Skip to main content

Άγνωστος κρύβει χαρτονομίσματα σε απίθανα σημεία

ΗΠΑ: Άγνωστος κρύβει χαρτονομίσματα σε απίθανα σημεία

Σε επιφυλακή και επαγρύπνηση πρέπει να βρίσκονται οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο, αναζητώντας τους μυστηριώδεις λευκούς φακέλους που μπορεί να περιέχουν μέχρι και 100 δολάρια. Ένας άγνωστος άνδρας, αφήνει διάφορα χρηματικά ποσά σε μια αποστολή που ονομάζεται «Hidden Cash» (Κρυμμένα μετρητά) και δίνει στοιχεία για την τοποθεσία που τα έχει τοποθετήσει μέσω twitter.

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το περίεργο και πρωτότυπο από πρότζεκτ, δήλωσε στην
Bold Italic, πως είναι ένας μεγιστάνας ακινήτων, και ο σκοπός γι’ αυτό το δημιουργικό κυνήγι είναι να επιστρέψει «στην κοινότητα αυτά που τον έκαναν πλούσιο».

«Έβγαλα εκατομμύρ��α δολάρια τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από όσα είχα φανταστεί ποτέ, ωστόσο πολλοί φίλοι μου και άνθρωποι που δουλεύουν για μένα, δεν μπορούν να αγοράσουν ένα μικρό σπίτι στο Bay Area» δήλωσε ο άγνωστος. «Αυτό με προβλημάτισε πολύ. Είμαι αποφασισμένος να δωρίσω μερικά από τα χρήματα που έβγαλα, και εκτός από φιλανθρωπικό σκοπό, βρίσκω αυτό το κυνήγι διασκεδαστικό αλλά και δημιουργικό».

Αμέσως μόλις αφήνει τα χρήματα, ανεβαίνει ένα tweet στο @ HiddenCash, με υποδείξεις για τη θέση του φακέλου, ενώ ζητά από τους τυχερούς αποδέκτες να ανεβάσουν μία φωτογραφία με την ανακάλυψή τους.

Ο άγνωστος ανέφερε επίσης στην Bold Italic, πως οι καταθέσεις μετρητών είναι ένα «κοινωνικό πείραμα» ενώ πρόσθεσε πως ανησυχεί για την τεράστια ανισότητα πλούτου στην πόλη. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να κρύβει χρήματα μία ή δύο φορές την εβδομάδα χωρίς να καθορίζει το τέλος της αποστολής και πως το πρότζεκτ θα επεκταθεί και στο Όκλαντ και το Σαν Χοσέ.

Θα χρειαστούν βέβαια πολύ περισσότεροι φάκελοι με μετρητά για την αντιμετώπιση των τεράστιων χασμάτων πλούτου από όσα δίνει ο άνδρας πίσω από το Hidden Cash. Ωστόσο, πρόκειται για μια έξυπνη, γενναιόδωρη ιδέα που σίγουρα φωτίζει τις ημέρες μερικών τυχερών κατοίκων του Σαν Φρανσίσκο.
Πηγή: Huffington Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης