Skip to main content

Αίσχος με ψεύτικη προφητεία για το εξαφανισμένο Boeing

Αίσχος με ψεύτικη προφητεία για το εξαφανισμένο Boeing

Η Μονή Σίνα με ανακοίνωσή της στη «δημοκρατία» καταγγέλλει την απάτη και λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ γέροντας με το όνομα Δανιήλ. Τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι υπάρχει μια προφητεία που αναφέρεται στο εξαφανισμένο επί ημέρες αεροπλάνο των αερογραμμών της Μαλαισίας και συνδέει το γεγονός με τις εξελίξεις στην
Κριμαία έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, ενώ έχει γραφτεί και σε διάφορα έντυπα.
Πρόκειται για μια σαφέσταστη προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
«Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν, αλλά δεν θα βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω. Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο και την Τιάρα. Ο κοντός Μόσκοβος μαζί με τους δικούς μας θα υψώσουν ξανά την βυζαντινή σημαία στη Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία». Αυτή φέρεται ότι είναι η προφητεία ενός γέροντα Δανιήλ της Μονής Σινά, που έζησε στα τέλη του 17ου αιώνα. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική!

Η Μονή Σινά με επίσημη ανακοίνωσή που έστειλε στη «δημοκρατία» έπειτα από ερώτησή μας όχι μόνο διαψεύδει την προφητεία, αλλά αναφέρει ότι ποτέ δεν υπήρξε μοναχός με τέτοιο όνομα! Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο, με πολλαπλὲς αναδημοσιεύσεις, η αναφορὰ σε υποτιθέμενη προφητεία κάποιου γέροντος Δανιὴλ Σιναΐτου του τέλους του 17ου αιώνος, που περιγράφει διεθνή γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Απω Ανατολὴ και την Κριμαία.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι στη Μονὴ Σινά δεν υπήρξε χαρισματούχος γέρων Δανιὴλ στον οποίο να αποδίδονται προφητείες, ούτε κατὰ τα τέλη του 17ου αιώνος ούτε σε κάποια άλλη εποχή. Απορίας άξια είναι επίσης -πέραν των άλλων- η χρήση του όρου βυζαντινὸς στη δήθεν αρχαία αυτὴ προφητεία, όρου ο οποίος ως γνωστὸν δημιουργήθηκε κατὰ τὸν 19ο αιώνα.
Το Ευαγγέλιο μας προειδοποιεί για το φαινόμενο των ψευδοπροφητειων, η ενασχόληση με τις οποίες χαρακτηρίζει τη στρεβλὴ και νοσηρὴ θρησκευτικότητα και της δικής μας εποχής (Ματθ. 24), που αρέσκεται ιδιαίτερα σε μελλοντολογικὲς διατυπώσεις καὶ προρρήσεις. Η Εκκλησία, που γνωρίζει τη γνήσια προφητεία ως δωρεὰ του Αγίου Πνεύματος, διὰ στόματος του Αποστόλου Παύλου διευκρινίζει και καθοδηγεί: “μη πάντες προφήται; μη πάντες διδάσκαλοι; […] μη πάντες διερμηνεύουσι; ζηλούτε δε τα χαρίσματα τα κρείττονα· […] νυνὶ δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα» (Α΄ Κορινθίους, 12:29-13:13).

Εφιστούμε λοιπὸν την προσοχὴ του κοινού επὶ των ανωτέρω και παρακαλούμε τούς διαχειριστὲς των ιστοσελίδων, οι οποίες -καλή τη πίστει- προώθησαν την είδηση, να δημοσιεύσουν την παρούσα μας ανακοίνωση. Ιερὰ Μονὴ Σινά, 18 Μαρτίου 2014»
Eίναι απορίας άξιο πώς, ενώ το κείμενο της προφητείας είναι εξώφθαλμα φτιαχτό (αφού οι προφητείες ποτέ δεν αναφέρονται σε τόσες λεπτομέρειες και συνήθως έχουν συμβολικά μηνύματα), πολλοί πιστοί (αλλά και ΜΜΕ) έσπευσαν να το υιοθετήσουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται τεράστια προσοχή, γιατί οι απατεώνες παραμονεύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης