Αγαθονήσι: Σουρεάλ επικοινωνία με το υπουργείο Αιγαίου.

%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B1%25CE%25B8%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B9Οι κάτοικοι στα μικρά ακριτικά νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν πάρα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν εδώ και πολλές δεκαετίες και η επαφή τους με την κεντρική διοίκηση είναι προβληματική.

Ο δήμαρχος του Αγαθονησίου των 153 κατοίκων, στο ετήσιο συνέδριο της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Νοτίου Αιγαίου ανέφερε ένα σουρεάλ σκηνικό σε επικοινωνία που
είχε με το Yπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Στην εισαγωγή του ο δήμαρχος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί των Δωδεκανήσων με το προσφυγικό και τα θέματα υγείας τονίζοντας ότι διαθέτει μόνο έναν διοικητικό υπάλληλο και ότι αναγκάζεται να τον βοηθάει και ο ίδιος.

Μετά αναφέρθηκε στο τηλέφωνο που έκανε το υπουργείο στον δήμο, ζητώντας να ενημερωθεί για το πόσες άδειες οίκων ανοχής έχουν εκδώσει. Ο δήμαρχος και ο διοικητικός υπάλληλος αγνόησαν το τηλεφώνημα καθώς είχαν σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούν. Μετά από ένα διάστημα το υπουργείο επανήλθε με επίσημο έγγραφο, το οποίο και πάλι το είδαν στον δήμο σαν κακόγουστο αστείο και το αγνόησαν.

Έγινε όμως από το υπουργείο και τρίτη τηλεφωνική κρούση, αυτή την φορά τονίζοντας στον δήμαρχο ότι πρέπει επειγόντως να ενημερώσουν για τις άδειες των οίκων ανοχής, γιατί πρέπει να “κλείσουν” τα στατιστικά τους στοιχεία.

Ο δήμαρχος κ. Κοττόρος αυτή την φορά απάντησε, λέγοντας:

Παιδιά, περιμένετε, ακόμα…καταμετρώ τις άδειες

Μάλλον θα περιμένουν πολύ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.051