Αγανακτισμένη η Ομογένεια ΗΠΑ με τα ρασοφόρα αρπακτικά

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fdavatzides papadario

davatzides papadarioΤα ”πρόβατα” ξύπνησαν και κατάλαβαν τα βρώμικα παιχνίδια της ”εκκλησιαστικής μαφίας”Κι ενώ είχαμε σχετική ηρεμία, επειδή χρόνο με τον χρόνο οι εκκλησίες αδειάζουν, η ”επιλογή” Ελπιδοφόρου, με τον αντικαταστατικό, αυταρχικό και προσβλητικό τρόπο που έγινε, κίνησε το ενδιαφέρον των Ομογενών. ‘Οχι γιά τον διάδοχο-αρχιεπίσκοπο, αλλά γιά την ξεδιάντροπη, υποτιμητική αντιμετώπιση της Ομογένειας και της Εκκλησίας της, στις ΗΠΑ, από τους ”εξουσιαστές” του Φαναρίου.

Μπορεί τα ”υπάκουα ανθρωπάκια” που υποδύονται τους μητροπολίτες στις ΗΠΑ να μην αντέδρασαν, όταν τους ”έφτυσε” ο πατριάρχης και τους αγνόησε στην επιλογή του γιά τον…”θρόνο Αμερικής”, που επέβαλε στην ”σύνοδό” του, εξευτελίζοντας και το καταστατικό της Αρχιεπισκοπής, αλλά τα συμπεράσματα βγήκαν: Η υποτιθέμενη ”ιερά σύνοδος” στην Κων/πολη, που απαρτίζεται -στην πλειοψηφία- από μητροπολίτες ανύπαρκτων μητροπόλεων, εξευτέλισε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) και υποτίμησε βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένειας.
Ηχηρό -δυνατό χαστούκι- το μήνυμα στους Ομογενείς, μέλη των ενοριών, από την Κων/πολη: Σας αγνοούμε, δεν σας υπολογίζουμε, θέλουμε μόνο το χρήμα σας. Η αποκάλυψη της υπόθεσης αρπαγής χρημάτων (10 εκατ. δολ.) από το ταμείο γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου Μανχάτταν, που δόθηκαν γιά την εξαγορά του πατριάρχη στην υπόθεση αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας Ουκρανίας, ήταν ”το σπίρτο που άναψε την φωτιά”.
Η δυσαρέσκεια έγινε αγανάκτηση. Και όσα δεν έλεγαν οι ομογενείς επί ”παντοκρατορίας” του διαιρετικού και εξαγοράσιμου που υποδύεται τον πατριάρχη, βγήκαν ξαφνικά και με αγανάκτηση. Τώρα τον στολίζουν” ολικά σε όλη την χώρα (ΗΠΑ) και με άσχημες λέξεις, όπως ”λαμόγιο”, ”διεφθαρμένος”, ”φιλοχρήματος”, ”διαιρετικός” κ.ά.
Η απάτη με την υπόθεση αγίου Νικολάου, που θα έχει άσχημη -νομικά- εξέλιξη γιά τους εμπλεκόμενους, σήμανε και το τέλος της ”υποταγής”. Γιά την Ομογένεια τώρα, το πατριαρχείο είναι ένας εξευτελισμένος, φιλοχρήματος, διαιρετικός, αυταρχικός Οργανισμός στην Τουρκία. ”Σεβασμός” και εκτίμηση” στον πατριάρχη ΔΕΝ υπάρχουν. Μόνο ολίγοι δουλοπρεπείς συμφεροντολόγοι πιθανά να ομιλούν καλά γι’ αυτόν.
Και πως να έχει ”εκτίμηση” και ”σεβασμό” ο Ελληνισμός Αμερικής, όταν ο πατριάρχης απόδειξε με τις πράξεις του ότι τον θέλει μόνο γιά το χρήμα; ‘Οταν επιδεικνύει αυτός μηδενικό σεβασμό στην Ομογένεια, που έχτισε και συντηρεί τις εκκλησίες; ‘Οταν ”φτύνει” την Ομογένεια και χρησιμοποιεί έναν διαπλεκόμενο-διεφθαρμένο ”φάδερ ‘Αλεξ”, ως ”νταβατζή” της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, γιά να μαζεύει το χρήμα γιά τον αδηφάγο πατριάρχη, με αντάλλαγμα ”μίζες”;
Ελληνικά σχολεία έκλεισαν, εκκλησίες πωλούνται, η Α��χιεπισκοπή χρεοκόπησε, χρήμα από το ταμείο ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου πήγε στον πατριάρχη, ενώ 100 εκατ. δολ. (περίπου) των ”αρχόντων” αναπαύονται στα ”πατριαρχικά ταμεία” (γιά ποιόν σκοπό είναι εκεί;;;), υπό την εποπτεία του διαπλεκόμενου παπα-Καρλούτσου. Το δε γεγονός της χρησιμοποίησης χρημάτων φορολογούμενων γιά άγιο Νικόλαο, γιά την εξαγορά Βαρθολομαίου, που δημιούργησε πολύ άσχημη εντύπωση, έκανε τους Ομογενείς να αναρωτιούνται: ”Γιατί δεν του έδιναν από τα ταμεία των αρχόντων αφού υπάρχει τόσο πολύ χρήμα εκεί; Και γιατί είναι όλο το χρήμα εκεί, ενώ η Αρχιεπισκοπή υποφέρει; Μα τόσο πολύ ξεδιάντροποι και απατεώνες είναι;”. Ναι δυστυχώς, μιλάμε γιά ρασοφόρους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα γεγονότα το πιστοποιούν.
Τώρα, ο κάθε Ομογενής σκέπτεται και λέγει: ”Δηλαδή, στα σοβαρά, θέλουν να στείλουν εδώ νέο ”αρχιεπίσκοπο Αμερικής” (ουσιαστικά μητροπολίτη Νέας Υόρκης και περιχώρων) , με τον π. Καρλούτσο να παραμένει στην Εκκλησία; ‘Ασχετοι-ηλίθιοι είναι ή παχύδερμα”;;;
Το…”αφεντικό”Γιά το πως βλέπει το Πατριαρχείο την Αρχιεπισκοπή και την Ομογένεια, δηλ. απαξιωτικά, ενδεικτικό ένα απόσπασμα από άρθρο-”ανάλυση” στην ημερήσια εφημερίδα Νέας Υόρκης ”Εθνικός Κήρυξ” (25 Μαίου ’19), που εκφράζει τους νεο-γενίτσαρους, με τους οποίους η εφημερίδα έχει ταυτιστεί:
«…Ο Πατριάρχης και η Σύνοδος είναι πάνω και πέρα από συνταγμάτια, καταστατικά και Κανονισμούς, τα οποία το Πατριαρχείο χορηγεί ως η Πρωτουργός Αρχή ή αν προτιμάτε η χορηγούσα Αρχή… Αυτό σημαίνει ότι έχει το αναφαίρετο δικαίωμα και προνόμιο να αναστείλει την ισχύ τους, να τα ανακαλέσει ή κι ακόμα να τα καταργήσει ολοσχερώς ανά πάσα στιγμή, καθότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι Εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, έχουσα την άμεση εκκλησιολογική και κανονική της εξάρτηση και αναφορά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από το οποίο εκπηγάζει η εκκλησιαστική της οντότητα… Και κάτι άλλο ακόμα, ο κατ’ εξοχήν Αρχιεπίσκοπος της εν Αμερική Εκκλησίας είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης…».
Με λίγα λ��για, η -σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ομογένειας- εφημερίδα, μας λέγει ότι το πατριαρχείο είναι ”ιδιοκτήτης” της Αρχιεπισκοπής, ο πατριάρχης το αφεντικό και κάνει ”ότι γουστάρει”!!! Και το χειρότερο, μας λέγει ότι το καταστατικό μιάς μη κερδοσκοπικής εταιρίας στις ΗΠΑ, όπως η Αρχιεπισκοπή, είναι ένα ”κ…χαρτο”, που χρησιμοποιείται ανάλογα, από το πατριαρχείο. Φυσικά, δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τις δουλικές φωνές των υποστηρικτών του πατριαρχείου, που σκοπό έχουν να παραμυθιάζουν τους ολίγους αναγνώστες στην παροικία Νέας Υόρκης, όπου και απευθύνονται. Μόνο που ο ”ραγιαδισμός” που ταιριάζει στην εφημερίδα, είναι ξεπερασμένη πρακτική γιά τον πολιτισμένο κόσμο.
Αλλά γιά την Ομογένεια, η οποία γελά με τις ”αναλύσεις” της ασοβάρευτης και μικρής κυκλοφορίας εφημερίδας του ”ελληνικού γκέττο Αστόριας”, ο πατριάρχης ξεπέρασε τα όρια. Ως εγωμανής και φιλοχρήματος, επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά, που δείχνει ότι νομίζει πως απευθύνεται σε ”νεο-ραγιάδες”, υποτακτικούς. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του. Και φαίνεται τώρα. Η Ομογένεια αγανακτισμένη ”βράζει” και βρίζει. Και όσοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν, είναι ανόητοι ή επιτήδειοι.
Κύριο μέλημα της Ομογένειας ΗΠΑ τώρα, είναι να προστατέψει τα κτίρια των ενοριών που κινδυνεύουν από τα αρπακτικά της ασύδοτης ”εκκλησιαστικής μαφίας”, που στο όνομα του Χριστού έκανε και κάνει αίσχη, έχοντας ως πιστεύω το δόγμα ”πίστευε, πλήρωνε, σκάσε και μη ερεύνα”.
Ο κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε και στέλνει ηχηρό μήνυμα στους ασυνείδητους στην Κων/πολη και στα φερέφωνά τους στις ΗΠΑ: ”Τώρα σας ξέρουμε, πάθαμε και μάθαμε. Τώρα θα σας πάρει και θα σας σηκώσει”. Τώρα τον λόγο έχει η αμερικάνικη Δικαιοσύνη. Αρκετά υπόφερε ο Ελληνισμός ΗΠΑ από τα ρασοφόρα ασύδοτα αρπακτικά, τους φτηνούς, ασυνείδητους ”χριστιανέμπορους”.
Οργή λαού. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντόνης (με τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε ευρωπαϊκές πόλεις εκτός Τουρκίας) απότυχε, αυτογυμνώθηκε, εξευτελίστηκε. Και όσο παραμένει πατριάρχης, η Εκκλησία και η Ορθοδοξία θα ατιμάζονται, θα διασύρονται.
Υ.Γ.: ”Τυχερός” ο Ελπιδοφόρος, αφού έχει και τα συγχαρητήρια της ημιανύπαρκτης ελλην. Ομοσπονδίας απατεωνίσκων Βοστώνης, γνωστής από την υπόθεση ”απάτη με έρανο γιά Μυρτώ”. Η Οργάνωση, με καθοδήγηση του άτυπου προέδρου της, συντάκτη του ”Εθνικού Κήρυκα” Θ. Καλμούκου, στέλνει συγχαρητήρια στον Ελπιδοφόρο, ενώ ο τυπικά πρόεδρός της Βασ. Καφκάς, πιστεύοντας ακόμα ότι απευθύνεται σε ηλίθιους ή αμαθείς, αμόλησε ένα κάρο ψευτιές γιά την υπόθεση του έρανου. Με τέτοια υποστήριξη και με τον ”φάδερ ‘Αλεξ” στα πράγματα και στα…ταμεία, σίγουρα ο Ελπιδοφόρος -αν αναλάβει καθήκοντα- θα ”θριαμβεύσει”.
+ O Aμερικής ΚΑΛΑΜΙΟΣ. Αρσενικός, υπέρτιμος και έξαρχος Ωκεανών, Ειρηνικού τε και Ατλαντικού (25 Μαίου ’19)
πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.021