• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Αλβανικό Υπουργείο Άμυνας: «Ο Στρατός μας απαντά στην Ελλάδα – Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, η νίκη είναι δική μας»

Αλβανικό Υπουργείο Άμυνας: «Ο Στρατός μας απαντά στην Ελλάδα – Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, η νίκη είναι δική μας»

hires 141027 a he359 1841“Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό” αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ

Αλβανική κινητοποίηση υπάρχει μετά τις δηλώσεις Ν.Κοτζιά. Σε έγγραφο του αλβανικού υπουργείου Άμυνας παρουσιάζονται όλα τα δυνατά σημεία του στρατού των Σκιπτάρων (ushtrisë shqiptare) σε σχέση με τους στρατούς των χωρών της περιοχής.

Οι Αλβανοί αναφέρουν πως ενώ η Αθήνα έχει προσθέσει δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ένα τμήμα του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία.

Γι αυτό και οι Αλβανοί προχωρούν σε προετοιμασίες ώστε ο αλβανικός στρατός να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση από την Ελλάδα ή ακόμη και από τη Σερβία.
Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν εξελιχθεί σε μια επαγγελματική δύναμη με στοιχεία μάχης και υποστήριξης μάχης, βάσει των προβλεπομένων σεναρίων.
Οι δυνάμεις έχουν εκσυγχρονισθεί για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα πολέμου και σε καθήκοντα μη πολέμου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε άγνωστες περιοχές και δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους, όπως σημειώνεται.
Το έγγραφο αναφέρει ότι ο αλβανικός στρατός είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει φωτό ορισμένων εγγράφων του υπουργείου Άμυνας με τη σχετική αναφορά.

pronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.052