Skip to main content

Ανοίγει γραφείο στο Αμπου Ντάμπι ο Τόνι Μπλερ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ

Μπορεί η Μέση Ανατολή να φλέγεται, οι δουλειές όμως για τον Τόνι Μπλερ πάνε πολύ καλά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο πλέον πετυχημένος πρώην πολιτικός-μπίζνεσμαν ετοιμάζεται να ανοίξει γραφείο στο Αμπου Ντάμπι, επεκτείνοντας τις συμβουλευτικές και διαμεσολαβητικές του δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, ο Μπλερ εξετάζει το ενδεχόμενο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα
συμβόλαια συνεργασίας που έχουν ήδη υπογραφεί, όχι μόνο με χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά επίσης με το Καζακστάν και τη Ρουμανία. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στη Μέση Ανατολή ήταν με την κυβέρνηση του Κουβέιτ, το 2009 για θέματα μεταρρυθμίσεων. Το project ολοκληρώθηκε το 2012. «Αλλοι άνθρωποι που έχουν γνώση των σχεδίων του κ. Μπλερ, ωστόσο, αναφέρουν ότι θέλει να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του Περσικού και άλλων χωρών ανά τον κόσμο». «Βλέπει πολλές ευκαιρίες για τον εαυτό του στην περιοχή» δηλώνει άτομο από τον κύκλο του πρώην πρωθυπουργού. Οπως τονίζεται στο άρθρο, ο Τόνι Μπλερ ήδη έχει επιχειρηματικό συμβόλαιο με το Mabudala, ένα από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Αμπου Ντάμπι που στηρίζει τους αντι-ισλαμιστές ηγέτες της Αιγύπτου. Εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Σίσι τον Ιανουάριο.
«Αξιωματούχοι του Αμπου Ντάμπι ζητούν από τον κ. Μπλερ να πείσει τον πρόεδρο Σίσι να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις», ισχυρίζονται άνθρωποι του Μπλερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης