Skip to main content

Αν ξαναγίνει πόλεμος στην Ευρώπη, θα ξεκινήσει από κάποια μαλακία στα Βαλκάνια.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2FOtto Von Bism
26477Δεν ελέγχει χθες αλλά έχει ειπωθεί από τον Otto von Bismarck, 1815-1898 , τον πρώτο Γερμανό καγκελάριο. Εικάζω ότι πρέπει να σκεπτόταν την χώρα μας όταν έλεγε:
Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Βρίσκω πάντα τη λέξη «Ευρώπη» στα χείλη πολιτικών που θέλουν από άλλες δυνάμεις κάτι που δεν τολμούν να κάνουν στο όνομα της δικής τους χώρας.
Το πεπρωμένο των αδυνάμων είναι να καταβροχθίζονται από τους δυνατούς.
Drei Professoren – Vaterland verloren!τρεις (Πανεπιστημιακοί υπουργοί) καθηγητές – χάθηκε η πατρίδα! Όρα Βενιζέλο ,Αλογοσκούφη, Σημίτη ,Βαρούφακη, Τσακαλώτο, Λοβέρδο κλπ
Otto Von BismΌττο Φον Μπίσμαρκ βιογραφικό Υπήρξε ο πιο σημαντικός Γερμανός πολιτικός του 19ου αιώνα. Ως Υπουργός και Πρόεδρος της Πρωσίας από το 1862, πραγματοποίησε την ένωση της Γερμανίας. Από το 1867 ήταν ο Καγκελάριος της Βόρειας Γερμανικής Συνομοσπονδίας. Όταν ιδρύθηκε η Γερμανική Αυτοκρατορία το 1871, έγινε ο πρώτος της Καγκελάριος. Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1890, οπότε και απομακρύνθηκε από τον -νέο- Κάιζερ Γουλιέλμο Β’. Αποτελεί το αρχέτυπο του ικανού, πραγματιστή και ραδιούργου πολιτικού ηγέτη.Η ηγεσία του υπήρξε καθοριστική για το μέλλον και την ισχυροποίηση της Γερμανίας. Εκτός από την ένωση της Γερμανίας, άλλα σημαντικά γεγονότα επί των ημερών του ήταν ο γαλλο-πρωσικός πόλεμος (1870), η απόκτηση αποικιών από τη Γερμανία, η σύναψη σημαντικών συμμαχιών, ενώ, στο εσωτερικό, καθοριστικοί υπήρξαν οι χειρισμοί του εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας, των μειονοτήτων (Πολωνοί κλπ) και των σοσιαλιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης