• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα (προϋπολογισμός), στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού;

ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα (προϋπολογισμός), στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού;%253B%25CF%2582%253B%25CF%2582%253B%25CF%2582%25CF%2582%253B%25CF%2582%253B”Τα διαχρονικά, διαπλεκόμενα λαμόγια και αν πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς”Μπορεί το ”Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ) να αυτοδιαλύθηκε τον χρόνο 2010, αλλά γιά τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικά γιά τις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας -σε ότι αφορά τα ”έξοδα” της άχρηστης Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)- παραμένει… ζωντανό, αφού στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας -από 2010 και μετά- προβλέπονται κάθε χρόνο ποσά από 200.000 ίσαμε 350.000 ευρό. Τα χρήματα είναι γιά την…”λειτουργία του ΣΑΕ” και την…”παγκόσμια Συνέλευση”, αλλά και την…”προετοιμασία αυτής”. Δεν έχει σημασία αν δεν έγινε ποτέ Συνέλευση (η τελευταία ήταν αρχές Δεκέμβριου 2006 στην Θεσσαλονίκη) και φυσικά δεν έγινε ούτε προετοιμασία της, δεν έχει ��ημασία αν το ΣΑΕ δεν λειτουργεί αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά οι πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό γιά την ΓΓΑΕ, κάθε χρόνο είναι εκεί. ‘Οπως και πιστώσεις γιά…”προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων”. Στην περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα, από ότι γνωρίζουμε, κάτοικοι της χώρας προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταναστεύσουν, να φύγουν από την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε ‘Ελληνες απόδημους να θέλουν να…γυρίσουν, δηλ. να ”παλιννοστήσουν” στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Στον προϋπολογισμό 2016 και στις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών γιά την ΓΓΑΕ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Νίκου Κοτζιά (9 Δεκ. ’15, με αρ. Πρωτ. 3906) που ηγείται και της ΓΓΑΕ με τον ”κηπουρό” του Μιχάλη Κόκκινο (που έχει ”μουρλαθεί” στα ταξίδια με κρατικό χρήμα, ειδικά στον τόπο καταγωγής του), βλέπουμε σύνολο 3.2 εκατομ. ευρό γιά την ΓΓΑΕ, από τα οποία ποσοστό 47.5% (δηλ. σχεδόν τα μισά) είναι γιά το (ανύπαρκτο) ΣΑΕ (352.000) και γιά…”προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων” (1.150.000). Αντίστοιχα γιά τον χρόνο 2015 σε σύνολο επίσης 3.2 εκατομ. ευρό, οι πιστώσεις γιά ΣΑΕ ήταν 200.000 και γιά…”παλιννοστούντες” 1.170.000 ευρό.Και το ερώτημα: Αφού ΣΑΕ δεν υπάρχει ουσιαστικά, αφού ”παλιννόστηση” δεν υπάρχει, ΠΟΥ πήγαν τα χρήματα -αν ξοδεύτηκαν- των πιστώσεων γιά ΣΑΕ και ”παλιννόστηση” (περίπου 5.5 εκατομ. ευρό), από 2010 ίσαμε τώρα;;;- Δεν περιμένουμε από τους άσχετους με Ομογένεια, γελωτοποιούς-μέλη της ”Επιτροπής της Βουλής γιά Απόδημους” να ασχοληθούν με το ζήτημα και φυσικά ούτε από τον γραφικό πρόεδρό της Μιχ. Τρανταφυλλίδη, που άρχισε κι αυτός τουριστικά ταξιδάκια -με κρατικό χρήμα- στο εξωτερικό, γιά να γνωρίσει τους… Απόδημους ‘Ελληνες (πρόσφατα, Ιταλία).- Ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης ΔΕΝ έχει αρμοδιότητα γιά τους Απόδημους (βλ. ΦΕΚ 2223, 15 Οκτ. ’15), άσχετα αν -ψευδέστατα- αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει. Γι’ αυτό και δεν υπογράφει την απόφαση γιά τις πιστώσεις (ή οτιδήποτε σχετικό με) ΓΓΑΕ (τα προηγούμενα χρόνια τις υπόγραφαν υφυπουργοί Εξωτερικών, αρμόδιοι γιά Απόδημους ‘Ελληνες).
Οι διαπλεκόμενες-διεφθαρμένες, άχρηστες και ανίκανες ”πολιτικές-κομματικές συμμορίες” Ελλάδας, κατάστρεψαν την πατρίδα μας και τον λαό της. Ο ”κοιμώμενος γίγαντας”, ο απόδημος Ελληνισμός, μήπως οφείλει να κάνει ΤΩΡΑ πρ��ξεις ουσιαστικής παρέμβασης στην Ελλάδα;πηγη kalami

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Με τιμές υποδέχονται την ”τρόϊκα” στην Αθήνα… H κυβερνητική εκπρόσωπος: ”Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται”

Οι της ”τρόϊκα”, που έγιναν επίσημα και ”θεσμοί” του ελληνικού κράτους, γιά πρώτη φορά θα τύ…

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο, ΗΠΑ: Να πως μας ”δουλεύουν” και οι Αμερικάνοι Πολιτικοί.

Στις 28 Μαΐου 2013, η ”Φωνή της Αμερικής” μέσω ΣΚΑΪ Αθηνών μετέδωσε τα νέα περί της τροποποίησ…

Ελλάδα, εκλογές 20 Σεπτεμβρίου 2015: Ο…”σοφός λαός” επιλέγει ποιοί ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες, θα τον ”κυβερνήσουν”!!!

| | Αφήστε ένα σχόλιο
Δηλ. θα επιλέξει ποιά ”γλάστρα” θα παίζει τον ρόλο του ”πρωθυπουργού”, αφού ουσιαστικό αφεντ…
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.276