• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αλλοδαποί πωλούν εξετάσεις AIDS σε ομοεθνείς τους για να πάρουν άδεια παραμονής .

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αλλοδαποί πωλούν εξετάσεις AIDS σε ομοεθνείς τους για να πάρουν άδεια παραμονής .

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fevagelismos 20 10

evagelismos 20 10Αλλοδαποί ασθε��είς του AIDS που διαμένουν στη χώρα μας πωλούν την εξέταση HIV σε ομοεθνείς τους προκειμένου να αποκτήσουν και εκείνοι άδεια παραμονής, εκμεταλλευόμενοι τη σχετικ�� διάταξη του Ν.2955/2001!
Την κωμικοτραγική αυτή διαπίστωση κάνει στο πόρισμά του ο συντονιστής – διευθυντής του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», Νίκος Γεωργακούλιας, ο οποίος διενήργησε την ένορκη διοικητική εξέταση για την αποφυλάκιση με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, που είχαν εκδοθεί από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr στο πόρισμά του που έχει ήδη διαβιβαστεί στην επικεφαλής εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο διενεργών την ΕΔΕ αναφέρει κατά λέξη: «Θεωρώ απαραίτητο η εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία ή εισαγωγή ασθενούς (σ.σ στα δημόσια νοσοκομεία) να συνοδεύεται από έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Ο οιοσδήποτε γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ και το αντίστοιχο ονοματεπώνυμο μπορεί να υφαρπάξει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και επιδόματα. Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου περιπτώσεις οροθετικών αλλοδαπών οι οποίοι πωλούν την εξέταση HIV σε άλλους έναντι αμοιβής, για την απόκτηση άδειας παραμονής στη χώρα.»…
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 2955/2001 οι αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες που έχουν μολυνθεί από τη λοίμωξη HIV ή άλλα λοιμώδη νοσήματα δικαιούνται προσωρινή άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, για το διάστημα που διαρκεί η θεραπευτική αγωγή.
“Μπάχαλο” με τους επιστημονικούς συνεργάτες
Ένα ακόμη θέμα για το οποίοι γίνεται ειδική μνεία στο πόρισμα του κ. Γεωργακούλια είναι το “μπάχαλο” που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια με το καθεστώς εργασίας των επιστημονικών συνεργατών στις Πανεπιστημιακές Κλινικές.
Από τις καταθέσεις γιατρών που εξετάστηκαν ως μάρτυρες στην ΕΔΕ, με αφορμή την «υπόθεση Φλώρου» προκύπτει ότι οι μεταπτυχιακοί υπότροφοι και οι επιστημονικοί συνεργάτες δεν ελέγχονται από τους μηχανισμούς του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να επικρατούν ευνοιοκρατικές διαδικασίες.
Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υπάρχουν τρεις Πανεπιστημιακές Κλινικές χωρίς η Διοίκηση να γνωρίζει πόσοι συνεργάτ��ς απασχολούνται σε αυτές ούτε το επιστημονικό τους αντικείμενο, αφού ο έλεγχος των δραστηριοτήτων τους εναπόκειται αποκλειστικά στον Καθηγητή – Διευθυντή της Έδρας!!!
Για να αποτραπούν λοιπόν φαινόμενα απάτης και παρανομίας στο μέλλον – όπως είναι η «υπόθεση Φλώρου» θα πρέπει, σύμφωνα με καταθέσεις γιατρών που περιλαμβάνονται στο «πόρισμα Γεωργακούλια», να αποχωρήσουν οι Πανεπιστημιακές Κλινικές από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό πρέπει άμεσα οι νόμοι και οι κανόνες του ΕΣΥ να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και στις Πανεπιστημιακές Κλινικές.
Κατά τα άλλα, το «πόρισμα Γεωργακούλια» επιρρίπτει ευθύνες – όπως είναι ήδη γνωστό – για τα πλαστά πιστοποιητικά που χρησιμοποίησε ο Άρης Φλώρος και ζητεί την ποινική δίωξη του επιστημονικού συνεργάτη του «Ευαγγελισμού» του νοσοκομείου, Ιωάννη Κουτσουρελάκη.
Επίσης, προέκυψαν ποινικές ευθύνες και για το γιατρό του ίδιου νοσοκομείου, Αντώνη Ταβερναράκη, ο οποίος εξέδωσε πιστοποιητικό ότι δήθεν ο εν λόγω κρατούμενος έπασχε από επιληψία, χωρίς η γνωμάτευσή του να συνοδεύεται από τον κατάλληλο ακτινολογικό και εργαστηριακό έλεγχο.
*του Στέλιου Βορίνα
ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.018