Αποσύρθηκε απορρυπαντικό γιατί… παρέπεμπε στον Χίτλερ

Γερμανία: Αποσύρθηκε απορρυπαντικό γιατί... παρέπεμπε στον Χίτλερ

Η μεγαλύτερη εταιρεία καθαριστικών προϊόντων του κόσμου απέσυρε από τη γερμανική αγορά ένα απορρυπαντικό μετά τις καταγγελίες ότι ένας αριθμός που ήταν τυπωμένος σε εμφανές σημείο πάνω στο κουτί του είναι το σύμβολο του “Χάιλ Χίτλερ” για τους νεοναζιστές. Το απορρυπαντικό Ariel σε σκόνη που παρασκευάζεται και πωλείται σε όλον
τον κόσμο από την εταιρεία Procter & Gamble, έφερε τον αριθμό 88, τυπωμένο με μεγάλα, μαύρα στοιχεία, πάνω σε μια φωτογραφία της φανέλας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

Στους νεοναζιστικούς κύκλους ο αριθμός «88» είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση Heil Hitler (Χάιλ Χίτλερ). Το H είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου.

Η αμερικανική εταιρεία τόνισε πάντως ότι ο στόχος της δεν ήταν σε καμία περίπτωση να παραπέμψει στον Χίτλερ.

«Θέλαμε να προωθήσουμε τη νέα σειρά του απορρυπαντικού ως 83+5, μια συσκευασία που δίνει πέντε πλύσεις παραπάνω, δηλαδή 88 αντί για τις συνηθισμένες 83», εξήγησε μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο dpa, εκπρόσωπος της εταιρείας από τα γραφεία στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την Δευτέρα δεν έχουν γίνει άλλες παραδόσεις του απορρυπαντικού στο αμφιλεγόμενο κουτί.

Ένας χρήστης του twitter ήταν ο πρώτος που επισήμανε στην εταιρεία τη «διπλή σημασία» του συμβόλου που χρησιμοποίησε στη συσκευασία του προϊόντος προϊόν της.

Ariel88

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.276