Skip to main content

Αρπάζουν χίλια ακίνητα και κλείνουν το αρχαιότερο Γηροκομείο της Ελλάδας!

girokomeio athinon 0644585a
girokomeio athinonΦαγοπότι από συμμορίες του λευκού κολλάρου, πολιτικούς και δημοσιογράφους…
Γράφει o ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣΠριν λίγες ημέρες κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά που ακολουθεί. Οι ��αταγγέλλοντες καλούν την Δικαιοσύνη να σταματήσει το ξεπούλημα και το φαγοπότι στο Γηροκομείο Αθηνών, διορίζοντας διοίκηση με μέλη τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, την Περιφερειάρχη κ. Δούρου, τους αρμόδιους Υπουργούς και όχι υπαλλήλους, ώστε να μην έχει κανείς απο την πολιτική εξουσία, την προηγούμενη και την σημερινή πρόσχημα, ότι τάχα δεν γνωρίζουν το έγκλημα αρπαγής υπερχιλίων ακινήτων (πλείστα στο Κολωνάκι σε χέρια πολιτικών, δημοσιογράφων κ.α. επωνύμων) και του τεράστιας αξίας και έκτασης φιλέτου στην πιο ακριβή περιοχή των Βαλκανίων!

Μια απλή ανάγνωση της αναφοράς φτάνει για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του σκανδάλου, από το οποίο η χώρα μετά τον Ερυθρό Σταυρό κινδυνεύει να χάσει την αρχαιότερη και ιερότερη δομή βοήθειας στην τρίτη ηλικία…
Η ΑΝΑΦΟΡΑΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΑΝΑΦΟΡΑ


1. Νίκου Νικολόπουλου, βουλευτή,προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας,
2. Ιωάννου Ντάσκα του Κωνσταντίνου, δημοσιογράφου-δικηγόρου, Γραμματέα ΔΣ του φιλανθρωπικού σωματείου ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ,
3. Δημητρίου Γιαννακόπουλου του ,δημοσιογράφου ,Αναπληρωτή Γραμματέα ΔΣ του φιλανθρωπικού σωματείου ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ,


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
Α.
1) κ.Υπουργο Δικαιοσύνης,
2)κ. Υπουργό Υγείας, Πρόνοιας,
3)κ. Υπουργό Οικονομικών,
4)κ. Υπουργό Εσωτερικών,
5) κ. Δήμαρχο Αθηναίων.
Β. Νομικό Γραφείο Πρωθυπουργού


————————–


Λόγω έλλειψης διοίκησης με προσωρινή διαταγή της 22.2.2019, το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, (Πρόεδρος) όρισε τον δεύτερο και τρίτο από εμάς μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του αρχαιότερου, σημαντικότερου, ιερότερου, αλλά και πιο ταλανισμένου από εγκληματικές ενέργειες επωνύμων φιλανθρωπικού σωματείου της χώρας: ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, γνωστού ως του Γηροκομείου Αθηνών.
Ο χώρος του, έκτασης 50 στρεμμάτων με τα 12-14 κτήρια που έχουν κατασκευαστεί στο όνομα μελών βασιλικής οικογένειας και με δωρητές πλουσιότατους Έλληνες είναι το πιο ακριβό φιλέτο της Αθήνας και της Ελλάδας .
Εισαγωγικά σας πληροφορούμε ότι γνωστός και διωκόμενος σήμερα μεγαλοεπιχειρηματίας ,με μεγάλη επιφάνεια για πολλά χρόνια σε ΜΜΕ, όταν θεώρησε ότι ο Διευθυντής του Γηροκομείου ήταν εμπόδιο στα σχέδια του να μετατρέψει ,με την βοήθεια σήμερα διωκομένων, ακριβώς για τέτοιες πράξεις προσώπων, το χώρο σε πολυχώρο εμπορικής χρήσης με εμπορικά κέντρα κλπ έστειλε στον διευθυντή μερικούς άνδρες “να τον πείσουν να τα λέει καλά”…
Και αν θεωρήσετε ότι στόχος θα ήταν μόνο η κερδοσκοπία από το χώρο, σας εισφέρουμε την άποψη, βασισμένη σε γεγονότα ότι μεγαλύτερης αξίας και από τις εμπορικές χρήσεις θα είναι η δυνατότητα να εκβιάζει, όποιος βάλει πόδι εκεί την πολυποίκιλη και πολυεπίπεδη εξουσία του τόπου.
Δικαστική έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Γηροκομείο έχει στην ιδιοκτησία του πάνω από χίλια(1000) ακίνητα και σχηματίσθηκαν δικογραφίες γιατί τα ακίνητα αυτά γίνονται μέσα δωροδοκίας διαφόρων σημαντικών προσώπων, ώστε να μένει ατιμώρητο το φαγοπότι και οι εγκληματικές πράξεις εντός ή πέριξ αυτού.
Σε πολυτελή και πανάκριβα ακίνητα του Γηροκομείου στο Κολωνάκι βρέθηκαν να κατοικούν επώνυμοι, ισχυροί και άμεσα σχετιζόμενοι με την πολιτική εξουσία. Οι περισσότεροι καταβάλλουν είτε πολύ μικρά ποσά, είτε και κανένα ποσό ή οφείλουν τεράστια ποσά.
Από τις δημοσιογραφικές έρευνες γνωρίζαμε ότι το Γηροκομείο είναι στόχος τεραστίων συμφερόντων ,τα οποία προσπαθούν να το κλείσουν και στη συνέχεια να το μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο.
Για να κλείσει το ιστορικότερο, ιερότερο και ευπορότ��ρο φιλανθρωπικό ίδρυμα τη χώρας, αν όχι της Ευρώπης πρέπει να πέσει θύμα είτε κακοδιαχείρισης, είτε παντελούς άρνησης διαχείρισης.
Η κακοδιαχείριση διαπιστώθηκε από την Δικαιοσύνη και εκκρεμεί εκεί η απόδοση ευθυνών με βαρύτατο κατηγορητήριο.
Υποστήκαμε πραγματικό σοκ όταν ,μετά τον διορισμό μας περάσαμε την πόρτα του Γηροκομείου για να λάβουμε μέρος στο Διοικητικό Συμβούλιο και είδαμε την φρικώδη εγκατάλειψη των κτηρίων ,την υπολειτουργία κάποιων άλλων και την υποστελέχωση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι αδύνατη η λειτουργία του, αν δεν ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα.
Όμως η πολιτική εξουσία που με εγκληματικές ενέργειες μελών της και παραλείψεις άλλων μελών της, έφερε το Γηροκομείο στο στάδιο του “λουκέτου” και της λεηλασίας της περιουσίας του, έχει “κεντήσει” ένα εγκληματικό πλέγμα γύρω από αυτό, ώστε και όποιος θέλει να λάβει προσήκοντα μέτρα για την λειτουργία του να εμποδιστεί.Π.χ. τα Διοικητικά Συμβούλια να μην μπορούν να λάβουν απόφαση να δοθεί ακόμα και μια πορτοκαλάδα στους υπερήλικες, οι πλείστοι εκ των οποίων πληρώνουν ,χωρίς να βρεθούν κατηγορούμενοι.
Τα βαριά πολιτικά και δημοσιογραφικά και επιχειρηματικά “επώνυμα” αυτών που εκμεταλλεύονται χρόνια την περιουσία του Γηροκομείου και οφείλουν μεγάλα ποσά δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι θα κάνουν τα πάντα ώστε τα διοικητικά Συμβούλια και μάλιστα τα προσωρινά, όπως αυτό στο οποίο διοριστήκαμε και εμείς να μην προλάβουν όχι να εισφέρουν μια πορτοκαλάδα στους δυστυχείς διαβιούντες σε αυτό, αλλά ούτε να πουν καλημέρα.
Ήδη ο πρώτος εξ ημών που υπογράφουμε την παρούσα, προσπαθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου των αρμοδίων για την λειτουργία του Γηροκομείου να ελέγξει τις ευθύνες ,όσων αφήνουν να συμβαίνουν “σημεία και τέρατα”.
Τελευταία παρέμβαση ερώτηση (σχετ 1) που κατατέθηκε στις 20 Φεβ��ουαρίου 2018,και επισημαίνει ότι δεν δίδονται απαντήσεις στα προηγούμενα ελεγκτικά εγκλημάτων ερωτήματα.
Ήδη στο τελευταίο κατά χρονική σειρά Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψαν καταγγελίες για εγκληματικές πράξεις και μέλος της προσωρινής Διοίκησης διατύπωσε την άποψη-πρόταση να αποφασίσει το Διοικητικό αυτό Συμβούλιο, καίτοι προσωρινό, το κλείσιμο του Γηροκομείου και να πετάξουν έξω τους υπερεκατό υπερήλικες (μερικοί δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι, δεν επικοινωνούν καν με το περιβάλλον, δεν διαθέτουν ως πτωχοί κανέναν οικονομικό πόρο) διαβιούντες σε αυτό.
Η πρόταση διατυπώθηκε σε απλή αναφορά των προβλημάτων του Γηροκομείου και χωρίς να αποδειχθεί η αδυναμία συνέχισης λειτουργίας του.
Ευτυχώς τα άλλα 10 μέλη της προσωρινής διοίκησης δεν συμφώνησαν στην προώθηση αυτής της πρότασης. Το Γηροκομείο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1864 και ακόμα και στην Κατοχή όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά με κίνδυνο των διοικήσεών του έκρυβε διωκόμενους ακόμα και για το(εβραϊκό)θρήσκευμά τους.
Η πρόταση αυτή μας προκάλεσε σοκ ,αλλά και προβληματισμό για την συνέχεια καθώς οι συζητήσεις αντί να αφορούν την έκθεση σε άμεσο κίνδυνο υγείας και ζωής των διαβιούντων γερόντων, αν δεν ληφθούν μέτρα, όπως η απλή είσπραξη ενοικίων ,αναλώνονται στο αν θα βρεθούν κατηγορούμενα τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης ,εάν δώσουν σύμφωνη γνώμη να ενοικιασθούν άδεια από ετών, ίσως και δεκαετιών ακίνητα ,ακόμα και στο κέντρο-κέντρο της Αθήνας ή αν μπορούν να μετέχουν σε ΔΣ λόγω των ευθυνών που τυχόν συνοδεύουν τη θέση.
Το εγκληματικό παρελθόν στην διαχείριση του Γηροκομείου, δείχνει ότι είναι στόχος αδίστακτων συμμοριών του πάλλευκου-κατά άλλα- κολάρου ,το οποίο έχει κάνει ακόμα και καταλήψεις σε άδεια ακίνητα-φιλέτα.
Αυτό δείχνει επίσης ότι οι συμμορίες αυτές που καραδοκούν θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την προσωρινή διοίκηση από την λήψη άμεσων μέτρων με προσχηματικά μεν, δικαστικά δε, μέτρα ή προτάσεις για “λουκέτο”, όπως αυτή που διατυπώθηκε ήδη στην τελευταία συνεδρίαση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου.
Θεωρούμε επιβεβλημένο στο σημείο αυτό να παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία ,που δείχνουν την ιστορία του Γηροκομείου-Πτωχοκομείου, την οικονομική του κατάσταση, τα προβλήματά του και τους στόχους πολυποίκιλων σκοτεινών συμφερόντων που θέλουν να πλουτίσουν αρπάζοντας την περιουσία του και μέσω αυτού και τις περιουσίες που άνθρωποι με υψηλά ιδανικά και ιδεώδη αφοσιωμένα στον ανθρωπισμό άφησαν στο Γηροκομείο για περίθαλψη φτωχών και ανήμπορων ανθρώπων.
ΜικρογραφίαΙ. Το σωματείο «ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ – ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ είναι φιλανθρωπικό – μη κερδοσκοπικό, ΝΠΙΔ, το οποίο ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, αναπληρώνει μάλιστα αυτό στην άσκηση του κοινωνικού του έργου. Δεν χρηματοδοτείται και ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ, OYTE ΑΜΕΣΩΣ, ΟΥΤΕ ΕΜΜΕΣΩΣ, δεν επιδοτείται από άλλη πηγή, ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ από το 2017. Λειτουργεί και προσφέρει από το 1864.
Σήμερα φιλοξενεί 110 ηλικιωμένους μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων είναι άποροι, μοναχικοί και χαμηλοσυνταξιούχοι. Απασχολεί 80 εργαζομένους.
Σύμφωνα με το καταστατικό του τα έσοδά του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών τα έσοδα από τα τροφεία, δωρεές κληρονομιές, εισπράξεις των Ιερών Ναών, αξιοποίηση των πόρων και της περιουσίας την μίσθωση – πώληση ακινήτων και τα τροφεία όσων από τους ηλικιωμένους δύνανται να πληρώνουν συμβολικό μέρος εκ του συνολικού κόστους διαβίωσής τους.
Στην ακίνητη περιουσία του ανήκουν περίπου χίλια(1000) ακίνητα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται στα 50 στρέμματα που στεγάζεται και το Γηροκομείο. Στο χώρο αυτό λειτουργούσαν 12 περίπτερα με δυνατότητα φιλοξενίας 500 ηλικιωμένων. Τα κτίρια αυτά έχουν κατασκευασθεί με δωρεές ευεργετών και με σκοπό την φιλοξενία ηλικιωμένων κυρίως άπορων και μοναχικών, καθώς και εκείνων που είναι μακριά από τις οικογένειές τους και δεν μπορούν να τους φροντίζουν.
Η φιλοξενία ηλικιωμένων , μετά τα οικονομικά εγκλήματα, που γίνονταν επί χρόνια χωρίς κανένα έλεγχο ή ουσιαστικό μέτρο από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, γίνεται πλέον σε τρία κτίρια. Εν εξ αυτών, πολυτελές σε σχέση με τα υπόλοιπα, με υψηλά τροφεία, κατασκευασμένο από το Ίδρυμα Γουλανδρή που το διαχειριζόταν μέχρι το 2015. Σήμερα αν και εκεί καταβάλλονται υψηλότερα τροφεία οι παροχές είναι οι ίδιες.
Τα υπόλοιπα κτήρια ,αντί να γεμίσουν με αστέγους και απόρους, παρότι υπάρχει η σχετική δυνατότητα, αφήνονται στην απαξίωση και στη φθορά , για να διαλυθούν και τετελεσμένα το Γηροκομείο να πέσει σε γαμψά νύχια συμφερόντων, τα οποία δήθεν αγνοούν διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες.
Πρωινό για τους υπερεκατό κατάκοιτους και ηλικιωμένους παρασκευάζεται από ένα(!!!) μάγειρα, μία υπάλληλο με ειδικότητα… οδηγού(!!!), και έναν υπάλληλο με ειδικότητα καθαριστή!!!. Αυτοί κάνουν και την διανομή στα τρία κτήρια που είναι μακριά το ένα από το άλλο και όχι συνεχόμενα!. Ο τόπος κατασκευής είναι τα μαγειρεία που είχαν κατασκευαστεί με χρήματα που είχε δώσει η οικογένεια Αγγελόπουλου. Τα τελευταία έτη λόγω έλλειψης συντήρησης καταστράφηκε ο εξοπλι��μός και οι εγκαταστάσεις. Το Σώμα Επιθεώρησης Υγείας της Περιφέρειας έκρινε αυτά ακατάλληλα και σε σχετική έκθεσή του τονίζει ότι αν ήταν ιδιωτική μονάδα θα την έκλεινε.!!!
Μεσημεριανό παρέχεται από το 2017 πέντε ημέρες την εβδομάδα από το Δημοτικό Βρεφοκομείο με τροφές που παρασκευάζονται για τις διατροφικές ανάγκες παιδιών και αυτό είναι διαρκές έγκλημα σε βάρος των ηλικιωμένων, κατάκοιτων και μη, των οποίων η ζωή είναι εκτεθειμένη σε μύριους κινδύνους εξ αυτού και μόνο. Τα βράδια παροχή σίτισης γίνεται από εταιρεία που είναι απλήρωτη τρείς μήνες και ξαφνικά μπορεί να σταματήσει και να “καταδικάσει” παρά τη θέλησή της σε θάνατο εξ ασιτίας τους ηλικιωμένους. Η προηγούμενη εταιρεία σίτισης σταμάτησε την παροχή φαγητού από αδυναμία, αφού τα οφειλόμενα ξεπέρασαν το ποσό των 800.000 ευρώ!!! Οι συγγενείς των ηλικιωμένων που πληρώνουν διαμαρτύρονται για την σίτιση και τις συνθήκες διαμονής. Η θέρμανση των δωματίων και του νερού για την υγιεινή των ηλικιωμένων γίνεται με πετρέλαιο. Αυτό μετά δυσκολίας πληρώνεται και φυσικά είναι περιορισμένη η χρήση του. Η καθαριότητα του χώρου γίνεται από πρακτικές – τραπεζοκαθαρίστριες, οι οποίες ενίοτε δεν επαρκούν λόγω επισχέσεων. ..
…Από το τσιγάρο ηλικιωμένου ξέσπασε πυρκαγιά που θα μπορούσε να κοστίσει την ζωή εξήντα ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ηλικιωμένων που βρίσκονταν στο κτίριο και που σώθηκαν από την αυτοθυσία των εργαζομένων και την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Ουδείς ασχολήθηκε γι αυτό πλήν του Προέδρου και κάποιων μελών της διορισμένης διοίκησης από το Δικαστήριο που καμία σχέση δεν έχουν με το Γηροκομείο.
Είναι γεγονός ότι τα ταβάνια στα κτίρια καταρρέουν οι σοβάδες πέφτουν δίπλα από ανθρώπους. Το θέατρο έκλεισε γι αυτό το λόγο.
Επίσης οι οφειλές προς την ΔΕΗ ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ. Ηδη έχει ασκηθεί αγωγή σε βάρος του σωματείου από τη ΔΕΗ, ενώ υπάρχει ειδοποίηση για άμεση διακοπή ρεύματος, κάτι που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο και τη ζωή των ηλικιωμένων που διαβιούν εκεί. Στην ΕΥΔΑΠ η οφειλή του Γηροκομείου ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Στα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών των κλειστών ακινήτων, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου υπάρχουν οφειλές χιλιάδων ευρώ. Ακίνητα του Γηροκομείου χάνονται από μέρα σε μέρα , είτε γιατί δεν δηλώθηκαν στο Ε9 και το Κτηματολόγιο ,είτε γιατί δεν γνωρίζουν οι Διοικήσεις του Γηροκομείου, λόγω και των συχνότατων και σκόπιμων εναλλαγών, ποιά και που βρίσκονται. Χρήματα για πραγματογνωμοσύνες και σύνταξη τοπογραφικών σε ακίνητα δεν υπάρχουν, όπως επίσης δεν υπάρχουν χρήματα , ούτε για μεταγραφές και πληρωμή φόρων…
..
…Ο υποσταθμός έχει να συντηρηθεί 40 χρόνια. Ο τεχνικός ασφαλείας απειλεί ότι θα κάνει το καθήκον του και θα τον κλείσει, τουτέστιν και το Γηροκομείο ,διότι δεν πληροί τους όρους ασφαλούς λειτουργίας.
Τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν ένα πολύ άσχημο περιβάλλον για τους εργαζομένους και από αυτούς για όλο το χώρο. Κατήφεια και μιζέρια πλανώνται στα κτίρια με τα ξεχαρβαλωμένα πατζούρια και τις ξεφτισμένες μπογιές. Ο περιβάλλον χώρος είναι γεμάτος άχρηστα αντικείμενα ,τα οποία για να απομακρυνθούν χρειάζονται χρήματα ,αλλά και την συναίνεση των εργατών ,αλλά αυτό κάποιοι θεωρούν ότι είναι έξω από τα καθήκοντά τους.
Τα κτίρια καταρρέουν, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός του Γηροκομείου και μάλιστα ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την έλλειψη προστατευτικών μέτρων είναι μεγάλος, όπως και η ευθύνη των μελών της διοίκησης, έστω και προσωρινής.
Οι οφειλές σε ΙΚΑ – ΕΦΚΑ και Δ.Ο.Υ εκτός από προμηθευτές και τρίτους και τα κληροδοτήματα είναι τεράστιες πάνω από 14.000.000 σε ΕΦΚΑ και πάνω από 10.000.000 σε Δ.Ο.Υ. Στα κληροδοτήματα πάνω από 10.000.000. Σε εργαζομένους άγνωστο .
Η αιρετή διοίκηση άφησε το 2016 νεκρό τοπίο. Ακολούθησε η προσωρινή του Δήμου. Συνονθύλευμα απόψεων, που ξεκινούσε από μορφωτικό επίπεδο δημοτικού μέχρι επιστήμονες με έπαρση…


…Τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, πλήν των συγκεκριμένων προερχομένων από τον κύκλο του Δήμου Αθηναίων, που διορίζονται με δικαστικές αποφάσεις και λόγω των αντιδικιών που υπάρχουν στο χώρο αποτελούνται από πραγματογνώμονες του καταλόγου του Πρωτοδικείου, αρνούνται να δεχθούν τις θέσεις και να διοικούσουν μέχρι να εκλεγεί διοίκηση. Ποιος ��πορεί να τους κατηγορήσει;
Το ΚΡΑΤΟΣ που ΑΓΝΟΕΙ την τρίτη ηλικία και την βασική του υποχρέωση να φροντίζει τους ηλικιωμένους πρακτικά προωθεί ΕΥΘΥΝΗ και των μελών των προσωρινών διοικήσεων για τα χρέη και οφειλές των προηγουμένων αιρετών….


…Αυτό είναι δόλιο, καταχθόνιο και εγκληματικό σχέδιο απιστίας, με την έννοια να φύγουν όλοι, όπως εμείς δια της παρούσης και να κλείσει το Γηροκομείο, υπέρ συμφερόντων.


Εάν η διοίκηση με τον τρόπο που υποδεικνύει η εποπτεύουσα Αρχή του Δήμου Αθηναίων είναι σωστή, τότε να οριστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο οι Υπουργοί και της σημερινής Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης και η Περιφερειάρχης κ. Δούρου. Σ αυτή και μόνο την περίπτωση και οι δυο υπογράφοντες την παρούσα να υποβάλλουμε την παραίτησή μας και να μας αντικαταστήσουν προσωπικά ο Δήμαρχος και η Περιφερειάρχης κ.κ. Καμίνης και Δούρου. Όχι αδαείς, άβουλοι, αμόρφωτοι που θα παραδώσουν τα ιερά και όσια τοις κυσίν.


Όμως, αντ αυτού, ο Δήμος Αθηναίων όχι μόνο τοποθέτησε κάποιους ως διοίκηση ( γιατί ίσως και να ήταν ο μόνος τρόπος να σταματήσει η ανεξέλεγκτη προς το γκρεμό πορεία) ,αλλά διατήρησε αυτή με σειρά προσωρινών διαταγών και προσωρινών διοικήσεων και ήθελε μάλιστα τόσο πολύ να έχει πλήρη έλεγχο του χώρου, που δεν έβαλε άλλα πρόσωπα να διοικούν και απλώς έκανε εναλλαγές ίδιων προσώπων, ώστε να εναλλάσσεται και να συμπίπτει στα πρόσωπά τους και ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος!!! π.χ. η περίπτωση της Μελίνας Δασκαλάκη. Από μέλος του ΔΣ ,άλλαξε σε Επίτροπο και μετά πάλι έγινε μέλος του ΔΣ. Άλλη περίπτωση είναι του Ευστρατίου Κατάκου. Από μέλος του ΔΣ , άλλαξε σε επίτροπο. Τις σχετικές διαμαρτυρίες για τον παράδοξο τρόπο του που λειτουργούσε η εποπτεύουσα αρχή του Δήμου, οι οποίες διαμαρτυρίες κατατέθηκαν στο Δήμο, τις παρέπεμψαν προς επίλυση στα ίδια πρόσωπα που αναφέρονταν σ αυτές, δηλ στον Ευστράτιο Κατάκο και την Μελ.Δασκαλάκη.!
Θεωρούμε λοιπόν ότι κάθε λεπτό που περνάει (το διατυπώσαμε ήδη και στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο) και δεν λαμβάνονται μέτρα είναι σοβαρότατη και παράνομη έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και ζωής των υπερεκατό διαβιούντων εκεί.
Κάθε λεπτό που περνάει χωρίς μέτρα λειτουργίας του Γηροκομείου είναι παράνομη βλάβη της περιουσίας του ,η οποία μένει έρμαιο και διαλύεται ή καταλαμβάνεται από τρίτους.
Τα εντός του Γηροκομείου κτήρια-δωρεές ακόμα και του Νιάρχου ,αφήνονται επίτηδες και από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΊΑ σε εγκατάλειψη ,αν και πολύτιμα, για να εκποιηθούν στη συνέχεια με κατάρρευση του Γηροκομείου.
Τα εκτός Γηροκομείου ακίνητα, έχουν παράνομα(ήδη υπάρχει παραπεμπτικό σε δίκη βουλευμα)αφεθεί στο χάος και στην κατάληψη από τρίτους, όπως και τεράστιες οφειλές επωνύμων για τα κτήρια αυτά.
Επειδή αυτά είναι εγκλήματα και τιμωρούνται από το ποινικό μας δίκαιο,
Επειδή αυτά είναι ανήθικα και οδηγούν στο κλείσιμο του μακροβιότερου και ιερότερου φιλανθρωπικού ιδρύματος ,καθαγιασμένου με προσφορές αίματος δωρητών και μη δωρητών.


Επειδή θεωρούμε ότι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δυνάμεις και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εκτός Γηροκομείου καραδοκούν και πιέζουν για άμεσο λουκέτο με πρόσχημα την αδυναμία λήψης έκτακτων αποφάσεων και μέτρων σωτηρίας,


Εν κατακλείδι,επειδή θεωρούμε αδιανόητο να έχει διεξαχθεί έρευνα της δικαιοσύνης από το 2013 μέχρι το 2018 και να αναγράφεται στο εισαγγελικό-=δικαστικό πόρισμα ότι “είναι άγνωστο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πόσα είναι τα άνω των 700 ακίνητα ιδιοκτησίας του γηροκομείου,πόσα και σε ποιούς έχουν εκμισθωθεί και στα χέρια ποίων βρίσκονται τα υπόλοιπα”,
Επειδή θεωρούμε ότι η διαχρονικά αρμόδια για το Γηροκομείο πολιτική ηγεσία είτε κοροϊδεύει ωμά τη νομιμότητα,είτε την “περιγράφει” με δήθεν προσπάθεια νόμιμης διαχείρισης και στην πραγματικότητα προωθεί το κακούργημα της απιστίας με την αναγκαστική εκποίηση της περιουσίας του Γηροκομείου και την έκθεση σε κίνδυνο της υγεία ςκιαι ζωής εκατοντάδων κατάκοιτων ανήμπορων γερόντων,


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ
Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στα τελούμενα κακουργηματικά εγκλήματα της έκθεσης σε κίνδυνο των κατάκοιτων υπερηλίκων,
Την έρευνα για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του εποπτεύοντος το Γηροκομείο Δήμου Αθηναίων να εξασφαλίσει ,παρά την τρομακτική φορολογία των κατοίκων του, στοιχειώδεις πόρους ομαλής λειτουργίας,
Την έρευνα για το ποιά συμφέρονται επιδιώκουν και με την συνεργασία ποίων εντός η εκτός του Γηροκομείου το άμεσο λουκέτο του Γηροκομείου, ώστε να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο,
Την έρευνα για το ποιοί επώνυμοι έχουν τεράστιες οφειλές στο Γηροκομείο, πως αυτές δημιουργήθηκαν και αν η μη πληρωμή τους εκθέτει σε κίνδυνο υγείας και ζωής του κατάκοιτους υπερήλικες.
Την άμεση εξεύρεση λύσης με ειδική νομοθετική ρύθμιση – διάταξη για την ισχύ εξαιρέσεων από των ευθυνών που βαρύνουν τα μέλη των προσωρινών διοικήσεων για υποθέσεις προ��γουμένων ή αιρετών διοικήσεων.
Την άμεση παρέμβαση του αρμοδίου Υπουργού για την εξασφάλιση των άμεσων πόρων συνέχισης της λειτουργίας,
Την άμεση θεσμοθέτηση διατάξεων ελάφρυνσης των χρεών του Γηροκομείου έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του συννόμως με πληρωμή των φορολογικών – ασφαλιστικών και άλλων υποχρεώσεών του.


Μάρτυρες προτείνουμε: 1. Θεανώ Φωτίου, βουλευτή, Υπουργό ως έχουσα ασχοληθεί με το θέμα, με ερωτήσεις στη Βουλή.
2) όσους πολλούς άλλους θα προσθέσουμε νόμιμα στη συνέχεια.


Αθήνα, 4 Μαρτίου 2019
ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣntokoumenta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης