Αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες κ��υσίμου ��ης Πολεμικής Αεροπορίας

eksarthrosi kuklomatos pou afairouse aeroporiko kausimo apo tin polemiki aeroporia ston arakso

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τέσσερις άνδρες οι οποίοι αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου από εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο Αχαΐας, το οποίο και διακινούσαν.
Πρόκειται για έναν 40χρονο υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, έναν 46χρονο απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, έναν 28χρονος αστυφύλακα και έναν 36χρονο ιδιώτη, που δραστηριοποιούνταν
επαγγελματικά στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.
Οι τέσσερις εκτιμάται ότι αφαίρεσαν και διακίνησαν συνολικά τουλάχιστον 36.000 – 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου το τελευταίο οκτάμηνο.
Τα καύσιμα (Jet Propelant 8) προορίζονταν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένα βυτιοφόρα οχήματα με τα οποία μεταφέρονταν οι κλαπείσες ποσότητες καυσίμων σε αγροικία σε περιοχή της Αχαΐας.

afairousan megales posotites kausimou tis polemikis aeroporias

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 40χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω των καθηκόντων του ως χειριστής εφοδιασμού της Αεροπορικής Μονάδας, παρείχε στους άλλους τρεις πληροφορίες για την όδευση του αγωγού καυσίμου.
Τους ενημέρωνε δηλαδή για τα μέτρα φύλαξης (σκοπιές, περιπολίες), ενώ τους είχε παραδώσει αντικλείδι για την απασφάλιση του φρεατίου, το οποίο βρίσκεται εκτός Μονάδας, που συνδέει τις δεξαμενές καυσίμων με τον αγωγό ανεφοδιασμού. Παράλληλα κατά τη μεταφορά των καυσίμων από τις εγκαταστάσεις, συνέδραμε ως προπομπός για την αποφυγή ελέγχου τους από τις αστυνομικές αρχές.

afairousan megales posotites kausimou tis polemikis aeroporias

Για τους άλλους τρεις συλληφθέντες προέκυψε ότι, χρησιμοποιώντας δύο ειδικά μετασκευασμένα βυτιοφόρα οχήματα ιδιοκτησίας του 36χρονου ιδιώτη, μετέβαιναν στις εγκαταστάσεις καυσίμων της Αεροπορικής Μονάδας και, με τη μέθοδο της μετάγγισης, αφαιρούσαν από τις δεξαμενές ασφαλείας αλλά και από τον αγωγό που συνδέεται με τις κεντρικές δεξαμενές καυσίμων, μεγάλες ποσότητες αεροπορικών καυσίμων.
Επισημαίνεται ότι η κλοπή των ποσοτήτων καυσίμων πραγματοποιούνταν από τις εγκλωβισμένες ποσότητες καυσίμων της τροφοδότριας δεξαμενής εκτός του χώρου της Αεροπορικής Μονάδας και συγκεκριμένα σε αγωγό σε ερημική περιοχή που τη συνδέει με τις κεντρικές δεξαμενές.
Και οι τέσσερις συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ εκτός της Αεροπορικής Μονάδας, να μεταφέρουν 1.610 λίτρα κηροζίνης.

eksarthrosi kuklomatos pou afairouse aeroporiko kausimo apo tin polemiki aeroporia ston arakso

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ο αστυφύλακας που συμμετείχε στο κύκλωμα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχτηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.019