«Δίδυμοι» πύργοι με ύψος 1.000 μέτρα στην Κίνα

Οι φαντασμαγορικοί «δίδυμοι» πύργοι της Κίνας που θα χτιστούν στην «πόλη των 1.000 λιμνών» θα γίνουν σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα οι υψηλότεροι ουρανοξύστες στον κόσμο.

Με έναν συνδυασμό κινεζικής παράδοσης, τεχνολογιών αιχμής, οικολογικής «συνείδησης» και φουτουριστικής αρχιτεκτονικής, οι «δίδυμοι» πύργοι της Κίνας θα γίνουν σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα οι υψηλότεροι ουρανοξύστες στον κόσμο.
Ο λόγος για τους Phoenix Towers, που
θα χτιστούν στην «πόλη των 1.000 λιμνών» Γουχάν και είναι εμπνευσμένοι από το κινεζικό σύμβολο του φοίνικα, το οποίο ακολουθεί τις αρχές του γιν και του γιανγκ της κινεζικής φιλοσοφίας, αποτελούμενο από το αρσενικό Φενγκ και το θηλυκό Χουάνγκ.

Αντίστοιχα οι δύο πύργοι στην πρωτεύουσα της Κεντρικής Κίνας, οι οποίοι θυμίζουν φουτουριστικούς πύργους του Αϊφελ, θα βρίσκονται σε επικοινωνία και θα συμπληρώνουν αρμονικά ο ένας τον άλλον -και κυριολεκτικά-, αφού θα αλληλοτρο��οδοτούνται με ανανεώσιμη ενέργεια.

Πάει για ρεκόρ
Ο υψηλότερος εκ των δύο, εφόσον το σχέδιο λάβει έγκριση και από τον δήμαρχο της πόλης και ολοκληρωθεί το 2017, θα φτάσει το ένα χιλιόμετρο σε ύψος και θα ξεπεράσει τον νυν κάτοχο του ρεκόρ, το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι (829 μέτρα), ενώ θα έχει το ίδιο ύψος με τον Kingdom Tower που θα κατασκευαστεί στη Σαουδική Αραβία το 2018.

Σύμφωνα με το εντυπωσιακό σχέδιο των κτιρίων, του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου του Λονδίνου Chetwoods, σε «τροχιά» ανάμεσα στους δύο ουρανοξύστες βρίσκονται και μερικοί «πλανήτες», όπου θα στεγάζονται εστιατόρια, ενώ οι Phoenix Towers θα έχουν το υψηλότερο καλειδοσκόπιο στον κόσμο.

Αυτό θα δημιουργεί μια πολύχρωμη εικόνα που θα είναι ορατή από το έδαφος και θα τροφοδοτείται από μια αιολική τουρμπίνα.

Ομως το «πράσινο» στοιχείο του ζεύγους ουρανοξυστών δεν περιορίζεται στην τροφοδοσία τους. Οι πύργοι, χτισμένοι πάνω σε ένα νησάκι που βρίσκεται σε μία από τις πολλές λίμνες της πόλης, εκτός από ηλιακά πάνελ, ανεμογεννήτριες και συσκευές που θα ανακυκλώνουν τα απόβλητα και θα τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή θερμότητας, θα φροντίζουν και για τον περιβάλλοντα χώρο με υπερσύγχρονη τεχνολογία που θα διαθέτουν: οι εξωτερικοί τοίχοι θα έχουν μία επικάλυψη που θα βοηθά στον καθαρισμό του μολυσμένου αέρα, ενώ τα φυτά θα φιλτράρουν το νερό της θάλασσας αλλά και τον αέρα.

Χώροι αναψυχής
Οι ουρανοξύστες θα στοιχίσουν 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και θα καταλαμβάνουν 70 στρέμματα σε μία έκταση 470 στρεμμάτων, ενώ θα στεγάζουν γραφεία, ξενοδοχεία και χώρους αναψυχής.

Μία από τις «ατραξιόν» θα είναι ο μεγαλύτερος «ζωντανός τοίχος» στον κόσμο, ένας κάθετος κήπος που θα αναπτύσσεται πάνω σε έναν από τους τοίχους του χαμηλότερου κτιρίου Χουάνγκ.

Μάλιστα οι αρχιτέκτονες θέλησαν να κάνουν το συγκρότημα ουρανοξυστών πολυπολιτισμικό: στη βάση τους θα βρίσκεται ένα είδος τούρκικης αγοράς, επίσης θα υπάρχει ένας δρόμος με κερασιές σε ιαπωνικό στυλ αλλά και η «γαλλική ζώνη», την οποία θ�� διατρέχει ένας δρόμος με μικρά μαγαζάκια με παριζιάνικο αέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.052