Skip to main content

Δελτίο εγκληματικότητας. Αν είναι δυνατόν σε μία μέρα!

egklimatikotita allodapwnΤο πως σε μία τόσο μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η μισή μένει στην Αθήνα μπορούν να διαπράχθούν τόσες εγκληματικές και βλεδυρές πράξεις ξεπερνά κάθε φαντασία.1. Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 40 κιλά ηρωίνης.2.Ν.Τόσκας για κύκλωμα ληστών: Μαφιόζικη η οργάνωση – Ενδείξεις εμπλοκής αστυνομικών.3.Βόλος: Μαθητές Δημοτικού καταγγέλλονται ότι κακοποίησαν σεξουαλικά 10χρονο συμμαθητή τους!4. Δράμα: Σε κώμα 17χρονη μαθήτρια που έπεσε δύο φορές θύμα βιασμού.
Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 40 κιλά ηρωίνης.Σημαντικά χαρακτηρίζει η Ελληνική Αστυνομία τα αποτελέσματα της ενδελεχούς έρευνας για την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Τις έρευνες για την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υποδιεύθυνση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών και Φορέων.
Για την εξάρθρωση της σπείρας πραγματοποιήθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αττική που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 μελών της οργάνωσης, ηλικίας από 17 ετών έως 56 ετών, μεταξύ των οποίων η 32χρονη συνδιευθύνουσα την οργάνωση και η κατάσχεση πάνω από 40 κιλών ηρωίνης, ποσοτήτων κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων καθώς και πλήθος οπλισμού.
Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και 45χρονη Ελληνίδα..
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Έδρα της οργάνωσης σπίτι στο Κορωπί Αττικής
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – οικία στο Κορωπί Αττικής, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.

Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης μέλος της οργάνωσης (33χρονος Έλληνας) να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.
Όπως διακριβώθηκε είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδέκτη την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.
Ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και ερευνες σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν ακόμη δέκα μέλη της οργάνωσης.
Οι έρευνες επεκτάθηκαν σε δύο μονοκατοικίες – αυθαίρετες κατασκευές στο Κορωπί Αττικής, όπου αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκσκαφές σε οικόπεδο, πλησίον των οικιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρηματικά ποσά.
Βρέθηκαν θαμμένα σε οικόπεδο 100,4 κιλά άγνωστης ουσίας
Σημειώνεται ότι αρχικά βρέθηκαν στο οικόπεδο θαμμένα 2 κιλά ηρωίνης. Στη συνέχεια από την εξέλιξη των εκσκαφών βρέθηκαν άλλα 21 κιλά, περίπου και από έρευνες σε οικίες άλλα 4 κιλά, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός, μαζί με τα 13 κιλά που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση στα Μάλγαρα, να ξεπερνά τα 40 κιλά.
Επιπλέον στον ίδιο οικόπεδο στο Κορωπί βρέθηκε θαμμένη άγνωστη ουσία συνολικού βάρους 100 κιλών και 433 γραμμαρίων, για την οποία αναμένεται να προσδιοριστεί εργαστηριακά η σύσταση της .
Επιπλέον κατασχέθηκαν :
(2.553) γραμμάρια κάνναβης,
(108) γραμμάρια κοκαΐνης και (240) ναρκωτικά δισκία,
(57.260) ευρώ, (21) δολάρια Η.Π.Α., ταχυδρομική επιταγή εξωτερικού και (2) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,
(10) χειροβομβίδες, (5) πιστόλια και περίστροφο,
(535) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και (11) γεμιστήρες
πολυβόλο τύπου Kalashnikov και υποπολυβόλο ( scorpion ),
(3) καραμπίνες,
(2) υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, (2) σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και (3) σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών,
(6) ηλεκτρονικές ζυγαριές α��ριβείας,
φορητός πομποδέκτης,
(31) κινητά τηλέφωνα, (67) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, (10) τηλεκάρτες και (4) κάρτες sim,
αυτοσχέδιες συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση μέρους των κατασχεμένων αντικειμένων εντός του εδάφους, (3) φτυάρια και σιδερένια καλούπια.
Προφυλακίστηκαν πέντε ��πό τους συλληφθέντες
Τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου συνέδραμαν Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, Ομάδα αστυνομικών σκύλων – ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι υπήρξε συνδρομή Υπηρεσιών της Τοπική Αυτοδιοίκησης, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων που βοήθησαν στις έρευνες – εκσκαφές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.
Πέντε από τους συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και η 32χρονη συνδιευθύνουσα την εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα.
Ν.Τόσκας για κύκλωμα ληστών: Μαφιόζικη η οργάνωση – Ενδείξεις εμπλοκής αστυνομικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στην υπόθεση της εξάρθρωσης δύο εγκληματικών οργανώσεων που προέβαιναν σε ληστείες κλοπές και διαρρήξεις σε όλη τη χώρα είπε πως έχουν συλληφθεί γύρω στα 35 άτομα , ενώ αναζητούνται άλλα 45. Πρόσθεσε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεσ ευθύνονται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.
Ο κ. Τόσκας, συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τη δράση των μελών του κυκλώματος: «Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά. Και βέβαια είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία»,
Όπως αποκάλυψε, βρέθηκαν γύρω στο 1.000.000 ευρώ, περίπου 150 χρυσές λίρες, πάρα πολλά χρυσαφικά που καταμετρώνται και περίπου 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari και Porche.
«Ήταν οργανωμένοι με μορφή μαφιόζικη, όπως βλέπουμε στα έργα, με τον ‘γκάπο’, τον αρχηγό της οικογένειας επικεφαλής και άλλα μέλη. Ήταν και Ρομά και άλλοι, οι οποίοι είχαν ξαφρίσει πάρα πολλά σπίτια, είχαν γίνει πληγή σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας», είπε, διευκρινίζοντας ότι έχουν συλληφθεί και οι αρχηγοί της μαφίας, ενώ αναζητείται αυτός που χρηματοδοτούσε τους πληροφοριοδότες.
Καταλήγοντας επισήμανε: «Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν και κάποιοι αστυνομικοί μπλεγμένοι μέσα, συνεχίζεται η έρευνα. Εμείς και η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστούμε σε κανέναν».
Βόλος: Μαθητές Δημοτικού καταγγέλλονται ότι κακοποίησαν σεξουαλικά 10χρονο συμμαθητή τους!
Οι εισαγγελικές αρχές του Βόλου διερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή μία σοβαρότατη καταγγελία σύμφωνα με την οποία 10χρονος μαθητής Δημοτικού Σχολείου έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του! Η καταγγελία έγινε στην αστυνομία από τον πατέρα του θύματος, που εξετάστηκε από ιατροδικαστή και κατέθεσε ήδη στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας.
Το magnesianews σε ρεπορτάζ σχετικό με το θέμα αναφέρει τα εξής:
Σεξουαλική κακοποίηση φέρεται να δέχτηκε ένας 10χρονος μαθητής Δημοτικού Σχολείου από συμμαθητές του, σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα του στην Αστυνομία και την υπόθεση διερευνά η Εισαγγελία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η καταγγελία του πατέρα στην Αστυνομία έγινε στις 26 Οκτωβρίου και ανέφερε ότι δύο αγόρια και ένα κορίτσι, συμμαθητές του παιδιού, τον κακοποίησαν σεξουαλικά μέσα στο σχολείο, που βρίσκεται στην περιοχή Βόλου, με αιχμηρό αντικείμενο!
Στη συνέχεια κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται όπως η εξέταση του μικρού μαθητή της Ε’ Δημοτικού από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα, το αποτέλεσμα της οποίας γνωστοποιήθηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και διαπιστώνεται η κακοποίηση του ανήλικου μαθητή, χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος που έγινε.
Το 10χρονο παιδί κατέθεσε στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ο φάκελος με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, βρίσκεται από χθες στην Εισαγγελία Βόλου.
Την υπόθεση αποκάλυψε το «Ράδιο ΒΕΡΑ» και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής της Ε’ Δημοτικού ήδη άλλαξε σχολική στέγη, μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, για να προστατευτεί.
Δράμα: Σε κώμα 17χρονη μαθήτρια που έπεσε δύο φορές θύμα βιασμού.
Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται, διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Δράμας, 17χρονη μαθήτρια ��υκείου, από το Αρκαδικό Δράμας. Η νεαρή έπεσε θύμα βιασμού, το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από χρήση ναρκωτικών ουσιών που έκανε η ίδια μαζί με άλλους τρεις νέους άνδρες, όλοι τους κάτοικοι Δράμας.
Το τραγικό στοιχείο της θλιβερής είδησης είναι ότι η 17χρονη είχε πέσει και πάλι θύμα βιασμού, στις 12 του περασμένου Οκτωβρίου, από τον 52χρονο Τσολερίδη Σάββα, κάτοικο Δράμας, τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του οποίου είχαν δοθεί τότε στη δημοσιό��ητα, έπειτα από εισαγγελική εντολή.
Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν ήδη τους τρεις νεαρούς άντρες, 23, 25 και 18 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό και την εγκατάλειψη της ανήλικης κοπέλας. Και οι τρεις ομολόγησαν τη συμμετοχή τους ή τη συνέργειά τους και χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.
Στον 23χρονο, από τη Χωριστή Δράμας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ασέλγεια, έκθεση σε κίνδυνο και χρήση ναρκωτικών ουσιών και ήταν αυτός που βίασε την κοπέλα και στη συνέχεια την εγκατέλειψε μισόγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση.
Στον 25χρονο, επίσης κάτοικο Δράμας, ο οποίος έχει απασχολήσει και στον παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράληψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στον 18χρονο αλλοδαπό, τρόφιμο του ορφανοτροφείου Δράμας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα και οι τρεις συλληφθέντες, που το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκονταν σε καφετέρια στο κέντρο της Δράμας, συμφώνησαν από κοινού να μεταβούν σε ερημική δασική τοποθεσία πίσω από το κολυμβητήριο πλησίον του νοσοκομείου Δράμας. Εκεί όλοι τους έκαναν χρήση χασίς και κοκτέιλ χαπιών.
Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των τριών συλληφθέντων, ο 25χρονος και ο 18χρονος μετά τη χρήση έφυγαν από τον χώρο και ο 23χρονος βίασε την κοπέλα, η οποία είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της. Ο 25χρονος και ο 18χρονος επέστρεψαν και πάλι στην περιοχή αλλά ύστερα από παρότρυνση του 23χρονου και τη διαβεβαίωση ότι θα φύγει μαζί με την κοπέλα, αυτοί απομακρύνθηκαν.
Τη 17χρονη μαθήτρια βρήκε αργά το βράδυ της Δευτέρας κάτοικος της περιοχής. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Δράμας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Στις τρεις τα ξημερώματα της Τρίτης διακομίσ��ηκε και πάλι στο νοσοκομείο Δράμας, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πηγή:DirectNews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης