Skip to main content

Δεξιά στην οικονομία. Αριστερά στην πολιτική.

“Ποιον ωφέλησαν οι βάσεις, οι στρατιωτικές προετοιμασίες κλπ φάνηκε στα Κυπριακά. Ενώ είχαμε δύο μεραρχίες με πολιτικά ρούχα και τεράστια έξοδα, θυσίες ετών. Τι σύμπτωση…
η μία ανακλήθηκε την κρίσιμη εποχή. Η άλλη που έμεινε είχε την δύναμη πυρός για δύο αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε. Αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι όλες οι αμερικανικές βάσεις και οι αγγλικές έκαναν το κατά δύναμιν να μην μείνει βατραχάνθρωπος, διμοιρία Λοκ, εμφανιστεί ελληνικό πλοίο ή αεροπλάνο. Τα Κυπριακά είναι μικρογραφία τι πρόκειται να συμβεί στην Θράκη, Νησιά, ακτή του Βόλου.”

“Η συμπαιγνία του τρίτου δρόμου της δήθεν πολιτικής αλλαγής με τη Δεξιά φαίνεται στο: “Δεξιά στην οικονομία. Αριστερά στην πολιτική. Δεξιά στην οικονομία σημαίνει ότι προωθώ τις δαπάνες αγοράς όπλων, ότι δίνεται μουλωχτή προτεραιότητα σε αυτές, προ-συνεννοημένη. Αυτό φαίνεται πια στις αποχές όταν ψηφίζεται ο χρονιάτικος προϋπολογισμός, τα κονδύλια της…. εθνικής άμυνας υπέρ της βιομηχανίας οπλισμού, γίνονται δεκτά με θρησκευτική σιγή από τον πειθαρχημένο λόχο της κυβέρνησης, την διμοιρία της εκάστοτε αντιπολίτευσης και το απόσπασμα του ΚΚΕ. Το τελευταίο να κάτσει να πει για την τιμή των όπλων όπως ο Ζωρές, Ρόζα Λουξεμπούργκ, Λίμπινχτ- Που τέτοιο θάρρος.
Σε πείσμα της πολιτικάντικης νοοτροπίας και κενοδοξίας το τέλος της δεκαετίας 1970-80 βρήκε τις οικονομίες της Δύσης πτωχότερες κατά 500 δις δολάρια. Στο μέλλον θα οδηγηθεί η Ελλάδα όπως την τριετία 1919-1922 που εκτός από τον διαμελισμό της θα ξαναγίνει τουριστική και γεωργική χώρα, να δεχτεί πρόσφυγες από τα Νησιά, Θράκη και την Κύπρο ακόμα.
Εκτός από την απληροφορησία γύρω από τις πολεμικές δαπάνες καλλιεργείται και το υπόδειγμα οικονομικής…. ευημερίας σε χώρες που τους ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ ΕΔΑΦΗ.”


“Τις λιτότητες τις επιβάλλει το ΔΝΤ. Πρόσφατα στην Βραζιλία- την πλουσιότερη σε πρώτες χώρες ύλες του κόσμου με πληθωρισμό 80% και εξωτερικό χρέος 80 δις δολάρια η λιτότητα εξομοιώθηκε με εξαθλίωση. Οικονομικός Ταχυδρόμος 23/7/83 σελίδα 15 Ζόμπερ: “…. μία χώρα η οποία υποχρεώνεται να δεχτεί τους όρους του ΔΝΤ εάν τους εφαρμόσει πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση ή την οικονομική της πολιτική.

Αποσπάσματα από το δοκίμιο του Πάνου Μποτσάκη- Πτυχιούχου των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών- “Η Σημερινή Μεταπυρηνική Οικονομική Κρίση και οι Προπυρηνικές Κυκλικές” Πειραιάς, Φεβρουάριος 1984.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Η επιστήμη όταν είναι επιστήμη είναι επαναστατική.

Όσα δεν γνωρίζουμε είναι πολλαπλάσια από ότι γνωρίζουμε για την κρίση- πολεμικές δαπάνες, για τ…

Παράνοια

Η πρώτη ύλη για πυρηνικές βόμβες είναι εν αφθονία, για τη λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων ηλεκ…

Το διάφορο (τόκος) έφαγε το καπιτάλι.

Σε τι σύνορα θα μαντρωθεί το 75% νεόπτωχοι,νεοαλλοδαποί, νεοπρόσφυγες δεν γνωρίζω, όπως και που …