ΔημοσιογράφοιDHMOSIOGRAFOI DIAMARTYRIAΚάποιοι δημοσιογράφοι έχουν εξελιχθεί σε «Ψευτοθόδωρους», όπως πολύ εύστοχα τους αποκαλούσε η «Αυριανή». Πότε εμφανίζονται ως διάττοντες αστέρες και πότε κινούνται ελλειπτικά από τη δεξιά στην αριστερά παράταξη και αντιστρόφως και δεν νοιάζονται , αν εκτεθούν μ΄ αυτά που θα πούν ή θα γράψουν . Κυβερνητικοί εκπρόσωποι , σχολιαστές , ιδιαίτεροι γραμματείς , «λιβανιστές» και άλλοι κατ΄ ευφημισμόν «λειτουργοί» του τύπου , αλλά όχι του τόπου , έχουν ξεπέσει στην εκτίμηση του κόσμου.

Μερικοί διαμαρτύρονται , άλλοι απλώς δεν μιλούν , άλλοι αδιαφορούν παντελώς . Κι έχουν δίκιο . Ο κόσμος πάντοτε ξεχνά ε��κολα στην Ελλάδα . Ξεχνά εύκολα… Και δεν αντιστέκεται πια. Δεν λέει «Όχι» . Επιτυχημένοι στην κοινωνία είναι σήμερα οι συμβιβασμένοι και οι «μεταλλαγμένοι» ιδεολόγοι . Κανείς δεν θυμάται πια τον Οτσαλάν , τον Μιλόσεβιτς , τον Λάντεν. Είναι αυτοί που αντιστάθηκαν και ξεχάστηκαν . Στο τέλος πια ενημερωμένος πολίτης θα είναι μόνο ο συνεπής αριστερός, που δεν πιστεύει στις αταξικές κοινωνίες.
Οι άλλοι θα δέχονται ασυζητητί τις «σερβιριζόμενες» εκδοχές ότι τα πλοία βουλιάζουν από την κακοκαιρία , ότι τα όπλα των αστυνομικών εκπυρσοκροτούν τυχαία , ότι αυτοί που σκοτώνουν από ερωτικό πάθος σκοτώνουν γιατί … αγαπούν , ότι αυτοί που κάνουν καλές πράξεις είναι και καλοί άνθρωποι , ότι για τα εγκλήματα φταίει «η κακιά ώρα» , ότι για την ανεργία φταίνε οι ίδιοι οι άνεργοι που τα θέλουν όλα δικά του κλπ.
Η εξουσία είναι ένα δίχτυ απλωμένο υπεράνω όλων. «Πάντων και αοράτων». Και γύρω από τους παντός είδους ισχυρούς εξουσιαστές τριγυρίζουν οι καιροσκόποι «σα….σκατόμυγες», όπως θα έλεγε και ο συνάδελφος δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Καραμήτσος.
Κι εμείς οι περισσότεροι «καθεύδουμε». Ενώ θα ΄πρεπε τουλάχιστον να σκύψουμε μέσα μας ενδοσκοπούντες και αυτοενδοσκοπούμενοι , και να διορθωθούμε . «Η μεγαλύτερη απ΄όλες τις νίκες είναι η νίκη κατά του εαυτού μας» , έλεγε ο Πλάτων , που μεσουρανούσε πριν έρθει ακόμη ο Χριστός. Πηγή: Ο Πειραιάς και οι Άνθρωποί του (1901-2001)
Του Γιώργου Κόμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

ΑΞΙΟΙ !!!!!!

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατασκεύασε και χρέωσε στο ABC Australia ψεύτικο ρεπορτάζ για την Τουρ…

Ο ορισμός του δημοσιογράφου απο δημοσιογράφο.Διαφωνείτε?

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται εντελώς, να διαστρε…
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.662