ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ..ΓΙΑ ΕΣΑΣ Η ��ΡΙΣΗ……….

Η απάντηση φανατικού αναγνώστη του blog μας, ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΧΗ στο άρθρο : Δάνεια! Δάνεια! Δάνεια!

Καλησπέρα σας….

1. Ασήμαντο αυτό πού θά προσθέσω, εν συγκρίσει μέ τό ιστορικού περιεχομένου αλάνθαστου και εκπληκτικού άρθρου σας, αλλά….. μερικές ημέρες προτού ξεσπάσει η κρίση μεγάλη ιδιωτική τράπεζα στή Ελλάδα είχε “παρατεταγμένα” μπροστά από τά γκισέ τών ταμείων αλλά καί σέ άλλα εμφανή σημεία, ενημερωτικά φυλλάδια γιά τό πελατειακό τους κοινό, τά οποία “διαφήμιζαν” καί προέτρεπαν τόν κόσμο νά πάρει δάνειο γιά τήν αγορά ιδιωτικών σκαφών αναψυχής – ελικοπτέρων καί ιδιωτικών αεροπλάνων τά γνωστά μας learjet!

2. Μετά τό ξέσπασμα τής κρίσης καί τήν ανακοίνωση τών ζημιών τής Citigroup, UBS Ελβετίας, Bank of America καί τις μαζικές “καταρρεύσεις” τών Αμερικανικών τραπεζών…. διά μαγείας τά φυλλάδια “εξαφανίσθησαν”…..

3. Όπως λοιπόν διαπιστώνουμε καί επαναλαμβάνω… απ’ τό ιστορικού περιεχομένου αλάνθαστου και εκπληκτικού άρθρου σας αλλά καί από τίς ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ” ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ τών “Ελληνικών” τραπεζών, τό ΣΧΕΔΙΟ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ των Ελλήνων ήταν ώς εξής:

Α) Συστηματική + διαχρονική επιβολή-υποβολή καί “πλύση” εγκεφάλου τών Ελλήνων πολιτών, μέσω ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (πρόκειται γιά ηλεκτρομαγνητική συσκευή αποσυντονισμού συνείδησης καί διαστρέβλωσης τού χαρακτήρα καί τής προσωπικότητας) σέ συνεργασία καί μέ τά “περιοδικά”, γιά την υποσυνείδητη “αποδοχή” τού αμερικάνικου τρόπου ζωής από τούς Έλληνες πολίτες.

Ο αμερικάνικος τρόπος ζωής, δέν είναι άλλος από τόν υπερ-καταναλωτισμό και όχι μόνον!

Στο συγκεκριμένο άρθρο σας το οποίο αφορά τά ΔΑΝΕΙΑ, μας αρκεί, αυτό το κομμάτι του αμερικάνικου τρόπου ζωής… του υπερ-καταναλωτισμού !

Β) Στήν συνέχεια “οργανώθηκε” τό “κόλπο” τού χρηματιστηρίου, τό οποίο γιά νά ΜΗΝ ξεχνιόμαστε ΣΤΗΘΗΚΕ καί ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΕ από τήν Κυβέρνηση τού κ. Κωνσταντίνου Σημίτη, όπου συμμετείχαν & πάλι τά ΜΜΕ, προβάλοντας τήν περίφημη ΑΠΑΤΗΛΗ διαφήμιση…..

“Πάρε τά βαριά χαρτιά για να είσαι σίγουρος, πάρε τά ελαφριά χαρτιά για να γίνεις πλούσιος”…..

Για όσους την έχουν ξεχάσει, απλά ώς μέλος σας, ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΧΗ…… το υπενθυμίζω!

Γ) Όσοι λοιπόν είχαν αγοράσει μετοχές τής Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης (βαριά χαρτιά, είναι αυτές οι μετοχές πού έχουν περισσότερο από 50.000.000 μετοχές, π.χ. ΤΙΤΑΝ, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΠΑΤΤ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΕΕ, ΠΑΝΑΦΟΝ, κ.λ.π. 20-30 εταιρείες δηλαδή), δέν έχασαν μέ τήν κατάρρευση τού χρηματιστηρίου το 1999-2003, αλλά είχαν προσωρινή ζημιά καί λίγο πρίν τό ξέσπασμα της κρίσης τον Σεπτέμβριο του 2008, έγραφαν οι τιμές των μετοχών των εταιρειών αυτών, στο ταμπλό της Σοφοκλέους και ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ!

Όποιοι λοιπόν δεν τις πούλησαν και είχαν στοιχειώδεις χρηματιστηριακές γνώσεις τις κράτησαν και έβγαλαν και υπεραξίες!

Όσοι αγόρασαν μετοχές της Παράλληλης αγοράς (μικρής) και της Μεσαίας κεφαλαιοποίησης (ελαφριά χαρτιά, με αριθμό μετοχών όχι παραπάνω από 45-50 εκατομμύρια μετοχές, δηλαδή οι περισσότερες εταιρείες του Ελληνικού χρηματιστηρίου εκείνης της εποχής) μετά το «γκρέμισμα» της Σοφοκλέους, παρέμειναν στα «αζήτητα» διότι δεν είχαν καμμία αξία, ή επενδύσεις σοβαρές, αλλά και κανένα μέλλον στο διεθνές παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν ο κόσμος έχασε τά χρήματά του!

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι εταιρείες πού έχουν μικρό αριθμό μετοχών, (όπου και η φράση «ελαφριά χαρτιά»), κινούνται από τά κερδοσκοπικά λόμπυ πάρα πολύ εύκολα, άρα «φουσκώνουν» πολύ γρήγορα και με λιγότερα χρήματα.

(κινούνται, από διάφορους κωδικούς οι οποίοι ανήκουν στα μέλη των διαφόρων λόμπυ, οι οποίοι κερδοσκόποι λομπίστες αγοράζουν και πουλούν τις μετοχές αναμεταξύ τους, ανεβάζοντας έτσι τόν όγκο συναλλαγών των μετοχών, παρουσιάζεται μεγάλος τζίρος και συμπαρασύρεται ο κόσμος σε αυτές τις μετοχές!

Ο κόσμος λοιπόν πήγαινε στις χρηματιστηριακές ρωτούσε ποιες μετοχές ανεβαίνουν γρήγορα, οι ΑΧΕ τους έβαζαν «μέσα» στήν «χρυσή-μετοχή-πύραυλο» και το παιχνίδι «άρχιζε-αγρίευε»…

Δ) Σε συνδυασμό με τις στημένες τιμές πώλησης, οι ΑΧΕ (ανώνυμες χρηματιστηριακές εταιρείες) «κλείδωναν» προ-συνεδριακά τις τιμέ�� στο +8%…. και το «φούσκωμα» της Σοφοκλέους ήταν «παιχνιδάκι»…

Βάλε και την διαφήμιση πού παιζόταν διαρκώς από τά ΜΜΕ, “”Πάρε τά βαριά χαρτιά για να είσαι σίγουρος, πάρε τά ελαφριά χαρτιά για να γίνεις πλούσιος””, όλοι οι Έλληνες ήθελαν να γίνουν πλούσιοι, άρα τι θα αγόραζαν;;; Eλαφριά χαρτιά!

ΣΤΗΣΙΜΟ… ΚΛΟΠΗ – ΕΓΚΛΗΜΑ…

Ε) Να προσθέσουμε ότι οι τράπεζες είχαν αρχίσει με επιθετικές κινήσεις να ρίχνουν πολύ γρήγορα τά επιτόκια καταθέσεων, εκείνη την περίοδο, έβλεπαν οι πολίτες ότι δεν κερδίζουν σοβαρά ποσά με την αποταμίευση και «κατευθύνοντο» στην Σοφοκλέους, σαν τά πρόβατα στην σφαγή!

Διότι πώς γίνεται να νικήσει ο λαός, τους απόφοιτους Οικονομικών Πανεπιστημίων την στιγμή μάλιστα πού υπήρχε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΤΗΣΙΜΟ από τους ισχυρούς της χώρας;

Μία σοφή παροιμία λέει: «Πού πάς ξυπόλητος στα αγκάθια;»….

ΣΤ) Σε συνδυασμό και με την Πρωθυπουργική προτροπή και «ευχή» του κ. Κωνσταντίνου Σημίτη, ο οποίος έλεγε ότι με την ένταξή μας στην ΟΝΕ, δίνουμε στον Έλληνα πολίτη την ευκαιρία να επενδύσει για να πλουτίσει…. Βάλτε και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλομε-τόχων των Εισηγμένων εταιρειών είχαν πουλήσει τις μετοχές τους και ΔΕΝ μπορούσαν να κάνουν Γενική Συνέλευση διότι ΔΕΝ είχαν την απαιτούμενη απαρτία πού χρειαζόταν βάσει Νόμου, με ότι αυτό μπορεί να ΣΗΜΑΙΝΕΙ….. στο «φούσκωμα»….τής Σοφοκλέους!

Ζ) Οί συμμετέχοντες στο «στήσιμο» λοιπόν ήταν:

Σε ρόλο «μαέστρου»….. κ. Κωνσταντίνος Σημίτης και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τά λοιπά συνένοχα Μέλη της «ορχήστρας»…..

ΜΜΕ (Φέρουν ευθύνη διότι επρόβαλαν την περίφημη διαφήμιση, αλλά και διότι διαφήμιζαν το χρηματιστήριο και μέσω του έντυπου τύπου, με υπερβολικά πρωτοσέλιδα, παρασύροντας τους πολίτες).

ΑΧΕ (Φέρουν σοβαρότατη ευθύνη οι χρηματιστηριακές, διότι κλείδωναν τις τιμές πώλησης των μετοχών στο +8%, μετά έριχναν τις τιμές ενδοσυνεδριακά στο μείον 8% τις αγόραζαν και πάλι και τις πουλούσαν ξανά στο +8%, ευθύνονται επίσης και διότι κατεύθυναν τον κόσμο στα ελαφριά χαρτιά).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ( ήξεραν τι θα συμβεί και έριχναν πολύ γρήγορα τά επιτόκια και θα δούμε παρακάτω και για ποιόν άλλον λόγο!!!).

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΛΟΜΠΥ (Τά οποία μέσω πολλών δικών τους κωδικών, αγόραζαν και πούλαγαν αναμεταξύ τους τις μετοχές, χειραγωγώντας τις μετοχές δημιουργούσαν μόχλευση-τάση και ρεύμα αγοραστικού ενδιαφέροντος).

ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ πάρα πολλών Εισηγμένων οι οποίοι πούλησαν τις μετοχές τους, αλλά και πού «πιθα��ότατα» «κλείδωσαν» τις μετοχές τους για μεγάλο διάστημα, όσο χρειαζόταν δηλαδή, ώστε να μπορούν τά ΛΟΜΠΥ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, να ελέγχουν το υπόλοιπο free-float, τις μετοχές δηλαδή πού υπήρχαν ελεύθερες στην κατοχή των μικρομετόχων, ώστε να μπορούν πανεύκολα να «απογειώνουν» τίς μετοχές!

Η) Η «απογειωμένη» Σοφοκλέους χτύπησε «κορυφή» στις 17.9.1999 ημέρα Παρασκευή, κάνοντας υψηλό ενδοσυνεδριακά, στις 6.484,37 μονάδες!

Εκείνη την περίοδο πού «απογειώθηκε» η Σοφοκλέους, το αμερικάνικο χρηματιστήριο & συγκεκριμένα ο DOW JONES, βρισκόταν στις 11.000 μονάδες, ενώ προς το τέλος του 1999, άγγιξε σχεδόν τις 12.000….

Θ) Παρασκευή λοιπόν 17.9.1999 έκλεισε η Σοφοκλέους στις 6.355,04!

Ο κόσμος κατευθύνθηκε στις παραλίες για ξεκουραστεί το Σαββατοκύριακό του και ζούσε σε έναν ξέφρενο ρυθμό….

Αυτόν τον ΑΠΑΤΗΛΟ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ «ρυθμό» πού ετοίμασε η πλουτοκρατία μαζί με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, οι οποίοι μας έδωσαν και τά ΔΑΝΕΙΑ πού αναφέρετε στο ιστορικό σας άρθρο, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση τού κ. Σημίτη….. και τους λοιπούς προ-αναφερόμε-νους συνένοχους…..

H Νέα Υόρκη είχε μετακομίσει στα…. Βαλκάνια…..

Την Δευτέρα 20.9.1999 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και η απότομη πτώση της Σοφοκλέους…..

Ι) Μετά από μερικές ημέρες, όχι πολλές μπορεί να ήταν 15, άρχισαν τά ΜΜΕ να προβάλουν την επόμενη «ΠΡΑΞΗ» του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ…..

Διαφήμιζαν τά πρώτα τραπεζικά ΔΑΝΕΙΑ…. ΔΑΝΕΙΑ… ΔΑΝΕΙΑ…. ΔΑΝΕΙΑ….

Ήξεραν ότι μετά την ΑΡΠΑΓΗ των χρημάτων του λαού στις 6.484,37 μονάδες και με τον τζίρο να αγγίζει αστρονομικά νούμερα για ένα ασήμαντο περιφερειακό και μάλιστα Βαλκανικό χρηματιστήριο, ότι θα ακολουθούσε ένα «τρελλό» Βατερλώ προς τά κάτω, με αποτέλεσμα να χάσουν οι Έλληνες πολίτες τά χρήματά τους…..

Σημειώσατε παρακαλώ ΔΥΟ σημαντικά ΣΗΜΕΙΑ:…..

Iα) Πρίν την «απογείωση» της Σοφοκλέους, για να πάρει κανείς ΔΑΝΕΙΟ, έπρεπε εάν η τράπεζα ήταν Κρατική, να έχεις κολλητό Βουλευτή… ή Διευθυντή κολλητό για να στο προωθήσει και εάν και εφ’ όσον… ίσως να έπαιρνες…..

Ιβ) Αφού ξεκίνησε η πτώση της Σοφοκλέους όταν έφτασε στις 4.000 περίπου μονάδες, πραγματοποιήθηκε ένα ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ….. έδωσε εντολή ο κ. Σημίτης και επενδύθηκαν χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων στην Σοφοκλέους με αποτέλεσμα να χαθούν και αυτά….. και να μπεί και ΝΕΑ οικονομική «βόμβα» στα Ασφαλιστικά Ταμεία των Ελλήνων πολιτών….

ΕΡΩΤΩ ως σκεπτόμενος ΕΛΛΗΝ πολίτης και ως ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΧΗ:

Kαλά…. Ο λαός δεν ήξερε από χρηματιστήριο, δεν σπούδασε χρηματο-οικονομικά….

Ο κ. Σημίτης ο οποίος είναι αξιοσέβαστος Οικονομολόγος Πανευρωπαικά αναγνωρισμένος, αλλά και το οικονομικό του επιτελείο, δεν ήξεραν ότι ΕΠΡΕΠΕ να περιμένουν να «προσγειωθεί» η «απογειωμένη» Σοφοκλέους και να επενδύσει τά χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων στις 1.462,19 μονάδες, διότι σε ΕΚΕΙΝΟ το σημείο ΠΕΡΙΠΟΥ….. ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ ΠΑΤΟ η Σοφοκλέους ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΞ των 1.462,19 μονάδων ήταν διαγραμματικά & βάσει τεχνικής ανάλυσης και η ΚΟΡΥΦΗ της Σοφοκλέους το 1990 αλλά και η ΒΑΣΗ της Σοφοκλέους ΠΡΙΝ ανακοινώσει ο κ. Σημίτης την υποτίμηση της δραχμής, μέσα Μαρτίου 1998;;;;;;

Το ΚΟΛΠΟ, το ΣΤΗΣΙΜΟ και η ΛΗΣΤΕΙΑ λοιπόν της Σοφοκλέους αποσκοπούσε στο να βάλουν στο ΧΕΡΙ στά λεφτά του κοσμάκη, για να του σερβίρουν αμέσως μετά τά ΔΑΝΕΙΑ και να τον «ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ» οικονομικά……

Και λαός «ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ»….. γίνεται μια για πάντα… ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ!

Και όταν χρωστάς…. και έχεις και οικογένεια και ευθύνες και υποχρεώσεις….. ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ, στις ΟΠΟΙΕΣ μεταρρυθμίσεις……..

Κ) Μετά ακολούθησε το ΦΙΑΣΚΟ της Παγκόσμιας Οικονομικής κρίσης πού βιώνουμε σήμερα με αποτέλεσμα να βρούν την ευκαιρία να μας ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ τελείως, βάσει ΣΧΕΔΙΟΥ και να αναγκαστούμε να παραχωρήσουμε τον ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ και ποιος ξέρει τι άλλο μας έχουν ετοιμάσει και το πάνε σιγά-σιγά, με τά ΜΜΕ να σιγοντάρουν και να χειραγωγούν το «παιχνίδι»

Κυρίες & κύριοι αναγνώστες……

ΔΟΞΑ & ΤΙΜΗ σε ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ……

Ευχαριστώ για την φιλοξενία….. Αυτά τά ολίγα περί «σύγχρονων» ΔΑΝΕΙΩΝ….

ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΧΗ / Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.290