‘Ενας ”κλαρινογαμπρός” (Κατρούγκαλος) στην Ουάσιγκτον

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fkatrougkalos usa apr19

mmmmΟφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος στα τουριστικά-υπηρεσιακά ταξίδια το�� στις ΗΠΑ, αποφεύγει να γίνεται…”ρόμπα”. Απολαμβάνει την διαμονή του, βασικά
στην Νέα Υόρκη, τα ακριβά εστιατόρια της πόλης, κάνει τα ψώνια του, χωρίς να προκαλεί δημόσια.
Στο τελευταίο του -εβδομαδιαίο- ταξίδι στις ΗΠΑ, γιά την Σύνοδο στην Ουάσιγκτον με την ευκαιρία των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ, πρώτα έμεινε δύο ημέρες στην Νέα Υόρκη, μετά πήγε στην Ουάσιγκτον και πάλι Νέα Υόρκη, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Παράλληλα, γιά να δοξάζεται η ελληνική τουριστική εξωτερική πολιτική με κρατικό χρήμα, ο ��φυπουργός του, Τέρενς Κουίκ, έκανε το 80ο (ογδοηκοστό) ταξίδι του (σε 28 μήνες θητείας στο ΥΠΕΞ), βασικά τουριστικό, στο εξωτερικό (Πορτογαλία).

Ο υπουργός Κατρούγκαλος, είχε και ”σημαντικές επαφές-συνομιλίες”, π.χ. με βοηθό του υπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ (Πάλμερ), στα όρθια σε εκδήλωση (Ουάσιγκτον), γιά να μην δείξει στον ”σοφό λαό” Ελλάδας ότι κάνει μόνο τουρισμό και προσωπική φωτοπροβολή.

Συμμετείχε, επίσης, μαζί με τον συνάδελφό του Ντιμιτρόφ της Βόρειας Μακκεδονίας και σε συζήτηση ”δεξαμενών σκέψης” στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ευτυχώς που υπάρχει και η προπαγανδιστική μηχανή της κάθε κυβέρνησης στην Ελλάδα, το ”Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων” (ΑΠΕ), που προβάλλει με ”διθυραμβικό” τρόπο τα ”επιτεύγματα” Ελλήνων υπουργών, όταν αυτοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Και όσοι ζούμε στις ΗΠΑ, αναρωτιόμαστε πως τόσο σημαντικά γεγονότα αγνοούνται, ούτε γνωρίζουμε ότι συνέβηκαν, αλλά ούτε και αμερικάνικα ΜΜΕ γνωρίζουν ότι συνέβηκαν.
(Σημ.: Μνημειώδης και η περίπτωση του -τότε- υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, Σεπτέμβριο 2013, που με πρόσχημα τα εγκαίνια έκθεσης γιά το Βυζάντιο, ”ξεχάστηκε” γιά 10 ημέρες στις ΗΠΑ και τον ”ανακάλυψε” το ”Κ” στην Ουάσιγκτον, ”διάγοντας βίο πλουσιοπάροχο”. Ο Πάνος, τότε, έμενε μόνο σε πολύ ακριβά ξενοδοχεία στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, ενώ την 10η ημέρα ενσωματώθηκε στην πρωθυπουργική αποστολή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην Νέα Υόρκη, γιά να τηρηθούν τα προσχήματα, μετά το ”κράξιμο” στην Ελλάδα, παρατείνοντας έτσι την παραμονή του στις ΗΠΑ).

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος, με ύφος ”κλαρινογαμπρού Καλαμάτας”, με το καθιερωμένο ”καλαματιανό μαντηλάκι” στο τσεπάκι, συμμετείχε και σε συζήτηση… ”κορυφαίων δεξαμενών σκέψης” (Think Tank) στην Ουάσιγκτον (σύμφωνα με το ΑΠΕ), 3 Απριλίου 2019. Μαζί του και ο συνάδελφός του της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμιτρόφ. Διοργανωτής της ”συζήτησης” περί ”ανέμων και υδάτων”, το Atlantic Council, προπαγανδιστικό ”εργαλείο” του ΝΑΤΟ. Tην συζήτηση παρακολούθησαν περίπου 40 άτομα, δηλ. 5-6 της πρεσβείας μας, άλλοι 5-6 των Σκοπί��ν , 4-5 ‘Ελληνες ανταποκριτές και 10 υπάλληλοι του Atlantic, γιά να φαίνεται ”κόσμος” στην αίθουσα.

Σημ.: To γεγονός ότι στις 29 Μαρτίου 2017 είχε μιλήσει στο Αtlantic Council και ο διαπλεκόμενος υπουργός Διαστήματος Νίκος Παππάς, ενώ σε λίγες ημέρες θα μιλήσει και ο ”επίτροπος” Μήτσος Αβραμό, πιστοποιεί την ασοβαρότητα του ΤhinkTank.

Ο υπουργός Εξωτερικών της διαπλεκόμενης κυβέρνησης Αθηνών, έκανε και μία βαρυσήμαντη δήλωση, στο κρατικό ΑΠΕ. ‘Οτι «η Ελλάδα είναι εξαγωγέας σταθερότητας και επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως εξαγωγέα σταθερότητας». Το ΑΠΕ, που υπερπροβάλει τα ”επιτεύγματα” του υπουργού (με 6 καταχωρήσεις!!!) και αναμεταδίδουν ”αμάσητα” ΜΜΕ Ελλάδας και Ομογένειας, δεν διευκρινίζει αν οι ”εξαγωγές σταθερότητας” γίνονται σε συσκευασία χάρτινη, ξύλινη ή μεταλλική.
Εντυπωσιασμένοι από την βαθυστόχαστη-βαρυσήμαντη δήλωση του υπουργού, ανατρέξαμε την επομένη (4 Απριλίου ’19) στην ιστοσελίδα του ”Think Tank”. Γιά να δούμε βίντεο ή οτιδήποτε σχετικό, να αισθανθούμε ”εθνικά υπερήφανοι”. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα γιά την ”θριαμβευτική παρουσία” Κατρούγκαλου, που τόσο πρόβαλε το κρατικό Πρακτορείο (κουτόχορτου).

katrougkalos usa apr19

Δεν γνωρίζουμε ποιός ”ανταποκριτής” έδωσε στο ΑΠΕ τόσο πολύ ”σανό” και αυτό το υπερπρόβαλε, ούτε και μας ενδιαφέρει. Το ΑΠΕ έχει παράδοση μπουρδολογίας-παραπληροφόρησης, ειδικά σε ότι αφορά γεγονότα με επισκέψεις Ελλήνων ”κορυφαίων υπουργών” στις ΗΠΑ.

Το συμπέρασμα, απλό: ‘Οσο υπάρχουν Κατρούγκαλοι ως υπουργοί, δηλ. ψευτοαριστεροί τυχοδιώκτες, που ”πωλούν φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες”, η Ελλάδα ”δεν θα δει άσπρη μέρα”.

Σημ.: Τα γεγονότα στο πανεπιστήμιο ”Κολούμπια” (Νέα Υόρκη) με το ”κράξιμο” στον υπουργό γιά το ”μακεδονικό”, δεν τα σχολιάζουμε, επειδή δεν γνωρίζουμε ποιός ανεγκέφαλος ΣΥΡΙΖΑ-ίος το πρότεινε, με δεδομένο ότι θα έπεφτε…”κράξιμο”.

Τα παραμύθια με τα περίφημα Ινστιτούτα-Τhink Tank στις ΗΠΑ
Επειδή άσχετα, δυστυχώς, με την πραγματικότητα στις ΗΠΑ, ΜΜΕ Ελλάδας αναφέρονται συχνά στα ”κέντρα λήψης αποφάσεων” και στα ”σημαντικά Ινστιτούτα-δεξαμενές σκέψης” στην Ουάσιγκτον (Brookings, Stratfor κ.ά.), αξίζει να τονιστεί ότι αγνοούν ότι αυτά δεν είναι τόσο υπολογίσιμα και ”σημαντικά”, όσο παρουσιάζονται, δυστυχώς, μόνο στην Ελλάδα. Μπορεί πριν 25-30 χρόνια στην εποχή του… φαξ, να έπαιζαν κάποιο ρόλο, τώρα όχι. Απλά υπάρχουν, γιά να έχουν εργασία πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης ή υπουργείων ή του Κογκρέσσου. Και καταρτίζουν εκθέσεις, γιά τις οποίες ελάχιστοι ενδιαφέρονται, ανάλογα με τα συμφέροντά τους τα οικονομικά ή τα ”λόμπις” που υπηρετούν. Σήμερα, με την εξάπλωση του ιντερνέτ, τα Ινστιτούτα αυτά απλά υπάρχουν και προσπαθούν να επιζήσουν στοχεύοντας σε χρηματικές εισφορές διαφόρων γιά…. φοροαπαλλαγή τους. Το να ομιλεί ένας πρωθυπουργός ή υπουργός σε ένα από αυτά, με κοινό 40-50 ατόμων, είναι ουσιαστικά… χάσιμο χρόνου, αλλά στην Ελλάδα, θεωρείται ακόμα… σπουδαία υπόθεση.

( Γ. Λυκ. – 4 Απρ. ’19 )

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.021