Skip to main content

Εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F01%2Fv 1
vΜέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου έχουν διπλασιαστεί και
ανέρχονται πλέον σε 43, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη είχαν δηλωθεί 22 κρούσματα.

Σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, 16 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου – η οποία μπορεί να προκαλέσει επίσης εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση- ενώ ένας εκ των ασθενών βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Βασική εστία μόλυνσης είναι η Δυτική Αττική, ενώ μόλις ένα περιστατικό δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Οι περιοχές που έχουν μολυνθεί είναι Μέγαρα, Ελευσίνα και την Ηλιούπολη, μια νέα εστία εμφανίστηκε στην Αττική, στον Ασπρόπυργο. Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από τη Χαλκηδόνα και το Ωραιόκα��τρο, επηρεαζόμενες περιοχές είναι οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου και Βόλβης. Στην Ημαθία υπάρχουν δύο περιοχές με εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα – ως την περασμένη εβδομάδα ήταν μόνο ο δήμος Αλεξάνδρειας, πλέον είναι και ο δήμος Βέροιας.

Ακόμη, κρούσματα δηλώθηκαν στην Κορινθία, και συγκεκριμένα στο δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, καθώς και σε Τανάγρα (Βοιωτίας), η Σαλαμίνα (Πειραιάς), η Χαλκίδα (Εύβοια).

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα του μολυσμένου κουνουπιού και ζητούν από τους πολίτες σε όλες τις περιοχές, τόσο σε αυτές όπου ήδη κυκλοφορεί ο ιός όσο και στις άλλες, να εφαρμόζουν μέτρα για την ατομική τους προστασία αλλά και μέτρα για να κρατούν τους πληθυσμούς των κουνουπιών έξω από τα σπίτια.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης