Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη συμμορία Αλβανών ληστών που δρούσε στην Αττική

Εξαρθρώθηκε επικίνδυνη συμμορία Αλβανών ληστών που δρούσε στην Αττική

Εισέβαλλαν με όπλα σε καταστήματα και σπίτια και δεν δίσταζαν να πυροβολούν κατά αστυνομικών και πολιτών προκειμένου να διαφύγουν. Σε μία περίπτωση μάλιστα, κατά τη διάρκεια ληστείας καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Καισαριανή, είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει τους δύο
υπαλλήλους.
Σε μία περίπτωση μάλιστα, κατά τη διάρκεια ληστείας καταστή��ατος κινητής τηλεφωνίας στην Καισαριανή, είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει τους δύο υπαλλήλους.

Πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 24 μέχρι 35 ετών, συνελήφθησαν από τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 η σπείρα διέπραξε 12 ένοπλες ληστεί��ς σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, από τα οποία άρπαξαν χρηματικά ποσά και κερδισμένα δελτία που ανέρχονται στο ποσό των περίπου 26.000 ευρώ, ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, όπου με απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο 127.000 ευρώ, τρεις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας με λεία περίπου 25.000 ευρώ, καθώς και δύο ληστείες σε καταστήματα ταχυμεταφορών-courier από τα οποία αφαίρεσαν περίπου 8.000 ευρώ.

Επίσης διέπραξαν δύο ληστείες σε βάρος πολιτών. Στην πρώτη περίπτωση ακινητοποίησαν πεζό με την απειλή όπλου και αφαίρεσαν από την κατοχή του το ποσό των 39.000 ευρώ καθώς και το αυτοκίνητό του, ενώ στην άλλη περίπτωση, πάλι με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν γυναίκα και την εξανάγκασαν να τους παραδώσει την τσάντα της και τα κλειδιά του ΙΧ της.

Από την εξέλιξη της έρευνας διακριβώθηκε ότι δύο από τους συλληφθέντες τη 19η Απριλίου, ενώ επέβαιναν σε ΙΧ, για να αποφύγουν αστυνομικό έλεγχο πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με πυροβόλο όπλο και τράπηκαν σε φυγή προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.278