Εξωνημένος: Μετοχή. 1. (λόγιο) ο πουλημένος, ο προδότης

137633 Kremala01Εξωνημένοι και οι δύο

Θαυμάζουμε την αρχαιότητα και την ιστορία των προγόνων μας και είμαστε περήφανοι για αυτήν. Ιδίως όταν είχαν οδηγήσει σε μεγάλες νίκες τους συμπατριώτες τους, δύο από τους μεγαλύτερους όμως ο Θεμιστοκλής ο στρατηγός νικητής της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος και Ο Παυσανίας που ήταν στρατηγός και αρχηγός του συνασπισμένου στρατού των Ελλήνων στη μάχη των Πλαταιών, την οποία και κέρδισε, κατηγορήθηκαν ότι ήταν εξωνημένοι και ήταν τουλάχιστον ως προς τον Παυσανία. Ο Παυσανίας σε αντίθεση με το Θεμιστοκλή όντας Σπαρτιάτης βρήκε φρικτό θάνατο, αφού κατηγορήθηκε ότι μήδισε αν και αθωώθηκε στη δίκη του οι συμπατριώτες του όμως δεν πείστηκαν και έτσι κατέφυγε ικέτης στο ιερό ��ης Χαλκιοίκου Αθηνάς. Τότε η μητέρα του Θεανώ αυτή μπροστά από τους άλλους κ��τευθύνθηκε εκεί και στερέωσε μίαν πλίνθο επάνω στις θύρες του ιερού, έπειτα όλοι οι Λακεδαιμόνιοι έκτισαν τον Παυσανία μέσα στο ναό όπου και πέθανε από ασιτία. Αν συγκρίνουμε την κατάσταση αυτή με τη σημερινή στη συνείδηση του λαού παρά τις τόσες αθωώσεις από τις εξεταστικές επιτροπές είναι ένοχοι. Προβλέπω να βρίσκεται κάποια άλλη Θεανώ η οποία θα βάλει την πρώτη πλίνθο και θα κλίσει την είσοδο και την έξοδο της Βουλής και θα τους κατηγορήσει ότι είναι εξωνημένοι. Και αυτά τα θυμήθηκα επειδή άκουσα τον βουλευτή Παναγιώτη Καμένο στη ραδιοφωνική εκπομπή αδιάβροχοι στον Αντέννα να λέει προδότες(εξωνημένους) τους συναδέλφους του Βουλευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Την απάντηση τη δίνει ο απλός και υπέροχος λαός της Κρήτης και όχι οι ψευτοεπίσημοι που μιλάνε για ανεξαρτησία στη κοπή πίτας.

Όταν μία χώρα θέλει να έχει φθηνή ενέργεια και ανεξάρτητη οικονομική πολιτική καταστρέφεται. Με το Ιράν το ίδιο θα συμβεί;

Η προσπάθεια του Περόν να γίνει πυρηνική δύναμη η Αργεντινή άρχισε έστω φιλογερμανικά το 1950 με…

ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΗΠΩΣ ΞΑΝΑΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;

Αυτή δεν είναι πλέον ελληνική κυβέρνηση! Είναι εθνικό μίασμα και τα μέλη της προδότες του κερατά….
Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.244