• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Επιβαιβεώνονται οι προφήτες,δεν έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ -ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ παρά μόνον ΑΛΗΘΕΙΕΣ και…

Επιβαιβεώνονται οι προφήτες,δεν έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ -ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ παρά μόνον ΑΛΗΘΕΙΕΣ και…

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252F25CE25B925CE25B925CE25BF25CE25BF

%25CE%25B9%25CE%25B9%25CE%25BF%25CE%25BFΕσείς όμως αγγαρεύετε τον κοσμάκη, βάζετε φυλακή τους χρεωφειλέτες, δεν δίνετε στον πεινασμένο ψωμί και δεν ανοίγετε σε κείνον που δεν έχει στέγη. Κι ακόμα δε ντύνετε τους γυμνούς…..Οι ανομίες σας είναι τέτοιες, που σας χώρισαν από το
Θεό και οι αμαρτίες σας έκαναν τον Γιαχβέ να μη θέλει να σας βλέπει. Γιατί τα χέρια σας είναι βαμμένα από αίμα και τα δάχτυλά σας από ανομίες. Τα χείλη σας μόνο ��ην ψευτιά λαλούν και η γλώσσα σας μελετά μόνο το κακό…. Τα έργα σας είναι όλα παράνομα και τα χέρια σας μόνο τη βία ξέρουν να κάνουν. Τα πόδια σας τρέχουν προς το κακό και πάνε να χύσουν αίμα αθώων. Ο νους σας πάντα στο κακό και στην ανομία πάει και δεν κάνετε τίποτ΄άλλο, παρά να ρημάζετε και να καταστρέφετε…(Ησ. 58 , 4 -59 , 2 ).

Τάδε λέει ο Γιαχβέ:
Σκεφτείτε τι κάνετε.
Σπέρνουν πολύ
και σοδιάζουν λίγο.
Τρώνε και δεν χορταίνουν.

Πίνουν και δεν ευχαριστιένται,
ντύνονται και δε ζεσταίνονται.
Και ο μισθωτός πληρώνεται
σε τρυπημένη τσέπη. (Άγγ. 1, 5-6 ).

Τα λεγόμενα του Σοφονία

Κείνη την ημέρα θα εκδικηθώ τους αρχόντους και το παλάτι κι όλους όσους φορούν ξένα ρούχα. Κείνη την ημέρα θα θα εκδικηθώ και κείνους ακόμα που καταπατούν τα ξένα σπίτια και θησαυρίζουν με αρπαγές και δ��λιότητες.
( 1, 9 – 10).
Και κείνη την ημέρα θα ψάξω με λυχνάρια και θα εκδικηθώ όλους εκείνους που αναπαύονται στα πλούτια τους.
(1, 12).
Γι΄αυτό τα πλούτια τους θ΄αρπαχτούν και τα σπίτια τους θ΄αφανιστούν. Θα χτίσουν σπίτια και δε θα κατοικήσουν σ΄αυτά, θα φυτέψουν αμπέλια και δε θα πιούν το κρασί τους.
(1, 13).
Πλησιάζει η μέρα του Γιαχβέ, η μεγάλη μέρα είναι πολύ κοντά, να, έρχεται.
Τη μέρα που θ΄ακουστεί η φωνή του Γιαχβέ. πικρά θα φωνάξει ο ισχυρός. Η μέρα που θα θυμώσει ο Γιαχβέ θα είναι μέρα θλίψης και στενοχώριας, μέρα ερήμωσης και αφανισμού, μέρα σκοταδιού και καταχνιάς…..μέρα πο θ΄ακούονται σάλπιγγες και αλαλαγμοί ενάντια στις πόλεις που είχαν κάστρα και ψηλούς πύργους. Και τότε θα κάνω ( πλούσιους και εκμεταλευτές) να υποφέρουν πολύ και να περπατούν σαν τυφλοί, γιατί παραβήκανε τις εντολές του Γιαχβέ. Και το αίμα τους θα κυλήσει σα σκόνη και οι σάρκες τους σαν κοπριά. Μα ούτε το χρυσάφι τους, ούτε το ασήμι τους θα μπορέσει να τους γλυτώσει την ημέρα του θυμού του Γιαχβέ. Όλη η γης θα περάσει μέσα από τις φλόγες του θυμού του.
( 1, 14 – 18).
Ουαί, ακάθαρτη και μολυσμένη,
τυραννική πολιτεία!
Δεν ακούς τη φωνή
δε θέλεις να διορθωθείς!
Στον Γιαχβέ δεν πιστεύεις,
στο Θεό δεν πλησιάζεις!
Οι άρχοντές σου ανάμεσά σου
είναι λιοντάρια που μουγρίζουν.
Οι δικαστές σου είναι λύκοι της νύχτας,
που δεν αφήνουν τίποτα για τη μέρα.
Οι προφήτες σου είναι κίβδηλοι και απατεώνες.
Οι Ιερείς μολύνουν το Άγιο και καταπατούν το Νόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.051