Skip to main content

Εφτά πράγματα που δεν ξέρετε για τους Σομαλούς πειρατές

somalia end of piracy

1)Οι Σομαλοί πειράτες, σε αντίθεση με τα όσα μας “πληροφορεί” η προπαγάνδα των ΜΜΕ είναι υπερασπιστές της πατρίδας τους
Το 1991 η κυβέρνηση της Σομαλίας κατέρρευσε. Από τότε ο λαός ζει σε άθλιες συνθήκες και υπάρχει ένα γενικότερο χάος. Οι Ευρωπαίοι και γενικότερα τα ανεπτυγμένα κράτη ως τσιράκια των πολυεθνικών το είδαν αυτό σαν μια καταπληκτική ευκαιρία να καταληστέψουν την χώρα και να
εναποθέσουν τα πυρηνικά τους απόβλητα στην θάλασσα .
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης η περιοχή που εκτείνεται 12 μίλια στην θάλασσα απο την ακτή μιας χώρας ανήκει στην χώρα αυτή.
Καμιά περίπτωση πειρατείας δεν έχει σημειωθεί έξω από τα 12 μίλια.

2) Ευρωπαϊκά σκάφη ρίχνουν απόβλητα.
Child-covered-in-lesions--001
Απο την στιγμή που η κυβέρνηση της Σομαλίας κατέρρευσε, άρχισαν να εμφανίζονται πλοία που ρίχναν τοξικά και πυρηνικά απόβλητα στην θάλασσα που προέρχονταν απο ευρωπαϊκά εργοστάσια και νοσοκομεία. Ο παράκτιος πληθυσμός άρχισε να αρρωσταίνει… άρχισε να εμφανίζει διάφορα σημάδια στο δέρμα ναυτία και εμετούς. Και πολλά μωρά γεννιούνταν παραμορφωμένα. Μετά απο το τσουνάμι του 2005 πολλά βαρέλια ξεβράστηκαν στην παραλία . Εκατοντάδες αρρώστησαν και γύρω στα 300 άτομα πέθαναν.

3)Παράνομο ψάρεμα.

Ευρωπαϊκά σκάφη ψαρεύουν στην Σομαλία καταληστεύοντας έτσι την κύρια πηγή εισοδήματος των Σομαλών. Κάθε χρόνο ψαρεύονται θαλασσινά αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ από τα νερά της Σομαλίας, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι ψαράδες και οι οικογένειες τους να πεινάνε.

4) Οι Σομαλοί πειρατές είναι ψαράδες
Somali fisherman
Λόγω της απουσίας ναυτικού και κυβέρνησης οι Σομαλοί ψαράδες σχημάτισαν ενα είδος εθελοντικής ακτοφυλακής για να εμποδίσουν το παράνομο ψάρεμα και τις ρίψεις αποβλήτων στην θάλασσα της χώρας τους.

5) Οι Σομαλοί πειρατές έχουν κώδικα εμπλοκής:
Somali Fisherman
Σύμφωνα με τον κώδικα αυτό το να κάνουν κακό στο πλήρωμα και τους επιβάτες ενός πλοίου απαγορεύεται. Αυτό άλλωστε θα έδινε πάτημα στις κυβερνήσεις του ανεπτυγμένου κόσμου να αναπτύξουν τακτικές (μηδενικής διαπραγμάτευσης).

6) Η πειρατεία έγινε η κύρια πηγή εισοδήματος για τους Σομαλούς.
Piracy has become Somalia's biggest source of income
Λόγω του ότι η οι ψαράδες έχουν καταστραφεί οικονομικά απο την εισβολή των ευρωπαίων, τώρα η πειρατεία είναι η κύρια πηγή εσόδων. Έχει υπολοσιστεί οτι περίπου 339 με 413 εκατομμύρια δολάρια έχουν κερδίσει οι πειρατές ανάμεσα στο 2005 με 2012
Ο κάθε πειρατής κερδίζει περίπου 30 000 με 75 000 δολάρια και 10 000 bonus για τον πρώτο άνδρα που θα πατήσει το πόδι του σε εχθρικό σκάφος.

7 H Προπαγάνδα των ΜΜΕ
Columbia Pictures' "Captain Phillips."
Τα ΜΜΕ έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο να σκέφτεται ότι οι Σομαλοί πειρατές είναι αγροίκοι κλέφτες. Τον Απρίλιο του 2009 Ομπάμα κατέστρωσε μια μακροχρόνια στρατηγηκή για να αποκαταστήσει την “τάξη” στην χώρα “σε ξένη χώρα”, και να τοποθετήσει εκεί βολικά το ναυτικό των ΗΠΑ ως εγγυητή της ειρήνης.
Επίσης το Χόλυγουντ έβγαλε μια άκρως προπαγανδιστική ταινία με τίτλο (Captain Philips), o οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής απο Σομαλούς πειρατές. Το έργο δέχτηκε κριτική για τα ψεύδη και τις ανακρίβειςες του, παρ όλα αυτά έκανε 107 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις παγκοσμίως.

πηγές
https://atlantablackstar.com/2014/04/02/you-been-lied-to-7-things-you-may-not-know-about-somali-pirates/7/
https://www.huffingtonpost.com
https://www.economist.com
https://www.state.gov
https://www.boxofficemojo.com
https://www.rottentomatoes.com
https://en.wikipedia.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης