Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη Χαλυβουργική – Χρωστάει πάνω από € 31 εκατ.

dei 1000 e1524077883150Σχόλιο:Αγγελόπουλοι: ξεκινούν από την Αρκαδία για στην Αθήνα αγοράζουν 4 στρέμματα και ΕΠΕΚΕΙΝΑ ‘όπως λέει το συμβόλαιο στην Ελευσίνα και δημιουργούν τη Χαλυβουργική. Το επέκεινα όμως έως που ακριβώς φτάνει; Μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σου, μέχρι την Κόρινθο; Οι επιχώσεις της θάλασσας πότε θα σταματήσουν; Τα αρχικά 4 στρέμματα έχουν μεταβληθεί σε ένα βιομηχανικό χώρο χιλιάδων μέτρων, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο ακριβώς είναι.
Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε η εντολή να διακοπεί η παροχή ρεύματος ενώ η απόφαση ήρθε έπειτα από πολυάριθμες παρατάσεις που δόθηκαν στη βιομηχανία, για να τακτοποιήσει την οφειλή της. Η Χαλυβουργική, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απέρριψε όλες τις προτάσεις για διακανονισμό με τους όρους που προβλέπονται για τους πελάτες της ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή ο ΑΔΜΗΕ για λόγου�� που δεν έχουν διευκρινιστεί, αρνείται να διακόψει την παροχή και η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της και προς την πλευρά του ΑΔΜΗΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το χρέος της επιχείρησης υπερ -τριπλασιάσθηκε τα τρία τελευταία χ��όνια. Σήμερα, ανέρχεται σε περίπου 31,4 εκατ. ευρώ από σχεδόν 7 εκατ. ευρώ που ήταν στις αρχές του 2015.
Στο διάστημα αυτό έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΔΕΗ και της Χαλυβουργικής, και μάλιστα στις αρχές του 2018 δόθηκε περιθώριο έξι μηνών στη βιομηχανία, η οποία στο μεταξύ βρισκόταν σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες. Ωστόσο, πάλι η επιχείρηση δεν κατάφερε να φανεί συνεπής. Έτσι, ξεκίνησε νέος γύρος διαβουλεύσεων, προκειμένου να βρεθεί λύση και ενώ το χρέος συνέχισε να διογκώνεται.
Τελικά, τον Αύγουστο η ΔΕΗ αποφάσισε να στείλει εξώδικο, ορίζοντας χρονική προθεσμία 30 ημερών για την εξόφληση της οφειλής. Και η νέα προθεσμία παρήλθε άπρακτη με αποτέλεσμα στις αρχές Οκτωβρίου η ΔΕΗ να στείλει εξώδικο τόσο στη Χαλυβουργική όσο και στον ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) για την απενεργοποίηση της παροχής.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτηςΑκόμη και σήμερα πάντως το ρεύμα δεν έχει κοπεί παρά τη μεγάλη ζημιά που υφίσταται η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η ΔΕΚΟ να έχει κινηθεί με εξώδικο και επιστολή προς τον διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, που κοινοποιήθηκε και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Να σημειωθεί πως η Χαλυβουργική είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ, πίσω από την ΛΑΡΚΟ που οφείλει περίπου 285 εκατ. ευρώ.
Η Χαλυβουργική ιδρύθηκε το 1925 και είναι μια από τις ιστορικές βιομηχανίες της χώρας και έχει συνδέσει το όνομά της με τις περιόδους οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο στην Ελευσίνα να υπολειτουργεί από το 2015. Παράλληλα, έχουν γίνει δραματικές περικοπές στο προσωπικό ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι απασχολούνται εκ περιτροπής και με διαθεσιμότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.051