Η ΠανΜακεδονική αλλάζει όνομα. Θα ονομάζεται ”Βουκεφάλες ΗΠΑ”

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fsouris voukefalas

slider img2Παραμονές κύρωσης ”συμφωνίας Πρεσπών” στην Βουλή και αμέσως μετά, οι…”μακεδονομάχοι”, το ”βούλωσαν”Μετά από 28 χρόνια ”αγώνων της πλάκας” γιά το όνομα ”Μακεδονία” και την επικύρωση της ”συμφωνίας Πρεσπών” σε Σκόπια και Αθήνα, η ”κραταιά” ΠανΜακεδονική Αμερικής, που ουσιαστικά δούλεψε γιά τους Σκοπιανούς με την αχρηστία της, αυτοδιαλύθηκε και κατάληξε στον ”κάλαθο αχρήστων”.
Οι ολίγοι εναπομείναντες τυχοδιώκτες, θα τις αλλάξουν όνομα. Με δεδομένο ότι χάσαμε μέγα Αλέξανδρο και ”μακεδονία”, οφείλουμε να προστατεύσουμε τον Βουκεφάλα, ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης και τα άχρηστα ψώνια, που υποδύονται την ηγεσία της Οργάνωσης. Τα εγκληματικά λάθη της τυπικά υπάρχουσας ΠανΜακεδονικής Αμερικής (ΗΠΑ), μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα να της γυρίσει την πλάτη η Ομογένεια, αλλά έδωσαν και την ευκαιρία σε ολίγους τυχοδιώκτες ”στελέχη” της, της αυτοπροβολής, να εμφανίζονται ως ”πατριώτες-μακεδονομάχοι”.
souris voukefalasΜπορεί το όνομα ”μακεδονία” να το παραχωρήσαμε 1993, εξαιτίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, με την σύμπραξη ακόμα και στελεχών της ΠανΜακεδονικής Αμερικής, που ζήτησαν από τον πρόεδρο Κλίντον να αλλάξει την δέσμευσή του, ότι ”το όνομα Σκοπίων ΔΕΝ θα έχει την λέξη Μακεδονία”, αλλά το ”δούλεμα” των επιτήδειων-ξεπουλημένων της Οργάνωσης, σε τι χρειαζόταν; ‘Η νόμιζαν ότι απευθύνονται σε ”κάφρους” όλα αυτά τα χρόνια;;;Ειδικά οι πρόεδροι της Οργάνωσης την τελευταία πενταετία, αποδείχτηκαν ανίκανοι γιά οτιδήπποτε καλό και περιορίστηκαν στην αυτοπροβολή τους. Αντί να απευθυνθούν στην Ομογένεια και στις, έστω ημιδιαλυμένες, Οργανώσεις της, περιορίστηκαν στην εσωστρέφειά τους, γιά λίγη αυτοπροβολή σε ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας ή σε δεξιο-ακροδεξιά ΜΜΕ Ελλάδας. Αντί να καλέσουν την Ομογένεια ανά τις ΗΠΑ σε κινητοποίηση από αρχές 2018, μας έλεγαν ”εμείς κάνουμε τον αγώνα, δεν θέλουμε υποδείξεις” και πήγαιναν στην Αθήνα γιά αυτοπροβολή και ”επαφές” με διεφθαρμένους πολιτικούς.Η Ομογένεια, αντιλαμβανόμενη ότι έχει να κάνει με ”καραγκιόζηδες”, δεν ασχολήθηκε. Οι ηγεσίες της Οργάνωσης, πάντα πίστευαν ότι Ομογένεια είναι το ”ελληνικό γκέττο” Αστόριας Νέας Υόρκης και τους αρκούσε η φωτογραφική προβολή σε ΜΜΕ Αστόριας. Και ως γραφικοί ψευτοπατριώτες, όπως αποδείχτηκαν τελικά, παραμονές επικύρωσης της ”συμφωνίας Πρεσπών” στην Βουλή και αμέσως μετά, το ”βούλωσαν”, πιστοποιώντας έτσι ότι ουσιαστικά έπαιζαν το παιχνίδι των Σκοπιανών. Χάθηκε και ο… μακεδόνας αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Αυτός θα πήρε ”γραμμή” από το -υπό τουρκικό έλεγχο- ”οικουμ. Πατριαρχείο”, να μην ασχοληθεί.
Η μόνη ”αντίδραση” ΠανΜακεδονικής;;; ‘Ενα ασοβάρευτο γράμμα στον πρόεδρο Τραμπ, με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2019, που υποτίθεται έστειλαν με… αντιπρόσωπο, τον γραφικό βουλευτή Γκας Μπιλιράκη. Αυτό πιστοποιεί ότι, με τέτοιον ”ταχυδρόμο”, το πιό πιθανό είναι να μην έφτασε ποτέ το γράμμα στον Λευκό Οίκο. Φαίνεται λυπήθηκαν ένα… γραμματόσημο. Πιστοποιεί επίσης ότι η ΠανΜακεδονική ΗΠΑ, είχε γιά ”ηγέτες”, τα τελευταία χρόνια, ”καραγκιόζηδες” που εξαπατούσαν την Ομογένεια. (Διαβάστε το γράμμα στον πρόεδρο Τραμπ).
Εντυπωσιακό και το γεγονός ότι η Ομογένεια στις ΗΠΑ, ΔΕΝ ασχολήθηκε με την υπόθεση ονόματος Μακεδονία, στην πιό κρίσιμη φάση της. Αυτό πιστοποιεί ότι διάφορες ”Υπηρεσίες” και συμφέροντα, κατάφεραν με ”β��λτούς” σε Οργανώσεις, να την απαξιώσουν.Σημ.: Το ”Κ” προειδοποιούσε από 2000 γιά την αχρηστία της ΠανΜακεδονικής και γιά την αναμενόμενη διάλυση της Ομογένειας από ”συμφέροντα”. Προειδοποιούσε και γιά την επιτακτική ανάγκη ανανέωσης σε συλλόγους και Οργανώσεις. Απευθυνόταν όμως σε κωφούς και αόματους.
Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι από την επομένη της επικύρωση�� της ”συμφωνίας Πρεσπών” στην Βουλή των Ελλήνων, τα μικρής κυκλοφορίας ελληνόφωνα έντυπα Αστόριας Νέας Υόρκης, άρχισαν να αναπαράγουν δημοσιεύματα από Αθήνα, γιά τα ”καλά της συμφωνίας” (από τα ίδια ΜΜΕ, π.χ. ”Καθημερινή”, που εγκωμίαζαν παλαιότερα και το σχέδιο Αννάν). Πριν και όσο ”έτρωγαν” ήταν… ”μακεδονομάχοι”. Φαίνεται θα τους υποσχέθηκε πάλι χορηγίες με κρατικό χρήμα, η ημιμαθής τουρίστρια -και ”γυρολόγος, εξαγορασμένη”, κατά Π. Καμμένο- υπουργίνα Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, με την ”εισήγηση” της διαπλεκόμενης που υποδύεται την επικεφαλή του γραφείου ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη.
Από κοντά και ολίγα χαζοχαρούμενα στελέχη-”γυρολόγοι” ΣΥΡΙΖΑ στην Νέα Υόρκη, που ομιλούν, όπου διαπιστώνουν ότι δεν θα τους ”κράξουν”, γιά ”μέγα επίτευγμα” και ”ηγέτη (Τσίπρας) παγκόσμιας ακτινοβολίας”!!! Είναι οι ίδιοι, ολίγοι, που διαδήλωναν στο γεν. προξενείο στην προ-ΣΥΡΙΖΑ εποχή γιά τα ”μνημόνια”. Μετά, το ”βούλωσαν” στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι ”φευγάτοι”, με τους οποίους γελά η Ομογένεια, τώρα ”πανηγυρίζουν”, έχουν και…άποψη!!!
Η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων σε ”Βόρεια Μακεδονία”, οριστικά και αμετάκλητα, έδειξε και την γύμνια-ανυπαρξία των ομογενειακών Οργανώσεων, αλλά και της ”φιλελληνικής” Εκκλησίας (Αρχιεπισκοπής). Ο Ελληνισμός Αμερικής δεν έκανε τίποτα, έστω το ελάχιστο, γιά την ”τιμή των όπλων”, παρέμεινε απόλυτα άπραγος, σε…αφασία. Ούτε μία Οργάνωση αντέδρασε. Ούτε ένα γράμμα στον Λευκό Οίκο ή στην Ελλάδα. Μοιραία, αποδεχτήκαμε τετελεσμένα.
Με την ολοκλήρωση της υπόθεσης ”όνομα Μακεδονία”, έληξε και ο τελευταίος κύκλος της ”οργανωμένης Ομογένειας” στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε αρχές ’90. Οι γηρασμένοι προεδροπαράγοντες, εναπομείναντα ερείπια στις διαλυμένες Οργανώσεις, ΔΕΝ είναι ”οργανωμένη Ομογένεια”. Με τα γηρασμένα α��ομεινάρια στα ΚΑΠΗ της Ομογένειας, δηλ. σε συλλόγους και Οργανώσεις, ασχολούνται μόνο οι ”τουρίστες” ‘Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ.
Θα ήταν γελοίο και αστείο, στο μέλλον, να εξακολουθούν να εμφανίζονται ”ψώνια” ως δήθεν ”ηγέτες” ομογενειακών Οργανώσεων, νεκρών-ανενεργών τριτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων (Ομοσπονδιών) κλπ. Αυτές, ”τέλειωσαν”, ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχουν και θα ήταν άξιοι μόνο… ”κραξίματος”. Ανήκουν στο άχρηστο παρελθόν που δεν φρόντισε, έστω στο ελάχιστο, γιά ανανέωση, γιά το μέλλον. Οι ισόβιοι προεδροπαράγοντες περιορίστηκαν στην παραμονή τους στις ”καρέκλες” των Οργανώσεων, αδύναμοι να κάνουν το παραμικρό γιά την Ομογένεια. ”Ψώνια”, που αναζητούσαν ολίγη αναγνώριση.
Και τα θλιβερά αποτελέσματα τα ζήσαμε, τα ζούμε. Δεν χτίσαμε γέφυρες με τις επόμενες γενιές. Κατά συνέπεια, τελειώσαμε. ΖΗΤΩ ο Βουκεφάλας και οι ”βουκεφάλες” της Ομογένειας ΗΠΑ. Ο ”αγώνας”, έστω στην φαντασία μας, συνεχίζεται. Φανταστείτε αν γίνει κάτι ”θερμό” (αναμενόμενο) στο Αιγαίο με Τουρκία. Η διαλυμένη Ομογένεια ΗΠΑ, απλά θα ”παρακολουθεί”. Επειδή έτσι, διαλυμένη, την ήθελαν ”Υπηρεσίες”, τουρκικά συμφέροντα μέσω Πατριαρχείου-Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ και ξεπουλημένες ελληνικές κυβερνήσεις.
(Υπογραφή: Αλέξης Βεληγκέκας, πρόεδρος – 27 Ιαν. ’19).kalami.us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.021