Skip to main content

Η περιπέτεια του Τάινι, του σκύλου, στον ωκεανό

Η περιπέτεια του Τάινι, του σκύλου, στον ωκεανό

Την περασμένη εβδομάδα μία ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Νέα Ζηλανδία, αφήνοντας πίσω της βυθισμένες βάρκες και τόνους υλικών που παρασύρθηκαν, από τη βροχή και τον άνεμο, στον ωκεανό.

Η εικόνα που τράβηξε την προσοχή και έγινε γρήγορα viral στο Διαδίκτυο, είναι εκείνη ενός σκύλου
πάνω σε ένα κορμό δέντρου, που έπλεε στη μέση του ωκεανού, προφανώς λόγω της καταιγίδας.

Η διάσωση του Τάινι, του μικρού σκύλου, από το Πολεμικό Ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας έγινε είδηση όχι μόνο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε διεθνή μέσα όπως τη βρετανική Daily Mail, το αμερικανικό δίκτυο Fox News κ.ά.

Η επίσημη εκδοχή, του Πολεμικού ναυτικού, ήταν ο Τάινι παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής και έπεσε στον ωκεανό, όπου βρήκε καταφύγιο -άγνωστο για πόσο- στον κορμό του δέντρου.

Η Herald της Νέας Ζηλανδίας αναζήτησε τον ιδιοκτήτη του σκύλου, έναν 20χρονο ψαρά οστρακοειδών, ανακαλύπτοντας ότι η αλήθεια είναι πολύ λιγότερο περιπετειώδης.

Ο Μπεν Νγκαουάκα εξήγησε στην Herald ότι το απόγευμα μετά την καταιγίδα βγ��κε με τη βάρκα του στη θάλασσα, όπως κάθε απόγευμα. Και ο Τάινι ήταν μαζί του, όπως πάντα.

Ανάμεσα στα συντρίμμια που είχαν παρασυρθεί στο νερό, την προσοχή του νεαρού τράβηξε ο μεγάλος κορμός, δίπλα στον οποίο σταμάτησε για να εξακριβώσει αν το ξύλο του θα μπορούσε να ήταν χρήσιμο για επισκευές.

Ο 20χρονος αποφάσισε ότι θα τραβήξει τον κορμό στη στεριά επιστρέφοντας από το ψάρεμα. Εντούτοις, αργότερα διαπίστωσε ότι ο σκύλος του δεν ήταν στο σκάφος. «Θα πρέπει να θεώρησε ότι σταματήσαμε στην ακτή και πήδηξε από το σκάφος» δήλωσε.

«Είναι αρκετά έξυπνος. Ήξερα ότι δεν θα κατέβαινε από τον κορμό και να κολυμπήσει προς την ακτή» είπε ο Νγκαουάκα εξηγώντας την απόφασή του να αφήσει τον μικρό σκύλο εκεί μέχρι την επιστροφή του.

Στο μεταξύ, όμως, είχε ξεκινήσει μία επιχείρηση διάσωσης που έκανε το γύρο του κόσμου…

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι «έγιναν υποθέσεις» για το πώς βρέθηκε ο σκύλος στο νερό, λόγω της πρόσφατης καταιγίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης