Skip to main content

Θανατική ποινή στις φυλακές, ισόβια για φτωχούς, ποινές της πλάκας για ισχυρούς

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp
Διαβάστε γεγονότα και βγάλτε συμπεράσματαΓράφει o ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ..
“Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επι της γης” (Ησαϊας)…. “Τους αμαρτάνοντας ενώπιον πάντων ήλεγχε ίνα και οι λοιποί ΦΟΒΟΝ έχουσιν”. (Αγιος Γρηγόριος Παλαμάς)
“Η φιλανθρωπία δεν μπορέι να είναι υποκατάστατο για Δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε” (Ιερός Αυγουστίνος)

“Δεν γίνεται να είσαι υπερ της Δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της Δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους” (Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ). Και πάει λέγοντας και αναζητώντας δικαιοσύνη…
Ας αναφερθούμε σε γεγονότα και σε προσωπα.
Εν αρχή ο πασίγνωστος Ακης.
Καταδικάστηκε σε ποινή 20 ετών κάθειρξης, εκκρεμούν κι άλλα εναντίον του για την λεηλασία της χώρας, εξαιτίας της οποίας λεηλασίας, από πολλούς και όχι μόνο από τον Ακη, άλλοι έχασαν περιουσίες, άλλοι πτώχευσαν και πείνασαν, άλλοι αυτοκτόνησαν, άλλοι υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους για χρόνια.
Ο Ακης με τους μπιστικούς του φώναζαν με ένα επιχείρημα: Ο άνθρωπος είναι πάνω απο 75 δεν μπορεί να μείνει φυλακή, ό,τι και να έκανε.
Και τον μπαινόβγαζαν σε νοσοκομεία με εικόνες μελλοθανάτου από την καρδούλα του.
Στις συζητήσεις μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτικών, καμιά φορά και δικαστικών ακούγεται συχ��ά η φράση “ε και τι θα του κάνουν; Κοντεύει τα 75, άρα φυλακή δεν θα πάει και θα χαίρεται τα κλεμμένα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του”.
Η πλειοψηφία των νομικών, η οποία τάσσεται συντριπτικά σχεδόν κατά της θανατικής ποινής υποστηρίζει ότι τα ισόβια είναι αρκετά και φοβερή τιμωρία για έναν άνθρωπο και δεν μπορεί άνθρωπος να σκοτώνει άνθρωπο, έστω και ως εντεταλμένος απο την Πολιτεία για εκτέλεση της θανατικής ποινής.
Η Δικαιοσύνη αποδίδεται πάντα, στα δημοκρατικά καθεστώτα “στο όνομα του λαού”, αλλά μόνο σε ορισμένες εξαιρετικά δημοκρατικές δυτικές χώρες (π.χ. Νέα Ζηλανδία, Ισλανδία, Σκανδιναβικές) γίνονται δημοψηφίσματα για να αποτυπώνεται σε κάθε χρονική στιγμή, σε κάθε θέμα τι επιλέγει ο λαός.
Η απάντηση των “λοιπών” είναι ότι ο λαός επιλέγει κομματικά προγράμματα κάθε 3-4 χρόνια, επομένως εκφράζει τη θέλησή του και δεν χρειάζεται κάθε τόσο και ένα δημοψήφισμα.
Ας δούμε ορισμένα γεγονότα:
Το κέντρο της Αθήνας κάηκε το 2008 και θυμόμαστε τότε αρμόδιους να εκφράζουν την βεβαιότητα ότι υπήρξε δράση μυστικών υπηρεσιών, ώστε να πάρει “μάθημα” η τότε κυβέρνηση.
Ενας ένστολος, ο Κορκονέας, κόντρα στις εντολές που έλαβε από τον ασύρματο, κινήθηκε σιωπηλά στα Εξάρχεια και σιωπηλά έκανε κάτι εξαιρετικά σπάνιο για ένστολο στην περιοχή. Πυροβόλησε. Και ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι, ότι επέλεξε να πυροβολήσει μια παρέα αμούστακων 15χρονων. Ούτε καν το άλλοθι του φόβου από συγκεντρωμένους ενήλικες.
Η σφαίρα βρήκε τον άτυχο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τον άφησε “στον τόπο”. Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια, κυρίως για όσα πυροδότησε, τις εκτεταμένες καταστροφές δηλαδή, και την σκληρότατη στάση που κράτησε και μετά.
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό γίνεται στη Λαμία και τραβάει-τραβάει-τραβάει-τραβάει και ποτέ δεν τελειώνει.
Το ‘χει η δικαιοσύνη της περιοχής, όταν θέλει να μην αποδώσει Δικαιοσύνη.
Εκεί το μέγα οικονομικό σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας η Δικαιοσύνη το κλώσσησε επί… 13 χρόνια μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για να βγάλει στο τέλος και κόντρα σε όλες τις άλλες συναιτεριστικές, απαλλακτικό βούλευμα. Τόσο προκλητικό, ώστε να ασκηθεί εκ νέου κακουργηματική δίωξη για 150 εκατομμύρια ζημιά. Και αυτή, σχεδόν μουλωχτά την πάνε με γοργά βήματα για αρχείο. Και δικάζουν τον Κορκονέα αργά-αργά-αργά.
Νέα κατάσταση. Η οικογένεια του παιδιού πήρε απο τα δημόσια ταμεία μια τεράστια αποζημίωση, σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ζημιά του Δημοσίου αυτή. Δράστης ο Κορκονέας.
Οταν ένας δημόσιος υπάλληλος προκαλεί με ενέργειά του ζημιά 120 χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο, έστω ως ατυχή επιδότηση μιας εταιρείας π άει για ισόβια.
Αρα ο Κορκονέας, μόνο και μόνο για την τεράστια αποζημίωση πρέπει να έχει τα ισόβια δεδομένα.
Ο Εισαγγελέας της έδρας υπέβαλε πριν μερικές ημέρες την πρότασή του. Αν γίνει δεκτή σπάνε τα ισόβια…
Πρόεδρος στην έδρα είναι η ίδια που έβγαλε το απαλλακτικό βούλευμα για την συνεταιριστική 13 χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης. Η ίδια μπορεί να χρεώθηκε ην υπόθεση αργά και να μην έχει ευθύνη, αλλά γενικά κανείς δεν βρέθηκε υπεύθυνος για καθυστέρηση…
Ενας εισαγγελέας είχε χειριστεί μέρος του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας απαλλάσοντας το 2007 δικαστίνα που έβγαλε παράνομη απόφαση με την αιτιολογία, ότι η απόφαση πρόλαβε και βγήκε πριν την δημοσίευση του νόμου που είχε ηδη ψηφιστεί πριν βγει η απόφαση…
Μας δούλευε όταν τον ρωτούσαμε, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση και απορούσε, προσποιούμενος ότι δεν ήξερε τίποτα για την Συνεταιριστική Τράπεζα…
Ενας πολίτης καταδικάστηκε στις 19 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, διότι σε συμπλοκή με τον αλλοδαπό γαμπρό του τον σκότωσε πριν ένα χρόνο στον Ασπρόπυργο. Κατά την κατηγορία η συμπλοκή έγινε όταν ο αλλοδαπός ανακοίνωσε ότι παράλληλα με την 15χρονη Ελληνίδα συζυγό του, αρραβωνιάστηκε και μια νεαρή από την πατρίδα του (Πακιστάν) και αν η νεαρή ελληνίδα δεν δεχτεί και τη νέα σύζυγο θα πάρει το 2χρονο κοριτσάκι που απέκτησε μαζί της και θα φύγει στη χώρα του.
Ο πολίτης αρχικά ομολόγησε, ύστερα άλλαξε και αρνείται την κατηγορία και κατονόμασε άλλους ως φονιάδες στα πλαίσια ρατσιστικών κινήτρων. Καμία επιστημονική επιβεβαίωση με DNA στο φονικό εργαλείο, στον τόπο του εγκλήματος, που αμφισβητείται.
Η δίκη κράτησε ελάχιστα σε μια μόνο δικάσιμο. Κανείς μάρτυρας κατηγορίας. Ούτε απο την πρεσβεία του Πακιστάν που είχε ενημερωθεί,ούτε απο την οικογένεια του θύματος, ούτε καν ο φίλος του θύματος, ο οποίος κατέθεσε στην προανάκριση, χωρίς να επιβαρύνει τον Ελληνα πολίτη.
Απόφαση του δικαστηρίου: ισόβια!
Στην Κύπρο αποκαλύπτονται ανατριχιαστικά γεγονότα με λοχαγό που σκότωνε αφού βίαζε συστηματικά αλλοδαπές γυναίκες και μικρά κοριτσάκια. Τα έβαζε σε βαλίτσες και τα πετούσε σε λίμνη τοξική, που δεν πλησιάζει άνθρωπος χωρίς ειδικά σκάφανδρα.
Ανάμεσα στους φόνους ξυλοκοπούσε με απειλές την ανύποπτη για τους φόνους συζυγό του και πήγαινε στην Αστυνομία και έκανε επίσημες καταθέσεις λέγοντας ότι τον… εκβιάζουν αλλοδαπές ότι θα τον καταγγείλουν για βιασμό, ενώ αυτός είναι ένας ήρεμος νομοταγής άνθρωπος που πάει στη δουλειά του στον Στρατό και στο σπιτάκι του.
Προφανώς θα καταδικαστεί σε ισόβια, έστω και αν δολοφόνησε και τις 22 εξαφανισμένες γυναίκες.
Και προφανώς στα 60 του χρόνια (σήμερα είναι 35) θα είναι ελέυθερος. Πριν κάν συμπληρώσει το όριο σύνταξης…
Η ηλεκτρονική εφημερίδα ΖΟΥΓΚΛΑ δημοσίευσε στοιχεία με εικόνες από κρατούμενους που ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν καταδικαστεί ούτε σε ΘΑΝΑΤΙΚΗ ποινή, ούτε σε ισόβια.
Στις περιπτώσεις που αποκάλυψε είναι:
1. Η εκτέλεση ενός πολίτη που κρατείται στον Κορυδαλλό στα 95 του χρόνια,για μικροποσά σε σχέση με τα ποσά του Ακη, ο οποίος είναι ελεύθερος και πήγε για “επίσκεψη διεκδίκησης” στα ΕΛΠΕ.
2. Η εκτέλεση ενός πολίτη που είναι στο τελευταίο στάδιο καρκίνου και πέθανε στις φυλακές γιατί δεν είχε τρόπο να εξαγοράσει ποινή 28 μηνών φυλάκισης.
3. Η εκτέλεση ενός άλλου πολίτη που πάσχει από κακρίνο στόματος τελικού σταδίου, αλλά δεν μπορεί να πάρει “χαρτί” αποφυλάκισης διότι οι γιατροί κρίνουν ότι έχει ακόμα ζωή…
Είναι οι ίδιες φυλακές, η ίδια Δικαιοσύνη, που βγάζουν ως άρρωστους τελικού σταδίου τους Φλώρους, τους Ακηδες, τους Λουβαραίους, δημάρχους κλπ
Ετσι έχουν τα πράγματα;
Οχι βέβαια. Είναι πολύ χειρότερα για τους ανώνυμους που εκτελούνται σχεδόν κάθε ημέρα σε κάποια ελληνική (τριτοκοσμική) φυλακή.
Και πολύ καλύτερα για τους ισχυρούς…ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης