Skip to main content

Ινδία: Υπουργός δηλώνει ότι ο βιασμός είναι «σωστός»!

indiarape

Ακόμα και αν οι υποθέσεις βιασμών και δολοφονιών γυναικών στην Ινδία συγκλονίζουν ολόκληρο τον κόσμο, ένας υπουργός της κυβέρνησης του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, υποστηρίζει ότι «ο βιασμός μερικές φορές είναι σωστός»!
Την προκλητική δήλωση έκανε ο
υπουργός Αστικής Ανάπτυξης και Διοίκησης, Μπαμπουλάλ Γκαούρ, του κρατιδίου Μαντία Πραντές, υποστηρίζοντας πως ο βιασμός είναι ένα κοινωνικό έγκλημα που «εξαρτάται από τις γυναίκες και τους άντρες και… κάποιες φορές είναι σωστό, κάποιες όχι»!
Την ίδια ώρα, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ισχυρίστηκε ότι ο βιασμός μπορεί να θεωρηθεί αδίκημα μόνο αν υπάρξει καταγγελία στην αστυνομία, επισημαίνοντας πως αν δεν υπάρχει καμία αναφορά «δε μπορεί να γίνει τίποτα».Προς το παρόν ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις των υπουργών, ούτε έχει καταδικάσει τα απάνθρωπα εγκλήματα που σημειώθηκαν στη χώρα.

Σχολιο Pax Romanica: Τα ζώα μερικες φορες για ειδικούς λόγους και περιστάσεις τα στειρωνουμε. Μηπως θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και με τους άντρες τελικά; Ιδιαίτερα στην Ινδία δεν μπορεί και να ήθελε να είναι προκλητική μία γυναίκα. Βέβαια το προκλητικό ορίζεται από τις κοινωνικές αξίες. Πάλι βέβαια αν κάποιος βλέπει ένα παιδί 12χρονών με σορτς και το θεωρεί προκλητικό κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Όπως και να είναι μία γυναίκα ντυμένη ή όπως και αν συμπεριφέρεται δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν άντρα να την βιάσει ή να την αναγκάσει να κάνει κάτι χωρίς την θέληση της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης