Και στην δραχμή επιστρέφουμε και χρεωκοπούμε κατά τους Financial Times….t«Η Ελλάδα αναμένεται μέσα στην επόμενη τετραετία, είτε να επιστρέψει στη δραχμή, είτε να χρεωκοπήσει» ενώ ως πιθανό κρίνεται και το σενάριο να πραγματοποιηθούν και τα δύο ενδεχόμενα, όπως γράφουν οι Financial Times.
Η οικονομική εφημερίδα, προβαίνει σε αυτή την εκτίμηση, αναλύοντας το πλάνο της βιωσιμότητας της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι «δεν θα υλοποιηθούν όλες οι υποσχέσεις προς τους (Γερμανούς) ψηφοφόρους» χαρακτηρίζοντας ως αιτία το γεγονός ότι «η πολιτική τάξη είναι απροετοίμαστη για όσα θα συμβούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η μεγάλη απει��ή για την Γερμανία στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι το δημογραφικό, αλλά η εξελισσόμενη κρίση χρεών στην ευρωζώνη».
Στη συνέχεια, οι Financial Times φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων θα ακολουθήσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια την ελληνική κρίση χρέους και τονίζουν χαρακτηριστικά:
«Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεωκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.652