Skip to main content

Καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τζαβάρα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης [βίντεο]



Athanasiou 13 6 2014Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ωφελούνται από την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών…


του Δημοσίου, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.


Μιλώντας στο Star, ο βουλευτής σημείωσε ότι η διάταξη που ακυρώνει στην πράξη τον επίμαχο νόμο (1608/50) βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και σε επικοινωνία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, εκείνος του απάντησε ότι η διάταξη μπήκε «εκ παραδρομής».


Η διάταξη αφορά δεκάδες υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων και κρατικής διαφθοράς, που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τεθούν στο αρχείο, χωρίς να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος πολλών εκατομμυρίων.


«Υποψιάζομαι ότι στη συγκεκριμένη διάταξη μπαίνει και η περίπτωση και εκείνων που κατηγορούνται για τις υποθέσεις της Siemens, γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής ακόμη, στην προδικασία», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε το μείζον αυτό θέμα και αποφάσισε να το «αποκαλύψει». «Οι συμπτώσεις θα πρέπει να ερευνηθούν, δεν θέλω να καταλογίσω δόλο αν και η ένωση εισαγγελέων μίλησε για ύποπτη νομοθετική διαδικασία», ανέφερε ακόμη, ενώ ζήτησε να επέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διατάξει επείγου��α προκαταρκτική εξέταση για να δούμε ποιοι ευεργετούνται από αυτή τη διάταξη. Είναι περίεργο διότι περνά από τέσσερις ελέγχους: πρώτο, την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεύτερο, το γραφείο του υπουργού, τρίτο, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο συνέπραξε, και, τέταρτο, τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης».
“Πέρασε διάταξη που αθωώνει καταχραστές του Δημοσίου!”

https://directnews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης