• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Κοριοί, ψώρα και ψείρες στο Δρομοκαΐτειο και δεμένα άτομα με αυτισμό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Κοριοί, ψώρα και ψείρες στο Δρομοκαΐτειο και δεμένα άτομα με αυτισμό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252F103545

103545��ε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, κάνει το Σωματείο Εργαζομένων. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, μετά από 30 χρόνια εμφανίστηκαν κοριοί, ψώρα και ψείρες και αποδίδουν την εμφάνισή τους «στην εισαγωγή πολλών μεταναστών και προσφύγων από τα Κέντρα Φιλοξενίας που ζουν σε άθλιες συνθήκες και στην εισαγωγή Κοινωνικών περιστατικών σε κάθε εφημερία (αστέγων, κ.λπ.)».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, «εισάγονται ασθενείς με εισαγγελική παραγγελία με σοβαρά παθολογικά προβλήματα και την ίδια στιγμή διακομίζονται σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία προς εξέταση και εισαγωγή επειδή δεν έχουν ΑΜΚΑ. Τ ους πηγαινοφέρνουν δηλαδή χωρίς λόγο.
Την ίδια στιγμή νοσηλεύονται αυτιστικά άτομα που είναι μονίμως καθηλωμένα σε χέρια και πόδια με ιμάντες στα κρεβάτια τους. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός παιδιού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το οποίο νοσηλεύεται έξι μήνες με εντολή του Γενικο ύ Γραμματέα του υπουργού Υγείας, που είναι μονίμως δεμένο στο κρεβάτι του.
Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει έγγραφα και εκκλήσεις προς το υπουργείου, αλλά αντί να σταματήσει η εισαγωγή αυτιστικών, συνεχώς γίνονται νέες εισαγωγές.
Ακάλυπτες 430 οργανικές θέσεις
Το ίδιο νοσοκομείο κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ ακάλυπτων οργανικών θέσεων, αφού υπηρετούν 430 Υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων σε 1.450 οργανικές θέσεις. Δηλαδή το 70% από τις οργανικές θέσεις είναι κενές.
Υπά��χει ένας ή δύο νοσηλευτές για 30 διεγερτικούς ασθενείς στη βάρδια σε κάθε τμήμα που εισάγονται με συνοδεία τριών αστυνομικών με χειροπέδες. Ασθενείς που κάποιοι εξ’ αυτών έχουν διαπράξει εγκλήματα και λόγω ακαταλόγιστου νοσηλεύονται στο Δρομοκαίτειο.
Ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα του Προσωπικού και των ασθενών είναι μεγάλος.Εφημερίδα Κοινωνική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.052