Skip to main content

Μάχη για τα πετρέλαια.

2586Μάχη για τα πετρέλαια: “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ”, “Εντερπράιζ” καί “Τσάρλς Ντε Γκώλ” στο Αιγαίο


γράφει ο Γιώργος Γ. Αδαλής

Μετά την πρόσφατη παρουσία του ρωσικού αεροπλανοφόρου “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” και την παραμονή του στο Καστελόριζο που έφερε αμηχανία στους Τούρκους, είχε καταφτάσει στην περιοχή για συνδρομή του 6ου Στόλου των ΗΠΑ καιτο γνωστό αεροπλανοφόρο “Εντερπραιζ”.

Ηταν αδύνατο η Γαλλία να παραμείνει εκτός παιχνιδιού μιας και η Γαλλική Beicip είναι από τις πρώτες εταιρίες που ερεύνησαν το Αιγαίο για πετρέλαια ενώ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει αυτή την περίοδο και η Total και έτσι προς το τέλος της εβδομάδας καταπλέει στο Αιγαίο το θηριώδης Γαλλικό αεροπλανοφόρο “Τσάρλς ντε Γκωλ” το οποίο θα σμμετάσχει σε στρατιωτικά γυμνάσια με το σύνολο ��ης ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Σε ενα από τα σενάρια των ασκήσεων θα αφορά σε υπεράσπιση νήσου, το οποίο αναφέρεται στο τουρκικό σχέδιο SUGA για κατάληψη τριών νησιών του Αιγαίου (Λέρο, Φούρνους, Οινούσσες).

Σε επιχειρησιακό επίπεδο θα εμπλακούν στις ασκήσεις από ελληνικής πλευράς, το σύνολο σχεδόν, των εναέριων μέσω της: F-16, Μirage 2000 και ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο Αιγαίο Πέλαγος και περιλαμβάνουν εκτός από το γαλλικό αεροπλανοφόρο, τις φρεγάτες συνοδείας και το υποβρύχιο που απαρτίζουν την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης