Μία υπόθεση.

%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B7Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε η ΕΣΣΔ και το 1945 νικητές ήταν η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Ιταλία. Γύρω στο 1960 θα είχε γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ τους ή αν είχαν μετά το 1945 πυρηνικά όπλα στα χέρια τους. Αυτά θα είχαν επιβάλει το
σταμάτημα της λύσης πόλεμος και την ανάγκη της καπιταλιστικής συνύπαρξης.

Και η ειρήνη θα ήταν υποχρεωτική επιλογή ανάμεσα στην ισχυρότερη καπιταλιστική και τη δεύτερη σε ισχύ καπιταλιστική που θα διεκδικούσε τη πρώτη θέση. Δεν θα υπήρχε όμως η σύγκριση στον καταλύτη της ειρήνης των δύο συστημάτων και το χθεσινό επιχείρημα για καταστροφή της μισητής ΕΣΣΔ θα είχε αντικατασταθεί με το της μισητής Ιαπωνίας ή Γερμανίας.

Ας δούμε μερικές εξαιρετικές δηλώσεις των προέδρων των ΗΠΑ (God Bless America).

Ρήγκαν 9/6/1981: Η διείσδυση των ΗΠΑ στον τρίτο κόσμο είναι μετωπικός πόλεμος κατά του κομμουνισμού και της μισητής ΕΣΣΔ που θα στείλει το σοβιετικό καθεστώς στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. -Για την ώρα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας βρίσκεται και θα παραμείνει η διακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: … το δικαίωμα κάθε λαού στην ζωή, ελευθερία και στην επιδίωξη της ευτυχίας… Η όπισθεν της ηθοποιάρας σκηνοθεσία τον έβαλε να παίζει: το να ζει κανείς ή να μην ζει ιδού η απορία. Η οικονομική εξουσία και η οικονομία μια απορία γνωρίζουν. Κέρδη-ζημίες.
Αλλά από το 1945 επίσημα αμερικανικά χείλη έχουν πει και χειρότερα.
Οπενχάιμερ: Λερώσαμε τα χέρια μας με αίμα.
Τρούμαν: λίγο νερό από την βρύση και καθαρίσαμε.- Οι Ρώσοι τρων οδοντόκρεμες.- Ρώσος ταγματάρχης έδωσε σε Γερμανό ωρολογοποιό ένα ξυπνητήρι να του το κάνει δέκα ρολόγια τσέπης. Τρεις ατομικές στη Μόσχα και έληξ�� η υπόθεση. Οι σπούτνικ παλιοσίδερα στον αέρα. Έχουμε σχέδια για ένα περιορισμένο πυρηνικό στην Ευρώπη.
Αυτό το τελευταίο πριν το εκφωνήσει ο Ρήγκαν: Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη το γνώριζαν από διεσταυρωμένες πληροφορίες, ένα χρόνο πιο μπροστά, από τους ευρωπαϊκής καταγωγής ανθρώπους των αμερικανικών υπηρεσιών- Το αίμα νερό δεν γίνεται μπροστά σε τέτοια αδελφοκτονία.
Η χωρίς εθνική συνείδηση πανσπερμία κατά αλφαβητική σειρά, Αλβανοί, Αρμένιδες…. μέχρι και με Χιλιανούς επάνδρωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν κρατά μυστικό.
Η λογική ότι ο πρώτος έγινε γιατί παραβιάζονταν οι ατομικές ελευθερίες επί Φεουδαρχίας Τσάρου και Φραγκίσκου-Ιωσήφ. Ο δεύτερος επί Στάλιν και ο τρίτος για να αποκαταστηθούν στην Ουκρανία…. δεν έχει σχέση με την οικονομία παρά μόνο με τα γυμνασιακά που αν δεν τα παπαγαλίζες δεν είχε απολυτήριο. Ότι έφταιγε το Σεράγεβο, ο πρωσικό μιλιταρισμός, το Δαντσινγκ. ο φασισμός, ο Χίτλερ… οι αμαρτίες… οι κηλίδες του ήλιου.
Μαζική μακροχρόνια αποπληροφόρηση που γίνεται δεχτή κατά επανάληψη από όλες τις γενιές των αμόρφωτων του 1902 και τις υπερφορτωμένες με πτυχία και αλάνθαστες τελευταίες. Διαστρέβλωση που φτάνει να φορτώνεται σε πρόσωπα και τοποθεσίες η αιτία του πολέμου και να κρύβεται ο μοναδικός υπεύθυνος, τα κέρδη της οικονομικής εξουσίας. Στην οικονομία του πρώιμου και όψιμου καπιταλισμού, σοσιαλισμού, πρυτανεύει και θα πρυτανεύσει η παμπάλαια αρχή του κέρδους. Δηλαδή θα επικρατήσει η αποφυγή της ζημίας και η γεμάτη προβλήματα, μερικές χασούρες κακομαθημένων αλλά όχι όλεθρο, ειρηνική οικονομική συνύπαρξη που πρωτοδιακηρύχθηκε το 1951. Το εργαλείο και μόνο το εργαλείο- οικονομία και κανένα σύστημα, ιδεολογία, κράτος, λαός δεν είναι ιδιοκτήτης της ειρήνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.652