• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Μεταναστευτικό: Απίστευτες καταγγελίες Αστυνομικών για την τοπική τους ηγεσία

Μεταναστευτικό: Απίστευτες καταγγελίες Αστυνομικών για την τοπική τους ηγεσία

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fee

%25CE%25BD%25CE%25BC%25CE%25BC%25CE%25BDΥποστελεχωμένα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, εντολές για ελέγχους στην Εγνατία οδό μόνο στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη και μεταφορά των μπλόκων από τα σύνορα Έβρου – Ροδόπης στα σύνορα Ροδόπης – Ξάνθης με αποτέλεσμα οι μετανάστες να
καταφθάνουν ανενόχλητοι έως τον Ίασμο!

eeΜετά τα περιστατικά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας, τους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες που καθημερινά αντικρύζουμε όλοι μας στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης και το κλίμα ανησυχίας που έχει απλωθεί στην τοπική κοινωνία, κυρίως δε στους ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων οικισμών, η εφημερίδα μας αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας δημοσιογραφικής έρευνας για την αντικειμενικότερη ενημέρωση όλων των πολιτών καθώς καραδοκεί ο κίνδυνος της τρομολαγνείας από διάφορους κύκλους.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Θράκη, ένα θέμα πολυδιάστατο, καθώς όπως είναι ευρέως αποδεκτό πλέον παγκοσμίως η παράνομη διακίνηση ανθρώπων είναι η ενασχόληση με το μεγαλύτερο τζίρο, προσπερνώντας ακόμη και το εμπόριο ναρκωτικών.

Μέλημά μας ήταν να διαπιστώσουμε πως από την ατυχή δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, ότι η κυβέρνηση και οι αστυνομικές αρχές είχαν πλέον σφραγίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Νομό Έβρο και οι μετανάστες δεν έρχονταν στη χώρα μας από εκεί, φτάσαμε στο σημείο δεκάδες μετανάστες να περπατούν ανενόχλητοι μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, ακόμη και στην κεντρική πλατεία και εν τέλ��ι ένας από αυτούς, προκειμένου να μη συλληφθεί, να καταφέρει πέντε μαχαιριές σε νεαρό αστυνομικό ενώ όχημα που εμπλεκόταν σε διακίνηση μεταναστών να παρασέρνει και να διαμελίζει άτυχο συντοπίτη μας.

Βέβαια εδώ και καιρό η εφημερίδα μας δέχεται συνεχώς καταγγελίες κυρίως από κατοίκους οικισμών των Δήμων Αρριανών και Μαρώνειας – Σαπών, αλλά και του Νομού Έβρου, ότι ομάδες δεκάδων μεταναστών διέρχονται καθημερινά μέσα από τους οικισμούς αρπάζοντας διάφορα λαχανικά, πουλερικά, ποδήλατα ενώ δεν έχουν λείψει και οι κλοπές οχημάτων, όπως για παράδειγμα από τον οικισμό Βραγιά το οποίο μετά από μέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δράστες μέσω αποτυπωμάτων ταυτοποιήθηκαν και είναι υπήκοοι Ιράκ.

Παράλληλα προβληματισμό στην εφημερίδα μας, αλλά και σε άλλους δημοσιογραφικούς χώρους, προκάλεσε η περίπτωση της σύλληψης του οδηγού του φορτηγού – ψυγείου στα Διόδια Αμαξάδων, η οποία προβλήθηκε παγκοσμίως και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας μετέφερε 41 μετανάστες, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών οι μετανάστες ήταν τουλάχιστον 80, όπως και αρχικά είχε δημοσιευτεί σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ.

Κατόπιν τούτων λοιπόν διαπιστώσαμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών υπαλλήλων είναι αγανακτισμένη με την φυσική τοπική τους ηγεσία και τις εντολές που διαβιβάζονται προς αυτούς.

Αγανάκτηση που εκφράστηκε σε μεγάλο βαθμό από την ανακοίνωση του τοπικού τους σωματείου αλλά και τις αυθόρμητες δηλώσεις του προέδρου τους κ. Παναγιώτη Μαχαιρίδη σε διάφορα ΜΜΕ, που όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επιβεβαιώσουν, ότι καθημερινά στη Ροδόπη διέρχονται πεζοί εκατοντάδες μετανάστες, προερχόμενοι ανενόχλητοι από τον Έβρο και η Αστυνομία αδυνατεί να επέμβει.

Αληθεύει άραγε ότι η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, προκειμένου ίσως να γίνει αρεστή στην Αθήνα, στέλνει στο Αρχηγείο αναφορές με μονοψήφιο αριθμό συλλήψεων μεταναστών και όχι τους δεκάδες που όλοι μας βλέπουμε να συλλαμβάνονται καθημερινά ή ότι αναφέρονται μόνο οι μετανάστες που εμπλέκονται σε ποινικές δικογραφίες;

Κατά γενική ομολογία ωστόσο ο Διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ Υποστράτηγος κ. Μενεξίδης, ο οποίος διατάσσει και επιβλέπει όλες τις δράσεις της αστυνομίας στον τομέα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στη Θράκη, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερα καταρτισμένους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο αντικείμενο αυτό και γνωρίζει επακριβώς τις κινήσεις των κυκλωμάτων καθώς παραμένει στη θέση του τα τελευταία πέντε χρόνια (είχε τοποθετηθεί επί υπουργίας του κ. Τόσκα).

Οι αστυνομικοί λοιπόν μας καταγγέλλουν ότι τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης είναι υποστελεχωμένα καθώς πλήθος πρώην συνοριακών υπαλλήλων βρίσκεται αποσπασμένο σε διάφορες επιτελικές υπηρεσίες, ακόμη και στο επιτελείο του κ. Μενεξίδη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως επίσης μας καταγγέλλεται, είχαν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους στην Εγνατία Οδό αποκλειστικά σε οχήματα στο ρεύμα προς Αλεξανδρούπολη, γεγονός που είχε προκαλέσει αγανάκτηση καθώς διάφορα υπερφορτωμένα ΙΧΕ και φορτηγά κατέβαιναν ανενόχλητα προς την Ξάνθη, ενώ τώρα που πλέον ελέγχεται και το ρεύμα προς Ξάνθη χαρακτηρίζουν αδιανόητη τη μεταφορά των αστυνομικών μπλόκων από τα σύνορα των Νομών Έβρου – Ροδόπης στα σύνορα Ροδόπης – Ξάνθης, κίνηση που πλημμύρισε με μετανάστες όλο το Νομό Ροδόπης αλλά και την πόλη της Κομοτηνής αφού πλέον καταφθάνουν ανενόχλητοι έως τον Ίασμο.

Για όλα τα παραπάνω και κυρίως για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας αναμένουμε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, στην οποία αν δύναται να περιλαμβάνεται και ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έχουν συλληφθεί για ένα ικανό διάστημα (λ.χ. ενός μηνός), καθώς πιστεύουμε ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την πραγματική αποτύπωση της κατάστασης.

Μεταναστευτικό: Απίστευτες καταγγελίες Αστυνομικών για την τοπική τους ηγεσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.017