Skip to main content

Ναυάγια με 36 νεκρούς στην Ινδονησία

Z

Δώδεκα σωρούς από έναν ποταμό σε μια από τις μεγαλύτερες νήσους του αρχιπελάγους, ανέσυραν την Παρασκευή (1/8) τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων από δύο ναυάγια στη
χώρα στους 36 νεκρούς, εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία εκατομμύρια Ινδονήσιοι μετακινούνται στη χώρα για τις γιορτές του τέλους του Ραμαζανιού.

Η αστυνομία της Ινδονησίας επιβεβαίωσε το θάνατο 19 επιβαινόντων σε πλοίο, το οποίο μετέφερε συνολικά 48 ανθρώπους και βούλιαξε προχθές Τετάρτη σε έναν ποταμό στη νήσο Σουμάτρα. Εικοσιοκτώ άνθρωποι σώθηκαν, ενώ μεταξύ των νεκρών ήταν τουλάχιστον έξι παιδιά.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε το τελευταίο πρόσωπο το οποίο αγνοείται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της ομάδας της αστυνομίας που διεξάγει τις έρευνες, ο Ε. Χουταγκαόλ.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο ναυάγιο είχε σημειωθεί την Τρίτη (29/7) σε ένα τμήμα της νήσου Βόρνεο της Ινδονησίας, όπου ένα πλοίο το οποίο μετέφερε 70 επιβαίνοντες βυθίστηκε στο ποτάμι Καπούας, στην επαρχία δυτικό Καλιμαντάν. Ο τελικός απολογισμός αναθεωρήθηκε σε 17 νεκρούς από 18. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, αλλά και τα μέλη του πληρώματος επέζησαν.

Τα ναυάγια πάντως έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ινδονησία, καθώς ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων μετακινείται για να εορτάσει μαζί με συγγενείς το Έιντ ελ Φιτρ, την εορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα του Ραμαζανιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης