Skip to main content

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Κούλογλου που αποκάλεσε τη FYROM…»Μακεδονία»Η ΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ- ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Kouloglou11Nέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πυροδότησαν οι δηλώσεις που έκανε στις 26 Μαρτίου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στο σκοπιανό portal Telegraf.mk και αναπαρήχθησαν από το αγγλόφωνο σκοπιανό portal indepentent.mk.
«Σας αποκαλώ “Μακεδονία’, όπως ο υπόλοιπος κόσμος» φέρεται να δηλώνει στη συνέντευξή του ο δημοσιογράφος. Κάνοντας λόγο για «γελοία διαφορά» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ήταν εκείνος που ουσιαστικά προκάλεσε το ζήτημα της ονομασίας.

«Αυτή η εξωφρενική διαφορά δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του ’90, ήμουν από τους λίγο��ς δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί, όταν πρόκειται για το θέμα. Έχω μιλήσει γι “αυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά, «λέει χαρακτηριστικά ο Κούλογλου.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο για να σώσει την τιμή της. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα».
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου σε δήλωσή της τόνισε «Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιούς του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».
Απαντώντας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρει ότι «αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό. Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Στην κ. Ασημακοπούλου απάντησε και η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ότι «οι ασυνάρτητες ανακοινώσεις της ΝΔ εντάσσονται στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τη συζήτηση για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και της απόκρυψης της συμφωνίας για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα.»
«Είναι έκδηλος ο πανικός του κ. Σαμαρά, καθώς με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν πείθει ούτε την κ. Μπακογιάννη η οποία του επισημαίνει ότι πλέον η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑΠηγή: https://www.skai.gr/news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης