Skip to main content

Ξεκληρίζουν γυναικόπαιδα και αμάχους

Αμαχοι και γυναικόπαιδα ξεκληρίζονται κατά εκατοντάδες μέσα σε συνθήκες ανείπωτης βαρβαρότητας στο βόρειο Ιράκ και στην ανατολική Συρία από τους τζιχαντιστές

Το μήνυμα είναι σκληρό: «ή ορκίζεσαι πίστη στο χαλιφάτο, ή πεθαίνεις», και η κατάληξη μάλλον προδιαγεγραμμένη. Αμαχοι και γυναικόπαιδα ξεκληρίζονται πλέον κατά εκατοντάδες μέσα σε συνθήκες ανείπωτης βαρβαρότητας στο βόρειο Ιράκ και στην ανατολική Συρία, καθώς οι
τζιχαντιστές προχωρούν σε θρησκευτικές και φυλετικές εκκαθαρίσεις ολόκληρων πληθυσμών στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους.


Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως οι εξτρεμιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (IS) εκτέλεσαν την περασμένη Παρασκευή τουλάχιστον 80 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι σε χωριό στο βόρειο Ιράκ, κοντά στην πόλη Σιντζάρ, προτού αποχωρήσουν παίρνοντας ομήρους περί τις 200 γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν, όλοι οι άνδρες άνω των 12 ετών διαχωρίστηκαν από το υπόλοιπο πλήθος, χωρίστηκαν σε ομάδες των μερικών δεκάδων και οδηγήθηκαν διαδοχικά στην άκρη του χωριού όπου εκτελέστηκαν, με τους τζιχαντιστές μάλιστα να περπατούν ανάμεσα στα πτώματα και να δίνουν τη χαριστική βολή σε όποιον παρουσίαζε σημάδια ζωής.

Σφαγές
Παρόμοια η κατάσταση και στην πετρελαϊκά πλούσια ανατολική Συρία όπου μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι τζιχαντιστές «κατέσφαξαν» περί τα 700 μέλη τοπικής φυλής που τόλμησε να τους αντισταθεί (των καλούμενων Αλ-Σεϊτάατ), με τα θύματα να είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με έδρα τη Βρετανία (Syrian Observatory for Human Rights) υποστηρίζει μάλιστα, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές», πως πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν, ενώ από την ίδια περιοχή της ανατολικής Συρίας (Ντέιρ Εζόρ) προέρχονται και άλλες καταγγελίες των προηγούμενων εβδομάδων που περιγράφουν σκηνές με… κομμένα κεφάλια τοποθετημένα σε δημόσια θέα. Από την αρχή της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ, οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» φέρονται να έχουν σκοτώσει 500 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, ενώ μαρτυρίες τους θέλουν ακόμη και να θάβουν ζωντανά σε μαζικούς τάφους κάποια από τα θύματά τους. Απολύτως ενδεικτικές της βιαιότητας των εξτρεμιστών σε Ιράκ και Συρία είναι και οι φωτογραφίες που οι ίδιοι δίνουν κατά καιρούς στη δημοσιότητα. Ενας 23χρονος Βρετανός πρώην μουσικός της ραπ, ονόματι Αμπντέλ Μπάρι, ο οποίος πλέον πολεμάει με το «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία, ανέβασε στο Twitter φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να κρατάει το κομμένο κεφάλι ενός εχθρού, ενώ τον γύρο του κόσμου είχε κάνει προ ημερώ�� παρόμοια φωτογραφία πάλι από τη Συρία με πρωταγωνιστή… έναν επτάχρονο υιό Αυστραλού τζιχαντιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης