Skip to main content

Οι ”επενδύσεις από ΗΠΑ” βυθίζονται πάντα στον Ατλαντικό Οι…”επιτυχίες” Mητσοτάκη… Από την τσιπροκώσταινα στην κουλοκώσταινα, μιά Νέα Υόρκη δρόμος

25CE25A025CE25A025CE25A0 ee898ba6
%25CE%25A0%25CE%25A0%25CE%25A0Ήταν ‘Ανοιξη 2016, όταν ο υπερπροβαλόμενος τότε ως…”σπουδαίος” υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, ο του…”διαστήματος” Νίκος Παππάς, έκανε ”βαρυσήμαντες δηλώσεις” στην Νέα Υόρκη περί μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις έτυχαν δημοσιότητας στην Ελλάδα. ‘Οποιος
ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του στην τότε τσιπροκώσταινα, ”εντυπωσιάστηκε” και αισθάνθηκε ότι η χώρα θα ”βουλιάξει” από τις μεγάλες και σημαντικές αμερικάνικες επενδύσεις. Πολύ χρήμα θα πέσει στην αγορά και η Ελλάδα θα βγεί από την΄”κρίση”. Τα ίδια επανέλαβε, ο του διαστήματος, 2 χρόνια αργότερα, πάλι στις ΗΠΑ. ‘Οσοι ασχοληθήκαμε στις ΗΠΑ, καταλάβαμε εύκολα ότι πρόκειται περί ”φελλού”, πολιτικού απατεώνα, που εξαπατούσε συνειδητά τον ”σοφό λαό” Ελλάδας. Και αυτό αποδείχτηκε στην πορεία.

Αλλά, γιά να μην αδικούμε τον πρ. υπουργό, οφείλουμε να πούμε ότι μας είχε κάνει ”εθνικά υπερήφανους”, όταν, πριν δύο χρόνια, ανάγγειλε ότι ”η Ελλάδα κατάκτησε το Διάστημα”. Οι εκτός συνόρων το είχαμε διαισθανθεί, κρίνοντας από τους ‘Ελληνες επισκέπτες στις ΗΠΑ, πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, ότι ήταν θέμα χρόνου η κατάκτηση του Διαστήματος, με τόσους εξωγήϊνους σε Βουλή και κυβέρνηση.

Λίγα χρόνια πριν, είχε προηγηθεί ο μοναδικός και ανεπανάληπτος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Νότης Μηταράκης, που έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις επί αμερικάνικου εδάφους γιά ”μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα από ΗΠΑ”, με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον, όχι επενδυτών, αλλά… ψυχολόγων-ψυχίατρων.

Τώρα, όσοι έδωσαν προσοχή στην Ελλάδα στις ”βαρυσήμαντες” -κατά άλλους ”ιστορικές”, κατά άλλους ”υστερικές”- δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη που έγιναν (25 Σεπ. ’19) στην Νέα Υόρκη (”έρχονται πολλές επενδύσεις από τις ΗΠΑ”), αλλά και στην κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπου��γού Κυριάκου (Κούλη) Μητσοτάκη και τους ”διθύραμβους” ασοβάρευτων ΜΜΕ Αθήνας, αισθάνονται ότι η Ελλάδα θα (ξανα)βουλιάξει από τις ”μεγάλες επενδύσεις” που ”έρχονται”. ‘Οσοι ασχολούμεθα στις ΗΠΑ, καταλαβαίνουμε, πάλι, ότι και αυτοί εξαπατούν συνειδητά τον ελληνικό λαό, μοιράζοντας ”σανό” και ”ελπίδες”. Και αυτό θα αποδειχτεί στην πορεία.

Οι ”συναντήσεις” με λεφτάδες ή με…”τσέο” μεγάλων εταιριών στην Νέα Υόρκη, με τις ”αναμνηστικές φωτογραφίες” γιά εντυπωσιασμό αφελών στην Ελλάδα, δεν σημαίνουν ότι θα γίνουν και μεγάλες επενδύσεις. Χρειάζονται μόνο γιά να πουλήσουν εκδούλευση στους ψηφοφόρους τους, οι ‘Ελληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί. Ούτε τις συχνές δηλώσεις του ”ανθύπατου” στην Αθήνα, τ��υ γραφικού ”παπατζή” πρέσβη Πάϊαττ, ότι ”έρχονται μεγάλες επενδύσεις από ΗΠΑ”, μπορεί να τις λάβει κάποιος σοβαρά υπόψην.

Τα αποτελέσματα έχουν την αξία: Ούτε μία πρωτογενής επένδυση από ΗΠΑ στα χρόνια της κρίσης, από 2010. Φυσικό και αναμενόμενο με την υπερφορολόγηση και το σάπιο-διεφθαρμένο κράτος στην Ελλάδα. Ποιοι σοβαροί επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα; Βασιζόμενοι σε δηλώσεις… πολιτικών; Σε ένα σάπιο κράτος που έχει αποδείξει ότι δεν είναι φιλικό στις επενδύσεις;;; Μόνο… ”κοράκια” μπορεί να προσελκύσει το ψευτοκράτος των Αθηνών.

Αλλά στις δηλώσεις ΟΛΩΝ των πρωθυπουργών και υπουργών Ελλάδας που επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ από μέσα 2010 και μετά, οι ”μεγάλες επενδύσεις” έρχονται, ήταν δηλαδή ήδη στον ”δρόμο”. Γιά την ακρίβεια στον Ατλαντικό. Αλλά φαίνεται ότι τα καράβια με τις επενδύσεις ”βούλιαξαν”, επειδή αυτές ουδέποτε έφτασαν στην Ελλάδα. Αν στην Ελλάδα υπήρχε δημοσιογραφία με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, όλους αυτούς τους ψεύτες, πολιτικούς απατεώνες, από 2010 και μετά, που πωλούν ελπίδες στον λαό, εξαπατώντας τον συνειδητά, θα έπρεπε, τα ΜΜΕ, ”να τους κάνουν με τα κρεμμυδάκια”. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε έστω στοιχειώδη σοβαρότητα στην χώρα με το σάπιο-διεφθαρμένο ψευτοκράτος, τους ”καραγκιόζηδες” πολιτικούς και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ.

Τώρα, πάλι, ασοβάρευτα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Αθήνα, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να φιάξουν την ”μεγάλη εικόνα” ενός μικρού Κούλη, λέγοντας στον ”σοφό λαό” Ελλάδας, ότι ο πρωθυπουργός ”θριάμβευσε” στην Νέα Υόρκη, αφού συναντήθηκε γιά καφέ και κουβέντα με σπουδαίους, όπως ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμς Ντάιμον, ο επικεφαλής της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον, ο του πρακτορείου Bloomberg και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ κ.ά.

Μα και τα προηγούμενα χρόνια οι πριν πρωθυπουργοί, με τους ίδιους δεν είχαν συναντήσεις;;; Και τα αποτελέσματα σε ότι αφορά μεγάλες επενδύσεις τα ίδια: ΜΗΔΕΝ. Οι μόνες μεγάλες επενδύσεις των κυβερνώντων στην Ελλάδα, ήταν και είναι το… σανό στο ”ποίμνιο”.

Αλλά ο πρωθυπουργός, γνωστός στο πανελλήνιο και ως ”μικρός Κούλης”, που ηγείται κυβέρνησης ”άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων”, όπως λέγει και ο ”πανέξυπνος” υφυπουργός του των Εξωτερικών αρμόδιος γιά Απόδημους, γνωστός στην Ομογένεια ΗΠΑ ως ”φελλός-αρπακτικό”, δεν θα την ”πατήσει” όπως ο προκάτοχός του, που έστελνε σαπιοκάραβα να φορτώσουν στην Νέα Υόρκη τις μεγάλες επενδύσεις και στην επιστροφή βούλιαζαν στον Ατλαντικό. Θα στείλει την ”ναυαρχίδα” της ΝΔ, το θρυλικό πλοίο ”Νοοr1”, γιά να μεταφέρει τις επενδύσεις, με καπετάνιο τον ‘Αδωνι.

Οι επαφές, συναντήσεις, δηλώσεις πρωθυπουργών και υπουργών περί επενδύσεων, όταν έρχονται στις ΗΠΑ και συναντούνται με…”τσέο”, είναι ”κόπυ πάστε”, όπως θα έλεγε και ο θρυλικός πρ. υπουργός Π. Πολάκης. Κουραστικά επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο. Στόχος τους, ο εντυπωσιασμός αφελών ψηφοφόρων στην Ελλάδα. Γεγονός που πιστοποιεί έλλειψη σοβαρότητας και συνειδητή ψευδολογία-εξαπάτηση.

Σημ.: Δεν καταλάβαμε ποιός ήταν ο λόγος της ”τουριστικής επίσκεψης” του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη στην Νέα Υόρκη. Γιά…”επενδύσεις” σίγουρα όχι, αφού νόμισε ότι ένας εκ των υφυπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ (με τον οποίον συναντήθηκε), ήταν υφυπουργός Οικονομικών και μάλιστα την αναμνηστική φωτογραφία μαζί του, την πρόβαλε δημόσια!!!
Γ. Λυκ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης