Οι Κινέζικες τριάδες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

nΑυτά που βλέπαμε στα έργα με τον Τσάκι Τσαν τώρα είναι πραγματικότητα.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν την 7η Ιουνίου 2018 7 Κινέζοι που φέρονται να ενώθηκαν σε ομάδα για να αναγκάζουν
χειρομαλάκτες, εργαζόμενους σε παραλίες τους νησιού, να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά της
τάξεως των 100 – 150 ευρώ εβδομαδιαίως, προκειμένου να τους επιτρέπουν να ασκούν το επάγγελμα!!
Οι 7 Κινέζοι κατηγορούνται συγκεκριμένα για εκβίαση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού ως μέλη ομάδας και μετά από συναπόφαση.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, εντός του χρονικού διαστήματος 15-31 Μαΐου 2011 και ενώ η υπήκοος Κίνας, Z. S. H., βρισκόταν στην παραλία, έμπροσθεν του Ενυδρείου Ρόδου, παρέχοντας υπηρεσίες μασάζ στους λουόμενους, την προσέγγισε η άγνωστη σε αυτήν S. P. F. συνοδευόμενη από άλλους τρεις άντρες οι οποίοι της ανακοίνωσαν ότι αν επιθυμεί να συνεχίσε�� να εργάζεται ως χειρομαλάκτρια, θα έπρεπε να τους καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ εβδομαδιαίως.
Η Z. S. H., ωστόσο, αρνήθηκε να καταβάλει το ανωτέρω ποσό και στη συνέχεια, η S. P. F. μαζί με τους άγνωστους άντρες που τη συνόδευαν, την προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που δεν τους έδινε το ανωτέρω ποσό την επόμενη φορά που θα περνούσαν για να το εισπράξουν, «θα της έκαναν ζημιά» και θα τη σκότωναν.
Επίσης, περί τα τέλη Μαΐου 2011 και ενώ ο J. H. Z. βρισκόταν στην ίδια ως άνω παραλία, εργαζόμενος και αυτός ως χειρομαλάκτης, τον προσέγγισε η άγνωστη σε αυτόν S. P. F. συνοδευόμενη από άλλους τέσσερις υπηκόους Κίνας καθώς και πέντε έγχρωμους άντρες, μεταξύ των οποίων ο D. B., οι οποίοι του ανακοίνωσαν ότι αν επιθυμεί να συνεχίσει να εργάζεται ως χειρομαλάκτης, θα έπρεπε να τους καταβάλλει το ποσό των 100-150 εβδομαδιαίως απειλώντας τον με βία, ωστόσο ο J. H. Z., αρνήθηκε να τους καταβάλλει το ποσό αυτό.
Κατά το χρονικό διάστημα 15-31 Μαΐου η C. C. του C. συνοδευόμενη από τον J. H. Z. καθώς και έτερο άντρα, ο οποίος ήταν ο J. C., προσέγγισαν στην παραλία του Ενυδρείου την S. P. F., η οποία ασκούσε εκεί το επάγγελμα της χεριομαλάκτριας, απαιτώντας από αυτή με απειλητικό τρόπο το ποσό των 100-150 ευρώ εβδομαδιαίως προκειμένου να της επιτρέπουν να ασκεί την παραπάνω δραστηριότητα. Όταν αυτή αρνήθηκε ο J. H. Z. τη χτύπησε και την πέταξε στη θάλασσα, απαιτώντας τα χρήματα. Περαιτέρω, περί την 24 Μαΐου 2011 και ενώ η υπήκοος Κίνας Z. Z. Y. βρισκόταν στην παραλία έμπροσθεν του Ενυδρείου Ρόδου, όπου παρείχε υπηρεσίες μασάζ, την προσέγγισε η ομοεθνής της C. C. του C., η οποία απαίτησε από αυτήν την καταβολή ποσού 130 ευρώ εβδομαδιαίως προκειμένου να της επιτρέψει να εργάζεται στον παραπάνω χώρο και να προσφέρει υπηρεσίες μασάζ στους λουόμενους. Η Z. Z. Y., ωστόσο, αρνήθηκε και έτσι η C. C. την απείλησε λέγοντάς της ότι θα περάσει σε λίγες ημέρες προκειμένου να εισπράξει τα παραπάνω χρήματα, ενώ σε περίπτωση που δεν θα της τα κατέβαλλε, «θα ��ης έκανε ζημιά».
Ακολούθως, πρωινές ώρες της 26.05.2011, η C. C. του C. μετέβη στην οικία της Z. Z. Y. συνοδευόμενη από τον C. J. και τον H. Z. J., οι οποίοι της ζήτησαν και πάλι το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ για τον προαναφερθέντα λόγο. Η Z. Z. Y. αρνήθηκε να τους το δώσει και έτσι, προκειμ��νου να την εξαναγκάσουν, η C. C. τη χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματός της προκαλώντας της μώλωπες και στη συνέχεια, ο C. J. έθεσε ένα μαχαίρι στο λαιμό της λέγοντάς της ότι αν δεν τους έδινε τα χρήματα θα τη σκότωνε και της προκάλεσε εκδορά στο μηρό. Στη συνέχεια στις 31.05.2011, ο Μ. Κ., εκμισθωτής του καταστήματος που μίσθωνε η C. C., μετά από προσυνεννόηση με την τελευταία συναντήθηκε με αστυνομικό προκειμένου να ζητήσει την προστασία του αλλά, και όπως προέκυψε, προκειμένου να εξαρθρωθεί η αντίπαλη ομάδα.
Το βράδυ της 31.05.2011 συναντήθηκαν στην παραλία κάτω από το Καζίνο Ρόδου οι B. D., L. L., B. H. S., C. J. και J. H. Z. οι οποίοι ενεπλάκησαν μεταξύ τους λόγω των διαφορών που είχαν σχετικά με το ποιος θα είχε υπό τον έλεγχό του την παραλία. Οι ομάδες αποτελούνταν αφενός μεν από την S. P. F. η οποία δρούσε μαζί με τους B. D., L. L., B. H. S., καθώς και άλλα άγνωστα άτομα και αφετέρου από τους C. C., C. J. και J. H. Z. και αποτελούνταν από τα ίδια άτομα τα οποία είχαν απαιτήσει την είσπραξη χρημάτων προκειμένου να τους επιτραπεί η εργασία στην παραλία, ως χειρομαλάκτες.
Οι ανωτέρω περιγραφείσες πράξεις τελέστηκαν και εναντίον άλλων χειρομαλακτών που δραστηριοποιούνταν στην ίδια ως άνω περιοχή, όπως προκύπτει από την κατάθεση της Z. S. H., πλην όμως τα στοιχεία των θυμάτων δεν έγιναν γνωστά διότι φοβήθηκαν να προσέλθουν στην αστυνομία και να καταθέσουν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.051