Skip to main content

Οργή για δημοσιογράφο που έψαξε τη βαλίτσα επιβάτη του MH17

Οργή για δημοσιογράφο που έψαξε τη βαλίτσα επιβάτη του MH17

Συγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει το τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News» το βράδυ της Κυριακής, μετά από την οργή που έχει προκαλέσει η κίνηση δημοσιογράφου να ψάξει τα προσωπικά αντικείμενα σε μια βαλίτσα επιβάτη της
μοιραίας πτήσης MH17.
Σε ζωντανή μετάδοση, ο παρουσιαστής Κόλιν Μπρέιζερ, φαίνεται να πιάνει αντικείμενα – όπως κλειδιά και μια οδοντόβουρτσα- από μία ανοιχτή βαλίτσα προτού πει: «Υποθέτω, ότι δε θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό».


Εν μέσω αυξανόμενης οργής για τη βεβήλωση των αντικειμένων στον τόπο της συντριβής και τους ισχυρισμούς για λεηλασίες από τους φιλορώσους αντάρτες, οι πράξεις του Μπρέιζερ πυροδότησαν μια εξαγριωμένη αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο παρουσιαστής του ραδιόφωνου του BBC, Shelagh Fogarty, δήλωσε: «Sky! Μαζέψτε τον δημοσιογράφο σας για να σταματήσει να ψάχνει τα αντικείμενα της πτήσης MH17. ‘Δε θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό’ Φυσικά και όχι, Σέρλοκ! Αυτά τα αντικείμενα είναι ιερά πράγματα τώρα για τους συγγενείς των θυμάτων».
Ο καθηγητής των media, Τζο Γουότσον, μίλησε για «φρικτή στιγμή της δημοσιογραφίας».
Άλλος ένας έγραψε: Ο Κόλιν Μπρέιζερ παρενέβη σε μια σκηνή εγκλήματος με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Θα πρέπει να διερευνηθεί».
Εκπρόσωπος του Sky News δήλωσε: «Σήμερα, παρουσιάζοντας από τον τόπο της συντριβής του MH17, ο Κόλιν Μπρέιζερ, προσπαθώντας να δείξει την ��νθρώπινη τραγωδία, έδειξε στο κοινό το περιεχόμενο μίας από τις βαλίτσες των θυμάτων. Ο Κόλιν κατάλαβε αμέσως ότι αυτό ήταν ακατάλληλο και το δήλωσε στον αέρα. Τόσο ο Κόλιν όσο και το Sky News ζητούν συγνώμη αφειδώς για κάθε αδίκημα που προκάλεσαν». Στη συνέχεια ο Μπρέιζερ προσπάθησε να δώσει μια πιο συγκινητική χροιά: «Περπατώ στον τόπο και δίπλα μου υπάρχουν παντού μέλη σώματος, πολλά εκ των οποίων απανθρακωμένα, χωρίς να είναι δυνατόν να αναγνωριστούν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ειλικρινά δεν μπορεί να πει κανείς». Ανάμεσα στα μικρά αναμνηστικά που μπορεί να δει κανείς στα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης, είναι και οι βιογραφίες των πρώην ποδοσφαιρικών μάνατζερ, Kevin Keegan, Ron Atkinson και Brian Clough, πεταμένα δίπλα σε έναν κεντρικό δρόμο. Εικασίες αναφέρουν πως μπορεί να πρόκειται για τα υπάρχοντα των δύο οπαδών της Newcastle United, που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη πτήση. Σε άλλο σημείο έχει εντοπιστεί το ημερολόγιο ενός μικρού κοριτσιού δίπλα σε ένα μικρό ασημένιο βραχιόλι και ένα πακέτο καραμέλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης