• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Ο Κ. Τζαβάρας έδωσε 3,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή εκκλησίας που είχε ζημιές μόλις 270.000 ευρώ!

Ο Κ. Τζαβάρας έδωσε 3,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή εκκλησίας που είχε ζημιές μόλις 270.000 ευρώ!

poios einai
Της Dionysia-Theodora Avgerinopoulou II
Βγήκα και εγώ λοιπόν σήμερα στην εκπομπή του κ. Νικολόπουλου στο Extra Channel και εκεί που μιλούσαμε για θέματα θρησκείας στην αρχή και πολιτισμού μετά,
σχολίασα ότι καμιά φορά γίνονται λάθος επιλογές και δίνονται χρήματα για λάθος σκοπούς, όπως για παράδειγμα είναι, κατά την άποψή μου, λάθος να δίνεται από το ΕΣΠΑ κονδύλιο 3.900.000 ευρώ για την ανακατασκευή εκκλησίας του 19ου αιώνα, ενώ οι ζημίες από το σεισμό που έχει υποστεί η εκκλησία έχουν αποτιμηθεί από το ΤΑΣ γύρω στις 270.000 ευρώ, και μάλιστα τη στιγμή της κρίσης στην Ελλάδα που τόσες οικογένειες πεινάνε- και στην ΕΕ-γιατί και τα χρήματα του ΕΣΠΑ δικά μας χρήματα είναι – και τη στιγμή που άλλα πιο σπουδαία μνημεία όπως ο Επικούρειος Απόλλωνας έχει χρηματοδοτηθεί πενιχρά. Δεν ανέφερα ποιος υπουργός έκανε αυτή τη λάθος, κατά την άποψή μου, επιλογή, για να μην τον εκθέσω.
Και βγήκε με μένος και αυτοεκτέθηκε ο κ. Τζαβάρας, γιατί βέβαια η περιγραφή της υπόθεσης ταίριαζε στα έργα του! Μου απευθύνθηκε ως η.. “κυρία που φιλοξενείτε στην εκπομπή” γιατί … ελαφρώς και μόνο με γνώριζε μετά από 5 χρόνια στη Βουλή μαζί. Απευθύνθηκε υποτιμητικά στην πορεία μου, αγνοώντας τα αριστεία μου, το διδακτορικό μου, τις διεθνείς διακρίσεις μου. Κράτησε δε το υποτιμητικό του ύφος σε όλη τη διάρκεια της παρέμβασής του, θυμίζοντάς μας ότι καμία σχέση δεν έχει με τον Πολιτισμό, τον οποίον και κακώς κλήθηκε να υπηρετήσει, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος στο τέλος της θητείας του και λίγο πριν από την αντικατάστασή του. Μάλιστα μου είπε ότι δε�� γνωρίζω το Νομό μας! Εσείς μάλλον δεν τον γνωρίζετε, όπως σας απάντησα, γιατί δεν ενδιαφερθήκατε ούτε για τον Επικούρειο, ούτε για το Ναό της Αθηνάς, ή της Αρτέμιδος ή το Αρχαίο Αίπυ ή για τους τάφους του Νέστορος. Μόνο εκ των υστέρων κομπάζατε για την Αμφίπολη, που γνωρίζατε την ύπαρξή της πριν την προβάλουν οι δημοσιογράφοι. Και χωρίς να υποτιμούμε την αξία – κυρίως τη θρησκευτική – του Ναού του Αγίου Νικολάου του Πύργου που αγαπάμε και τιμούμε, εξακολουθούμε πλήθος πολιτών στον Ν. Ηλείας να πιστεύουμε ότι δώσατε αυτά τα χρήματα στο ναό και όχι στους σπουδαίους αρχαίους Ελληνικούς ναούς που έχουμε την τιμή να βρίσκονται στο τόπο μας, για τον απλούστατο λόγο, κ. Υπουργέ, ότι … οι αρχαίοι δεν ψηφίζουν! Τόσο απλά, τόσο μαθηματικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.659