Skip to main content

Ο νηστικος θα φαει τον πεινασμενο

elephant 3 thumb small

Του Βουλευτή Γιάννη Παπαθανασίου
«Προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών
Θέμα: Καθυστέρηση μισθοδοσίας στις πρεσβείες
Σε επιστολή της ελληνικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι προς το υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2011, ο πρέσβης κ. Δημήτριος Λούνδρος κάνει ευθέως λόγο για εξαθλίωση των υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής των μισθών τους.
Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, η Ελλάδα διασύρεται στο εξωτερικό λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που έχει δημιουργηθεί, ενώ το ΥΠΕΞ περιορίζεται σε αποστολή εγκυκλίων με γενικότητες και δεν υπάρχει κανένας να δώσει απάντηση στο ερώτημα «ποια θα είναι η τελική ημερομηνία καταβολής των μισθών των υπαλλήλων της πρεσβείας».
Πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρου�� ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες, αν όχι όλες οι πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Οι καθυστερήσεις, οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις αποτελούν δυστυχώς καθημερινή πραγματικότητα στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Στο Δημόσιο οι μισθοί μειώθηκαν το 2010 και, με ελάχιστες εξαιρέσεις η μισθοδοσία γίνεται κανονικά. Προκαλεί συνεπώς εντύπωση το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεκίνησαν από τις υπηρεσίες της χώρας στο εξωτερικό για τις οποίες θα έπρεπε, αντίθετα, να υπάρχει υψηλή μέριμνα.
Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:
1. Σε πόσες και ποιες πρεσβείες, εκτός από εκείνη του Ναϊρόμπι, καθυστερεί η μισθοδοσία και για ποιους λόγους;
2. Για ποιό χρονικό διάστημα εκκρεμεί η καταβολή των μισθών;
3. Πότε προβλέπεται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα;
4. Ποιο είναι το συνολικό κονδύλι της μηνιαίας μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους των πρεσβειών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης