• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • Ο ΟΗΕ χορεύει στον Τούρκικο χαβά. Εξαφάνισαν την αναφορά στην Τουρκία για αγνοούμενους

Ο ΟΗΕ χορεύει στον Τούρκικο χαβά. Εξαφάνισαν την αναφορά στην Τουρκία για αγνοούμενους%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25B9Τα Ηνωμένα Έθνη άλλαξαν την εκδοθείσα χθες δήλωση του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού Μπαν Γκι – μουν, με την οποία καλωσόριζε την επιβεβαίωση από μέρος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι η Τουρκική Δημοκρατία συμφώνησεεπίσημα να παράσχει στις ομάδες εκταφών της Επιτροπής Αγνοουμένων πρόσβαση σε 30 περιοχές όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι χώροι ταφής, στα κατεχόμενα.
Στη νέα αναφορά δεν γίνεται καμία μνεία στην Τουρκία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτησε η Άγκυρα, η οποία προέβη σε διαβήματα προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, “ο ΓΓ καλωσορίζει την επιβεβαίωση από μέρος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι οι ομάδες εκταφών της Επιτροπής Αγνοουμένων θα έχουν πρόσβαση σε 30 περιοχές όπου υπάρχουν υποψίες ότι είναι χώροι ταφής, στη βόρειο Κύπρο. Ο ΓΓ είναι ενθαρρυμένος από τα βήματα που ελήφθησαν για οικοδόμηση πίστης και εμπιστοσύνης μεταξύ της ε/κ και τ/κ κοινότητας, καθώς οι δύο πλευρές ξεκίνησαν εντατικές συνομιλίες αυτό το μήνα. Τα Ηνωμέ��α Έθνη παραμένουν δεσμευμένα στην υποστήριξη των ηγετών των Ε/κ και των Τ/κ στις συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτη��ης στην Κύπρο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.245