Ο Χίτλερ ήταν φοροφυγάς – χρωστούσε 2,2 εκατ. μάρκα

Ο Χίτλερ ήταν φοροφυγάς - χρωστούσε 2,2 εκατ. ευρώ

Φοροφυγάς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, δημιουργώντας μια τεράστια περιουσία από μετρητά που είχε «κερδίσει» από τα πνευματικά δικαιώματα της εικόνας του και τις προσωπικές του εμφανίσεις αλλά και από την άρνησή του να πληρώσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ σε φόρο εισοδήματος.
Ο Φύρερ εισέπραττε ακόμη τεράστια ποσά από τα δικαιώματα της εικόνας του σε γερμανικό γραμματόσημο, με τα κέρδη του να τα έχει κρύψει σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το μυστήριο περιβάλλει μια μυστική διαθήκη που ανακάλυψε ο Χέρμαν Ρόθμαν, ένας γερμανοεβραίος, που συνεργάστηκε με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο 90χρονος πλέον Ρόθμαν, αποκάλυψε για πρώτη φορά στην εκπομπή του Channel 5, «The Hunt For Hitler’s Missing Millions», το πώς ανακάλυψε τη μυστική διαθήκη του Χίτλερ που άφησε ενδιαφέροντα στοιχεία για τα κρυφά πλούτη του.
Μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ στο καταφύγιό του στο Βερολίνο το 1945, η μονάδα του Ρόθμαν εντόπισε έναν άνδρα ντυμένο με πολιτικά ρούχα που πίστευαν ότι ήταν ναζιστής. Ένας από τους συναδέρφους του Ρόθμαν, που ήταν ράφτης στην κανονική του ζωή, εντόπισε έναν ασυνήθιστο κόψιμο στο σακάκι του άνδρα- όπως ανακάλυψαν, περιείχε έναν έγγραφο επτά σελίδων με την τελευταία διαθήκη του Χίτλερ.
Σύμφωνα με τον Ρόθμαν «ήμασταν σοκαρισμένοι με την ανακάλυψή μας». Ο ίδιος μετέφρασε αμέσως το έγγραφο, το οποίο έγραψε ο Χίτλερ λίγο πριν αυτοκτονήσει στις 29 Απριλίου 1945.Το πρώτο τμήμα ήταν μία σφοδρότατη επίθεση εναντίον των Εβραίων κατηγορώντας τους για την έναρξη της σύγκρουσης. Το δεύτερο μέρος ήταν μια προσπάθεια του καταδικασμένο�� δικτάτορα να κρύψει την έκταση του πλούτου του.
Σύμφωνα με ��ους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ: «Αυτό που προκύπτει είναι η εικόνα ενός έξυπνου εισοδηματία και επενδυτή έργων τέχνης, έναν δαιμόνιο μάνατζερ μετρητών με λατρεία για τα χρήματα».«Τα πραγματικά φορολογικά μητρώα του Χίτλερ επέζησαν και δείχνουν πως ήταν ένας φιλοχρήματος επιχειρηματίας και ένας κατά συρροή φοροφυγάς. Χρωστούσε στη γερμανική εφορία μια μικρή περιουσία, από την εποχή ακόμη που έγινε ανώτατος ηγέτης το 1933» αναφέρει το ντοκιμαντέρ.
Ο Χίτλερ είχε κι άλλες πρωτότυπους τρόπους για να κερδίζει χρήματα. Η ταινία αποκαλύπτει πως ο ίδιος και οι διάφοροι επιχειρηματικοί σύμβουλοί του και οι διευθυντές τους διαχειρίζονταν και πουλούσαν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και το πώς ο ίδιος εκπαιδευόταν να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες, επί αμοιβής.
Ένας συνεργάτης του ντοκιμαντέρ δήλωσε πως οι συγγενείς του Χίτλερ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμη και ένα μέρος αυτών των δισεκατομμυρίων που λείπουν ή να συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα από τα πνευματικά δικαιώματα της εικόνας των Ναζί.
Ένας άλλος παράγοντας, ο Δρ. Κρις Γουέτον δήλωσε: «Πίστευε πως η πληρωμή φόρων δεν τον αφορούσε». Ο Δρ. Γουέτον, που έχει γράψει και ένα βιβλίο σχετικά με τα οικονομικά του Χίτλερ, πιστεύει πως η περιουσία του έφτανε τα 1.1 δισεκατομμύρια μάρκα του Ράιχ, δηλαδή το αστρονομικό ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σημερινά χρήματα.
Ο ίδιος θεωρεί πως ένα μεγάλο μέρος του πλούτου του Χίτλερ είχε δημιουργηθεί χάρη στο γεγονός πως το κράτος έδινε ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου του «Ο Αγών μου» στα ζευγάρια την ημέρα του γάμου τους, καταβάλλοντας φυσικά στα προσωπικά ταμεία του Φύρερ το αντίτιμο για τα πνευματικά δικαιώματα.
Ο Δρ. Γουέτον πρόσθεσε: «Αγαπούσε τα χρήματα. Απλώς δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει στο κράτος τους φόρους».
Πηγ��: Daily Mail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.052