Ο χαιρετισμός του «Hunger Games» γίνεται σύμβολο επανάστασης στην Ταϊλάνδη

Ο χαιρετισμός του «Hunger Games» γίνεται σύμβολο επανάστασης στην Ταϊλάνδη

Το σήμα-σύμβολο, έχει εξοργίσει την κυβέρνηση με αποτέλεσμα το πλήθος που κάνει τη χειρονομία να διώκεται. Οι φίλοι του δημοφιλούς βιβλίου και ��ης κινηματογραφικής του μεταφοράς «Αγώνες Πείνας» ή αλλιώς «Τhe Hunger Games», θα αναγνωρίσουν αμέσως αυτό το σήμα: τα τρία μεσαία δάχτυλα του χεριού προς τον ουρανό. Η χειρονομία αντίστασης εναντίον της καταπιεστικής κυβέρνησης στο φανταστικό κόσμο της Panem, έγινε πλέον ένα πραγματικό σύμβολο
διαμαρτυρίας στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της χούντας που κατέλαβε την εξουσία μετά το πραξικόπημα της 22ας Μαΐου. Το σήμα-σύμβολο, έχει εξοργίσει την κυβέρνηση με αποτέλεσμα το πλήθος που κάνει τη χειρονομία να διώκεται από τους δρόμους, ενώ ένας μοναχικός διαδηλωτής σύρθηκε με μανία σε ένα ταξί και συνελήφθη αμέσως μετά τον ιδιαίτερο χαιρετισμό.

«Αν είναι μια προφανής μορφή αντίστασης, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί, έτσι ώστε να μην προκαλεσει καμία διαταραχή στη χώρα», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Weerachon Sukhondhapatipak στο Associated Press. Μάλιστα σημείωσε ότι μπορεί να μη συλληφθούν όσοι είναι μόνοι και κάνουν τον χαιρετισμό, ωστόσο όταν αυτός γίνεται από πέντε ή και περισσότερα άτομα, τότε η στρατιωτική κυβέρνηση θα λάβει σκληρά μέτρα. Η συντάκτρια της Bangkok Post, Atiya Achakulwisut, θεωρεί την κίνηση ως προειδοποίηση προς την κυβέρνηση «Αν ο Gen Prayuth Chan-ocha είχε διαβάσει ή παρακολουθήσει τους Αγώνες Πείνας, θα ήξερε ότι αυτό που προκάλεσε την «επανάσταση» δεν είναι ο χαιρετισμός των τριών δακτύλων. Είναι η δημόσια εκτέλεση ενός ηλικιωμένου… Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ηρωίδα όπως η Κάτνις Έβερντιν να οδηγήσει το πλήθος σε ένα αντι-πραξικόπημα.»
View image on Twitter
View image on Twitter

Παρά το γεγονός ότι η χούντα επέβαλε φίμωση των μέσων ενημέρωσης στην Ταϊλάνδη, η συζήτηση και η κριτική του πραξικοπήματος συνεχίστηκε σε πλατφόρμες όπως ��ο Twitter και το Facebook-συμπεριλαμβανομένων των tweets για την ενθάρρυνση του ��αιρετισμού.

Σχόλια (0)

  • �� χειρονομία της δικής μας γνωστής "μούτζα" θά διώκεται;
    Μέ τήν ανωτέρω είδησή σας, ρίχνετε ιδέες στο τραπέζι τού Υπουργού Δημόσιας Τάξης αλλά καί του Υπουργού Οικονομικών γιά έκτακτο πρόστιμο ανάτασης χειρός & παρατεταμένου ανοίγματος δαχτύλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.017