Πάρτε …τα χάπια σας για όσα έρχονται στο εγγύς μέλλον!

94ae6d3810d6b4d1b169793b928c343e XLΟ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Ο ΑΔΩΝΗΣ, Η NOVARTIS και το DOCUMENTO… 12Γιάννης Ντάσκας

Η ελεύθερη οικονομία έχει και…διαφημίσεις! Δηλαδή τα προϊόντα διαφημίζονται και ο ένας απο τους πολλούς τρόπους διαφήμισης είναι τα ΜΜΕ. Τα ηλ��κτρονικά και φυσικά τα έντυπα.
Στην Ελλάδα η οικονομία δεν είναι ελεύθερη φυσικά στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι κρατική με την έννοια ότι τα δυο Κόμματα που νέμονται την εξουσία απο τη Χούντα και μετά περιέπλεξαν έτσι την οικονομία, ώστε να κυριαρχούν 5-6 επιχειρηματίες, οι οποίοι να είναι απλωμένοι στα πάντα.Στα δημόσια έργα, στα πετρέλαια-ενέργεια, στα εξοπλιστικά, στα φάρμακα, στην πληροφορική, στις μεταφορές, στις επιδοτήσεις για ξενοδοχειακές μονάδες μαμούθ.
Οι επιχειρηματίες μπήκαν και στα ΜΜΕ και τα πάντα τέθηκαν υπο έλεγχο.Η κρατική διαφήμιση μέσω των μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων και των τραπεζών είναι μια μορφή. Κρατική διαφήμιση στην ουσία είναι και τα πετρέλαια.
Οταν ένα φάρμακο κοστίζει στην Ευρώπη 75 ευρώ και στην Ελλάδα πωλείται 500 ευρώ ωφελείται μια φαρμακοβιομηχανία. Οταν ανάλογα προωθούνται και οι τιμές άλλων φαρμάκων, άλλων βιομηχανιών, τότε οι βιομηχανίες αυτές δουλεύουν σαν καρτέλ με “νταβατζή” το κράτος, που το επιτρέπει. Το ίδιο συμβαίνει και στα σουπερ μάρκετ. Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος, Σκλαβενίτης, Βερόπουλος είναι γνωστό πως διαμορφώνουν την αγορά τα τελευταία 25 χρόνια και τι σημαίνουν διαφημίσεις και προσφορές από ένα χώρο που ο υγιής ανταγωνισμός είναι πιο ουσιαστικό ανέκδοτο απο εκείνα με τον …Τοτό.
Το ποιοί έχουν τα ΜΜΕ, ποιοί δημοσιογράφοι κυριαρχούν, ποιοί μπαίνουν και στην πολιτική και πως δίδεται στα ΜΜΕ αυτά η διαφήμιση δίδει συνολική απάντηση στο ερώτημα ” είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα ένας βόθρος, στον οποίο κολυμπούν στο κρατικό “καρτελικό” χρήμα συγκεκριμένοι”;
Κάποτε μας κάλεσε κάποιο μικρό κανάλι. Ο ιδιοκτήτης του μας έπλεξε το εγκώμιο για την απήχηση που είχαμε ως τότε στο κοινό και μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε εκπομπή στο κανάλι κάθε μέρα. Η μοναδική προυπόθεση ήταν να βγούμε στην “αγορά” να του φέρουμε και διαφήμιση, απο σουπερ μάρκετ, φάρμακα, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κλπΚαι άρχισε να μας αραδιάζει πως δημοσιογράφοι, τους οποίους κατονόμαζε πνίγουν στην διαφήμιση αυτής της μορφής τα δικά τους ΜΜΕ, αλλά και άλλα με κουμπαριές και πολιτική διαπλοκή.
Ο Ψυχάρης, ο Ευαγγελάτος, ο Θέμος ήταν και είναι πρωταγωνιστές στη διαφήμιση διαχρονικά και αυτό δεν αλλάζει από το γεγονός ότι εμείς θεωρούμε, πως οι τύποι αυτοί είναι παραδειγματα προς αποφυγήν για κάθε νέο που θέλει να μπει στη δημοσιογραφία.
Ο Κώστας Βαξεβάνης έχει ένα παραδειγματικό πρωτοσέλιδο στο “DOCumento” για τον Αδωνη και τον Ευαγγελάτο.
Ο Ευαγγελάτος συντόνιζε “πάνελ” της NOVARTIS με καλεσμένους συγκεκριμένους απο το χώρο της Υγείας και όχι γενικά απο Κόμματα κλπ. Ο Ευαγγελάτος απάντησε ότι το θεωρεί τιμητικό και το κάνει συχνά και θα το ξανακάνει κλπ. Επιχειρηματίας είναι και πρόβλημά τους, όσοι τον θεωρούν δημοσιογράφο και στήνονται να δουν και να ακούσουν τον Ευαγγελάτο να δίνει συμβουλές περι ηθικής και δημοσιογραφίας.
Ο Αδωνης υπέγραψε πριν φύγει αποφάσεις με κέρδη 65 εκατομμυρίων ευρώ για την προαναφερόμενη εταιρεία με ανατίμηση φαρμάκων κλπ.Ο Αδωνης απάντησε ότι τα έκανε όλα σωστά και νόμιμα και να ψάξουμε πόσο ζημίωσαν με αποφάσεις υπέρ φαρμακοβιομηχανιών οι διάδοχοι υπουργοί Υγείας τους ΣΥΡΙΖΑ.Παρατηρήστε ότι και ο Αδωνης για ωφέλεια υπερ φαρμακοβιομηχανιών ομιλεί.
Το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ είναι 42 φορές μεγαλύτερο από το σκάνδαλο Κοσκωτά, το οποίο είχε τότε υπολογιστεί σε σκάνδαλο 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.Το σκάνδαλο NOVARTIS είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση πολύ μεγαλύτερο απο το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.
Εμείς να προσθέσουμε ότι σαν και τον Ευαγγελάτο είναι πλείστοι όσοι οι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε “πάνελ” της κατηγορίας αυτής, αλλά οι “πλείστοι” ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο κύκλο και αυτός ο κύκλος ορίζεται από τη διαπλοκή.
Ο μακαρίτης Κώστας Μήτσης πριν μπει στο χώρο των ΜΜΕ είχε 6 ξενοδοχεία. Τα έκανε από τότε 30 και έγινε πρώτος στην Ελλάδα.Μας είπε κάποτε ότι δεν θα έπαιρνε το ΣΟΦΙΤΕΛ του αεροδρομίου αν δεν έμπαινε στο “παιχνίδι” μια γνωστή, γνωστότατη και ζάμπλουτη δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού.
Εν τέλει τα πράγματα είναι απλά: Η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία μπορεί να ελέγξει άνετα και γρήγορα το ποιά φάρμακα και πως υπερτιμήθηκαν. Μπορεί να ελέγξει ποιοί δηλώνουν δημοσιογράφοι, ξεκίνησαν άφραγκοι και μένουν σε βίλες με ελικόπτερα στις μετακινήσεις κλπ.Μπορεί να ανοίξει τους λογαριασμούς όλων και να ελέγξει τον τρόπο απόκτησης ακινήτων.Ναι, η NOVARTIS είναι μεγάλο σκάνδαλο, αλλά φυσικά δεν είναι μόνη της.
Δεν θα κουραστεί πολύ κανείς να ψάχνει διότι καμία 10αριά επιχειρηματίες είναι σε 5-6 ΜΜΕ είναι ο κύκλος των επιχειρηματιών δημοσιογράφων που συντηρούν τα καρτέλ, λίγοι δικαστικοί είναι καθώς και κάμποσα πολιτικά πρόσωπα. Μην προσποιείται η κυβέρνηση και οι αρχές ότι δεν βρίσκουν άκρη…Στο πι και φι πιάνουν κάτι 20χρονα για στρακαστρούκες και μας λένε με πόσο επιστημονικό τρόπο συνέλεξαν σακούλες των σουπερ μάρκετ και πάν�� τους βρήκαν αποτύπωμα και διάφορες άλλες μπούρδες.
Βρήκαν απο κάμερα στην Καστοριά τον δολοφόνο του ταξιτζή και δεν μπορούν να βρουν τη ροή εκατομμυρίων σε έναν κύκλο καμία 100στη προσώπων που φωνάζουν απο μακριά;Φαίνεται πάντως πως αυτή τη φορά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξελίξεις και θα υπάρξουν πολύ θεαματικές αποκαλύψεις στο άμεσο μέλλον για σκάνδαλα και μίζες.
Γιαυτό και βιάζονται πολλοί να πέσει αυτή η κυβέρνηση…
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο “πάνελ” του Ευαγγελάτου και της NOVARTIS μετείχε και εκείνος ο τύπος (Ελληνας ντε, ειδικός στα φάρμακα…) ��ου φώναξε “Γερούν γερά” για να φάει τον Βαρουφάκη…
Στα βιντεο της NOVARTIS που έχει η εφημεριδα του Κώστα Βαξεβάνη περιλαμβάνεται και ένα, όπου στέλεχος της εταιρείας (Αντιπρόεδρος) αναφέρεται στις καλές σχέσεις με πολλούς, αλλά και με τον…Πικραμένο. Αυτός ντε ο δικαστικός που έγινε και πρωθυπουργός υπηρεσιακός για λίγο…Αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι ό,τι θέλει μπορεί να λέει και να μεγαλοπιάνεται.
Δεν θα του δίναμε ιδιαίτερη σημασία αν πριν απο μερικές ημέρες δεν ψαρεύαμε κάτι που μας είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.Συστημική εφημερίδα, πολύ μεγάλου Ομίλου, πρότεινε σε ένα κινδυνολογικού τύπου κείμενο τον Πικραμένο ως …ιδανικό πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση διακομματική “για τη σωτηρία της πατρίδας”…
Τυχαίο;πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.244