Πίσω στην Ελλάδα οι πρόσφυγες από τον Μάρτιο.

asy 708 1 1Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους πρόσφυγες από τους λαθροεισβολείς. Φανατικοί Ισλαμιστές φεύγουν από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντέζ, το Αφγανιστάν και έρχονται και μπλέκονται με τους Σύριους πρόσφυγες στην αναμονή. Όταν ένας κράτος όπως το Πακιστάν έχει πυρηνικά μπορεί να θρέψει και τους Πακιστανούς που με το έτσι θέλω αποφάσισαν να εισβάλλουν στην Ευρώπη, να βιάσουν, να κλέψουν και να σκοτώσουν.

Θεωρώντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς τη σωστή λειτουργία του συστήματος
ασύλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να αρχίσει, από τις 15 Μαρτίου του 2017 και μετά, η σταδιακή επανέναρξη των επιστροφών μεταναστών στην Ελλάδα, βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τον Μάρτιο του 2017 τα κράτη – μέλη θα μπορούν να στέλνουν πίσω στη χώρα μας, παράνομους μετανάστες που εισήλθαν στην ευρωπαϊκή επικράτεια από το ελληνικό έδαφος.

Εκτός ισχύος από το 2011 λόγω ανεπάρκειας

Η συμφωνία του Δουβλίνου δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2011 μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκό Δικαστηρίου, γιατί η χώρα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με την πρόταση η επανεργοποίηση του Δουβλίνου δεν θα αφορά τις ευάλωτες ομάδες, όπως ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ενώ για κάθε επιστροφή θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ του ενδιαφερόμενου κράτους – μέλους και των ελληνικών αρχών.

Οχι αναδρομική ισχύ

Ο επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι η πρόταση δεν θα έχει αναδρομ��κή ισχύ, δηλαδή θα αφορά μόνο τους παράνομους μετανάστες μετά τις 15 Μαρτίου και όχι αυτούς που βρίσκονται ήδη σε κράτη μέλη έχοντας μπει στην ευρωπαϊκή επικράτεια μέσω Ελλάδας.

Η Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της και για την αύξηση των μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη – μέλη, οι οποίες έχουν φτάσει τα 1.000 άτομα/μήνα, ενώ η Κομισιόν κάνει έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξήσουν τον αριθμό στις 2.000/μήνα από τον Απρίλιο του 2017.

Πάντως, παρά την πρόοδο η καθυστέρηση των κρατών μελών είναι μεγάλη δεδομένου ότι ενώ έχουν δεσμευθεί να παίρνουν από την Ελλάδα 30.000 πρόσφυγες ετησίως, τους τελευταίους 12 μήνες έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα 6.212 πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή βέβαια στην Δανία βουλευτής βρίσκει λύση και προτίνει: Να πυροβολούν τους πρόσφυγες για να μην εισέρχονται στην ΕΕ

«Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι να στρεφόμαστε στις βάρκες και να λέμε: Δεν μπορείτε να εισέλθετε σε αυτά τα χωρικά ύδατα και αν το κάνετε, είτε θα σας πυροβολήσουμε είτε θα σας γυρίσουμε πίσω», δήλωσε την Τρίτη ο Κένεθ Μπερτ εκπρόσωπος αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα του αντιμεταναστευτικού κόμματος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DK4.

Αργότερα ο Μπερτ προσπάθησε να μετριάσει τις δηλώσεις του με μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία εξηγούσε ότι δεν εννοούσε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται οι πρόσφυγες, αλλά ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ μπ��ρούν να πυροβολούν στον αέρα ως προειδοποίηση.
Ο εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος Σόρεν Σόντεργκαρντ δήλωσε στο Reuters ότι το να πυροβολούνται οι πρόσφυγες δεν είναι επίσημη γραμμή του κόμματος.

Η Δανία με την πολιτική της δέσμευσης χρημάτων και τιμαλφών έχει ήδη κάνει σκληρή την τακτική της. Εμείς τι θα κάνουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.245