Skip to main content

ΠανΜακεδονική ΗΠΑ: ‘Αχρηστοι-”ψώνια” ή ξεπουλημένοι;

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252FMacedonia tradeMark usa
Macedonia tradeMark usaΗ κατοχύρωση του ονόματος ”Macedonia” στις ΗΠΑ και η ανικανότητα της ΠανΜακεδονικής να το διατηρήσει.
Τον χρόνο 2007, ο αείμνηστος πρόεδρος (τότε) της ΠανΜακεδονικής, Πάνος Σπηλιάκος, έπραξε
κάτι απλό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό. Αιτήθηκε γιά λογαριασμό της Οργάνωσης και πήρε (Μάϊο 2008) τα αποκλειστικά δικαιώματα από την αρμόδια κρατική Υπηρεσία των ΗΠΑ, γιά την χρήση του ονόματος ”Macedonia”. Αυτό σήμαινε ότι, πολίτης ή εταιρία ή οργανισμός στις ΗΠΑ, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την λέξη ”Macedonia” γιά οποιονδήποτε σκοπό. ‘Εξι χρόνια αργότερα, οι άχρηστοι-”ψώνια” της παραπαίουσας Οργάνωσης, αδιαφόρησαν γιά την ανανέωση του δικαιώματος.

(Tα έγγραφα κατοχύρωσης του ονόματος)

Το όνομα ”Μακεδονία” το χάσαμε” αρχές δεκαετίας ’90. Από την κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη και αυτοαποκαλούμενους ”ηγέτες” της Ομογένειας. Τότε που ο Κλίντον, πριν ορκιστεί πρόεδρος ΗΠΑ, είχε ρητά δεσμευτεί ότι λέξη ”Μακεδονία” ΔΕΝ θα περιλαμβάνεται στην ονομασία του κρατίδιου των Σκοπίων.

Η δήλωση Κλίντον, λίγο πριν ορκιστεί πρόεδρος ΗΠΑ: «Στηρίζω την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος, υπό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία της η λέξη ”Μακεδονία”. Πολλοί Αμερικανοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν το πρόβλημα που προκύπτει από τη χρήση του ονόματος ”Μακεδονία”. Περί τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η χρήση αυτού του ονόματος για το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας χαρακτηρίστηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας ”ως προκάλυμμα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας”, ενώ θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει και πάλι πηγή αποσταθεροποίησης και διαμάχης. Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Εάν το νέο αυτό κράτος επιθυμεί την αναγνώριση της Αμερικής, θα πρέπει κατ’ αρχάς να δεχθεί τις αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, να ικανοποιήσει τις γείτονες χώρες και την παγκόσμια κοινότητα όσον αφορά τις προθέσεις του, ότι δηλαδή είναι ειρηνικές και σύμφωνες με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απορρίπτει τη χρήση του ονόματος ”Μακεδονία”. Η Κυβέρνηση Κλίντον θα υπερασπιστεί αυτές τις αρχές και θα διασφαλίσει την ικανοποίηση των νόμιμων συμφερόντων της Ελλάδας».

Την απόφασή του αυτή ανάτρεψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, υπόγεια, παρακίνησε ψευτοηγέτες της Ομογένειας, με την υπογραφή τους σε επιστολή στον νεοεκλεγέντα πρέοδρο των ΗΠΑ (26 Ιανουαρίου 1993, έξι ημέρες μετά την ορκωμοσία του), να του ζητήσουν να ανακαλέσει έμμεσα την απόφασή του και να ονομαστεί το κρατίδιο ”πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας”. Και ενώ η Ομογένεια με μεγάλες κινητοποιήσεις στην Ουάσιγκτον και αλλού, έδινε δυναμικό παρών και απέτρεπε -αποτελεσματικά- κάθε αναφορά σε ”Μακεδονία”, οι ψευτοηγέτες της Ομογένειας, ζητούσαν να συμπεριληφθεί και η λέξη ”Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων!!!.

Οι ”ηγέτες” αυτοί, εξακολουθούν ακόμα και τώρα (αντί να τεθούν στο περιθώριο) να παραγοντίζουν στην Ομογένεια και να προβάλονται από ”παραμάγαζα” που υποδύονται τα ελληνικά ΜΜΕ Νέας Υόρκης: Ι. Κατσιματίδης, Φ. Κρίστοφερ, Φ. Γερασόπουλος (πρώην πρόεδρος πανΜακεδονικής), Ν. Γκέητζ, Μανάτος, Μιχ. Δουκάκης κ.ά.

Η ΠανΜακεδονική, είναι ουσιαστι��ά μία ανύπαρκτη Οργάνωση. Χρησιμοποιήθηκε από επιτήδειους γιά την αυτοπροβολή τους. Υποτίθεται ότι ”αγωνιζόταν” τις τελευταίες δεκαετίες γιά το ”όνομα”. Αλλά, αντί να αγωνίζεται στις ΗΠΑ, προσπαθούσαν, οι ηγέτες της, να παραγοντίζουν και να κάνουν αυτοπροβολές στην Ελλάδα. Γεγονός που ζούμε ακόμα και τώρα με τα ”ψώνια-τυχοδιώκτες” που υποδύονται την ηγεσία της.

Ο αείμνησ��ος Σπηλιάκος, καταχώρησε, νομικά, το όνομα ”Μακεδονία” στις αρμόδιες Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο 2014 έπρεπε να ανανεωθεί, με την καταβολή ενός μικρού ποσού. Γιά κακή της τύχη η ΠανΜακεδονική, είχε τότε γιά πρόεδρο έναν γραφικό, τον Δημ. Χατζή, ο οποίος αδιαφόρησε, μαζί και το άχρηστο Συμβούλιο, επειδή ασχολιόταν περισσότερο με την αυτοπροβολή του σε ελληνικά ΜΜΕ. Τα ίδια και χειρότερα κάνει και ο τωρινός πρόεδρος Δημ. Φιλιππίδης, δηλ. αυτοπροβολή, ευελπιστώντας να… πολιτευθεί(!!!) στην Ελλάδα.

– Θα υπάρξει και δεύτερο άρθρο, επειδή αρκετά υπόφερε η Ομογένεια από επιτήδειους, ψευτοηγέτες-”ψώνια”.

(Κ – 15 Ιαν. 2019)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης