Skip to main content

Παραβιάζουν αυτόματα το όριο ταχύτητας τα αυτόματα Ι.Χ. της Google

Παραβιάζουν αυτόματα το όριο ταχύτητας τα αυτόματα Ι.Χ. της Google

Σαν κοπάδι που ακολουθούν χωρίς να… ενδιαφέρονται για το όριο ταχύτητας αντιλαμβάνονται τα άλλα οχήματα τα αυτ��κίνητα χωρίς οδηγό που σχεδίασε η Google. Ο επικεφαλής της ανάπτυξης του λογισμικού που χρησιμοποιούν τα
αυτοκίνητα της Google αποκάλυψε στο Reuters ότι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας μπορεί να φτάσει ως τα 16 χλμ/ώρα (10 μίλια/ώρα).


Οταν τα άλλα αυτοκίνητα που κινούνται κοντά στο όχημα παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, η κίνηση με μικρότερη ταχύτητα θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Ντολγκόφ. ετσι, τα αυτοκίνητα της Google επιταχύνουν και αυτά για να διατηρήσουν την ίδια ταχύτητα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας έσπευσε να σημειώσει ότι «δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο αλλαγής στα όρια ταχύτητας, τα οποία ισχύουν το ίδιο και για τα οχήματα χωρίς οδηγό».

Ηδη πάντως είναι σε εξέλιξη, μετά από κοινή υπουργική απόφαση, η θεσμοθέτηση σαφούς πλαισίου για την κυκλοφορία, χρήση και κατοχή του νέου είδους οχημάτων.

Η Βρετανία ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα ότι από τον Ιανουάριο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό στο δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης