• Αρχική
  • Αρθρογραφία
  • ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ, ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ, ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣkvstasΠόρισμα-βόμβα για δολοφονία Καραμανλή Η υπόθεση των υποκλοπών κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και το σχέδιο ανατροπής της με πιθανή (ακραίο σενάριο) επίθεση εναντίον του ίδιου του Κ. Καραμανλή είναι τόσο σοβαρή, ώστε θα κρίνει σε μέγιστο βαθμό την έκβαση των συνομιλιών στις Βρυξέλλες. Ο ανακριτής κ. Φούκας συνέταξε πόρισμα, το οποίο δικαιώνει το σενάριο ανατροπής του για το θέμα των αγωγών με τη Ρωσία.

Η υπόθεση είναι τόσο σοβαρή, ώστε συμφέρον των Αμερικανών είναι να βάλουν πλάτη υπέρ της Ελλάδας στους εκβιασμούς των Γερμανών υπαλλήλων τους.
Αν δεν το πράξουν σημαίνει ότι έχουν άλλα ευρύτερα σχέδια στα οποία η διάλυση της Ευρωζώνης αρχής γενομένης απο την Ελλάδα είναι άξονας. Δεν σημαίνει κατ” ανάγκην ότι είναι ο κακός δρόμος μπροστά σε μια συμφωνία εξανδραποδισμού…
Δεν είναι καθόλου τυχαία η ημέρα δημοσιοποίησης του πορίσματος, αλλά αντίθετα πολύ στοχευμένη…
Σημειώνουμε ότι όλα αυτά διαδραματίσθηκαν το 2004-2005 κάτω απο την προεδρία του Τζώρτζ Μπους και μετά την πτώση Καραμανλή στην εξουσία ήρθε ο Γιωργάκης με τον Αλεξ Ρόντος, ο οποίος αναφέρεται ως πρωταγωνιστής και στην υπόθεση αυτή, ενώ ήδη διώκεται για «κόλπα» με τις ΜΚΟ…
Καθόλου άσχετη και τυχαία δεν ήταν η συντριβή του ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ στην ελληνική 11η Σεπτεμβρίου, το 2004.
Στη συντριβή βρέθηκε «άγνωστος πομποδέκτης» και «άγνωστες λαμαρίνες», όπως αναφέρεται σε ντοκουμέντο που έχουμε στα χέρια μας…
Παράλληλα είχαν διακινηθεί σενάρια ότι το ελικόπτερο προοριζόταν να μεταφέρει εκείνες τις ημέρες στο Άγιο Όρος τον πρόεδρο Πούτιν!
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πολυσέλιδο πόρισμα του ο επίκουρος ανακριτής κατά της διαφθοράς Δημήτρης Φούκας:
Για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών:
Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.
Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.
Διαρροή εγγράφων από την ΕΥΠ:
Σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως δυσαρεστημένοι. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη.
Σχέδιο Πυθία 1:
Ποινική δίωξη για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας ασκήθηκε κατά αγνώστων δραστών.
Μεταξύ των ενεργειών ήταν και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή: «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών».
Ιδιαίτερη μνεία για το θέμα στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
Σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!
Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι… Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών».
Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13″. Στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθία 1 κρίθηκε σκόπιμη η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γεωργίου Αλέξανδρου Ρόντου.
Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις προέκυψε ότι ο Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου. Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price».
Σύμφωνα με τον ανακριτή, πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.
Στο πόρισμα επίσης αναφέρεται ότι «θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δισ. ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών».
Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται, σε σχέση με τις αμερικανικές αντιδράσεις των αγωγών, ότι: «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφτηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία».
Η παρέμβαση για να σταματήσει η ανάκριση
Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα «στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περεταίρω ανάπτυξη τους» Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης

Λογότυπο aoristies.gr
  • 0
  • 2.304.659